6292
  • Mr Spock
    Nem hasonlít a stargate-hez. Szedd le a miniseries-t és nézd meg, aztán eldöntöd.
  • joebacsi
    tölts le flash playert...és üdv a huszonegyedik században...
  • Victor1103
    Hi!Ez a sorozat olyan stargate sci-fis sorozat?Nekem tetszik trailerek alapján gondolkozom rajta hogy elkezdjem e letölteni az epizódokat.A bannert én se látom egyébként.
  • Zsolo007
    Én látom....
  • Col Andrew
    Miért nem látom a bannert? Van ugye?
  • Mr Spock
    Meg a civil szerelő is alátámasztja a Pegasuson. Na meg egy kicsit az is, hogy Sixet kínozták, megerőszakolták. Nem Cain volt tudom, de erre illik az, hogy amilyen a mosdó olyan a törölköző. Még mielőtt az jönne, hogy nade Starbuckék is ellátták a cylon baját, ahhoz hozzátartozik, hogy ő azt mondta, hogy atombomba van a flottában!
  • haxoror
    Nem mondod?

Akkor leírom egy kicsit egyértelműbben bár nem szeretem a nyilvánvalót magyarázni, az általad idézett részt nem véletlen írtam külön bekezdésbe.
    A forgatókönyvre vonatkozik, a Cain-os rész össze lett csapva, erőltetetten gonoszként akarták bemutatni hogy ezzel is jobbnak tűnjön Adama.

Itt még írtam egy elég kemény leoltást de végül mégis kihagytam, inkább csak annyit írok hogy a kor önmagában nem erény hanem csak egy állapot szal ezt tartsd szem előtt ha a hülyéneknézős stílust akarod folytani.
  • Seten

"Mellékesen, javítsatok ki ha tévedek, de Cain rémtetteiről az egyetlen forrás a részeg elsőtisztje akivel később a black marketesek leszámoltak a simlis ügyei miatt szal én kétszer is meggondolnám hogy mennyi volt az igazság a sztorijaiba, az egész kavarás Cainnal csak arról szólt hogy kapjon Adama egy extra fényezést a mellette felmutatott erőltetetten negatív élő-ördög-Cainnal."

Figyelj, ez csak egy film. Ezek igazából nem történtek meg! :)

• Zsolo007
    MIért kéne ezt akár 10 évadik húzni, mint a Stargate-et. Miért nem lehet egyszerűen lezárni? Igaz akkor csak két évados lett volna a sorozat, de szerintem az 2 nagyon jó évad lett, így meg....
  • [NST]Cifu
    Erről már értekeztünk korábban. Mégis merre menjen el a sztori? Évadokon át ugyanaz, menekül a flotta a Cyclonok elől, olykor egy kis kitekintés a Capricán maradtakra és a Cyclon megszállásra? Valami kellett, nem mondom, hogy olyasmi fele megy, ami nekem tetszik, de túl keveset tudok a 3. évadról ahhoz, hogy ez alapján véleményt alkothassak. ;)
  • _Vegeta_
    [Spoiler]Szerintem nagyon rosszul alakitjak a sztorit. Az egesz atment egy Cylon elnyomas alatt elo emeriseg hetkoznapjaiba. :\
  • Mr Spock
    Félreértesz! Nem azt mondtam, hogy ott apollo vezette ott a Pegasust! Hanem, hogy ott két báziscsillag volt, ezért rémlett úgy, mintha a 17esben is kettővel viaskodott volna a Pegasus! Ennyi!
  • haxoror
    #2576 úgy viszont nemigazán látom az értelmét

Cain simán feláldozta a civileket, hmm...

Cain NEM TUDOTT az Adama féle 70k+ túlélőről viszont tudott a 12 kolónián maradt túlélőkről, (na itt lehetne számokkal dobálózni hogy 12 bolygón összesen hányan élhették túl a támadást) akiknek az egyetlen esélye a Pegazus volt ami keményen megsínylette a cylon támadást mind létszámban mind felszerelésben ezért a menet közben talált (kevesebb mint az Adama-flotta és lényegesen kevesebb mint a lehetséges kolóniás túlélők) civil hajók kannibalizálása szükséges rossz volt, innetől kár piszkálni Cain döntését mert csak azt tette amit az adott körülmények között az adott információk birtokában MEG KELLETT TENNIE, megtartani a Pegazust hogy legyen esély az ellenállásra.

Adama viszont tudott a kolóniás túlélőkről de lemondott róluk a flotta túléléséért, ami akkor és ott szintén helyes döntés volt.

Mellékesen, javítsatok ki ha tévedek, de Cain rémtetteiről az egyetlen forrás a részeg elsőtisztje akivel később a black marketesek leszámoltak a simlis ügyei miatt szal én kétszer is meggondolnám hogy mennyi volt az igazság a sztorijaiba, az egész kavarás Cainnal csak arról szólt hogy kapjon Adama egy extra fényezést a mellette felmutatott erőltetetten negatív élő-ördög-Cainnal.

Adama szimpatikus leader de neki is volt egy nagy rakás megkérdőjelezhető döntése és a fia se volt kispályás amikor csak úgy kivégezte minden tárgyalás meg "izé" nélkül a black marketes fekát, hát nem volt vmi hűde demokratikus!
  • 0Fritz0
    Apollo ott még nem vezette a Pegazust, mivel abban a hirigben az ő szerepe a Feltámadás hajójának elszökését megelőzendő csapás volt a lopakodóval.

A parancsnokságot a 17. részben vette át, amikor három Cylon anyahajó kelepcébe csalta a szárnyas pacit.
    Mondjuk ennél a csatánál csodálkoztam is azon, hogy mindkét fél kiengedte a vadászokat, miközben atommal lőttek a kenyérpirítók. :)
  • Seten

A #2576-ban mintha az emberekről és cylonokról lett volna szó, na mindegy.

"a faj túlélése/kihalása a tét"
    "bármi fontosabbat találni ennél a háborúnál"
    Pont ez a volt az ellentmondás: cél az emberi faj megmentése, ugyanakkor Cain simán feláldozta a civileket úgy hogy nem is volt tudomása a többi alig 50.000 túlélőről!

• Mr Spock
    Lehet. Csak, mert a Resurrection ship-es epizódban 2 báziscsillag volt. Asszem :S :D
  • Mr Spock
    De most tulajdonképpen minek beszélünk itt Cainról? Mintha Adama rossz vezető lett volna! Adamanak volt nehezebb dolga és ő csinálta jobban! Adamanak volt/van egy nyugdíjazásra váró hajója, egy nem egészen teljes személyzettel, plusz az első hullámban el is veszítette a vipereit és a pilótáit. Aztán még a nyakába kapott egy flottányi menekültet! Azokkal is törődnie kellett! Cainnak meg van egy csúcs battlestarja, minden modern, megvannak a pilótái, gépei, plusz nem kapott "koloncként" civileket a nyakába. Nah jó jöttek apránként, de tudjuk mi lett velük és a hajójukkal!
  • 0Fritz0
    Szvsz volt az három is. :D
  • haxoror
    Hamár szóbakerült az elkanyarodás mintha a #2576 a te kommented lenne

Amikor az emberiség éppen totális háborúban van aminek az elvesztése az utolsó vereség lenne mivel a faj túlélése/kihalása a tét, na elég érdekes egy ilyen szituációban bármi fontosabbat találni ennél a háborúnál.
    Cain az adott körülmények között hozta a döntéseit, az admirálisi rangot viszont békeidőben(!) érte el, nyilván nem véletlenül.

Elég vitám volt már az SG-n az embert a "Legfőbb Rohadéknak" kikiáltó ökonindzsákkal szal helyből túlreagálok minden kommentet amiben ennek akárcsak a gyanúját sejtem.

Főleg egy olyan topikban mint ez, ahol (persze csak a sorozatban) tényleg az emberiség lehetséges kihalása a téma
  • Seten

Te kanyarodtál el a filmtől.
    Én csak nem értek egyet azzal,hogy a háború mindenek felett, mint ahogyan Cain gondolta!

(Egyébként ne gyere ezzel világfájdalom szöveggel, túl fiatal lehetsz te még, 19-20?) :)

• haxoror
    Nem, nem annak a következménye.

Vagy nem tudod megérteni azt amit írtam vagy nem is akarod megérteni, nem leszek partner a "fúj rohadt emberiség" világfájdalmadban szal részemről fejezzük be.
  • Seten

És ez annak a következménye, hogy évezredekig egymást irtottuk? Akkor csak gratulálni tudok!

• PiszkosFred
    Hja, a demokráció meg egyenjogúság meg szólásszabadság is marhajó ám. Mire megvitatják hogy mi legyen, kitalálják hogy miként oldják meg úgy, hogy senkinek se legyen rossz, - a nagy demokratikus közösséget bedarálja a Cylon...
  • haxoror
    Igen, ezért tart ott a világ ahol most van, ezért élünk városokban és nem barlangokban és ezért lettünk domináns faj...
  • haxoror
    Meghajlok az érveid előtt!
  • haxoror
    Forgatókönyvileg egy remek alkalom lett volna egy új karakter bevezetésére hogy színesedjen a helyzet és ne a flotta = Adama-klán vonal legyen.
  • Seten

Pontosan. Ezért tart itt a világ ahol.
    A cylonok is tudták, az ember már csak ilyen: előszeretettel irtja a saját fajtáját.

• PiszkosFred
    Matyar=Matyas*
  • nyikolaj
    az sorozat irok most is idealizáltak, pedig ha megnézzük a történelmet, hadvezéreket inkább Cainokkkal találkozunk mintsem Adamákkal, nem véletlenül...
  • PiszkosFred
    Ki hogy nezi. Lehet hogy diktator volt, a kegyetlenebb fajtabol, de itt most nem csak egy orszag hatarairol vagy olajmezokrol volt szo. Itt most arrol volt, hogy eletben marad e az emberiseg, vagy kipusztul. Nem volt azert olyan konnyu helyzetben. O ugy itelte meg, hogy mindent fel kell aldozni az utolso remenysugarert, a Pegasusert.

Egy cimboram peldajat emlitve, pont ma reggel jott szoba... Matyar kiralyrol manapsag legendak keringenek, rajzfilmek keszulnek. Ezekben o az igazsag bajnoka, a csavaros eszu igazsagos kiraly, ki a gyengeket vedi, es a gonoszakat bunteti. A valosagban inkabb volt egy Cain "szintu" vezeto, aki tomegeket akasztott fel, es huzatott karoba, adokat vetett ki, rengeteget, es akit feltek az emberek itthon, es a szomszedos videkeken. Persze, emellett, ezzel a vasszigorral rendbeszedte az orszagot, es osszessegeben jo kiraly volt - utolag megitelve.

Szoval - sajat velemeny - Cain egy olyan vezeto volt, aki a nehezebb, es drasztikusabb megoldast valasztotta a tuleles erdekeben. Es kovezzetek meg, de egyetertek Zarek mondataval, miszerint a "demokraciat" ki kell erdemelni...
  • nyikolaj
    Caint azért találtuk mind ellenszenvesnek már az első másodpercben, mert ég ésföld az öreg és közte a különbség.

W. Adama:
    ideálizált katonai vezető, megfontolt, magas szociális érzék, jól tudta kiépíteni a kapcsolatot a politikával (elnök asszonnyal), és az emberekkel, jó helyzet felismerő képesség - lásd gyorsan felismerte ki kell egyezni az elnökkel (pilot rész vége) => inkább egy megértő sokat megélt minden katona nagyapja stílus

Cain:
    keménykezű, talán agresszív és néhol brutális katonai vezető, aki bizonyos értékeket hajlandó feláldozni katonai sikerekért, ne feledjük HÁBORÚBAN vagyunk, katonai siker nélkülözhetetlen, mert egyrészt nem lezsnek eredmények, másrészt demoralizálja a haderőt.

Bizonyos dolgokban egyébként igaza volt, Adama sok tekintetben elnéző az embereivel szemben - igaz nincs utánpotlás tehát nyilván nem lövetheti agyon őket, de egyéb büntetésekis vannak ám...

Cain - Adama -> két ellentétes tipusú hadvezér, egy háborúban mindkettő jól jöhet
  • nyikolaj
    egyetértek, az Öreg nem azért nevezte ki mert a fia, hanem mert bizonyított.
  • Seten

Cain mint emberi jellem egy tetű volt. Ennyi.

• Mr Spock
    Miért nem kellett volna? Harcban két báziscsillag ellen a pegasus legénysége előtt bizonyított, hogy jó parancsnok!
  • PiszkosFred
    Muszaj volt a sajat emberei kozul odarakni valakit. Annyira azert nem voltak joban a BSP legenysegevel. Tigh nem akart sosem vezeto lenni, ezt o is mondta, maradt Lee. Kara meg alkalmatlan, mas nem nagyon volt.
  • haxoror
    Eredeti storyline?
    Na majd utánanézek!

(a másik amin röhögtem amikor az öreg a saját fiát nevezi ki a Pegasusra ahol előtte még a gépész is kapitány volt mert a személyzet sajátot akart, Jééézusom ezt nagyon nem kellet volna)
  • haxoror
    Cain

A cylonok rengeteg embert megöltek a 12 kolónián de nem mindenki halt meg!
    Adama a kolóniákon túlélőket magára hagyta hogy a 70k embernyi flottával új életet kezdjen, Cainnak nem volt egy új életre elegendő emberanyaga és a Föld mítosz sem volt jelen nála szal számára az otthon a 12 kolónia amit bármi áron vissza kell szerezni mivel ez az egyetlen esély az emberiség túlélésére, én ezt így látom és nem úgy hogy eszellős bosszúvágytól hajtva céltalanul támadja a cylonokat.

Az, hogy az Adama flottával való találkozás után Cain mit csinált volna soha nem derül ki, valszeg kettéosztja a flottát hogy duplázza a túlélés esélyeit vagy a Pegasussal hátráltatni kezdi a cylonokat hogy Adama időt nyerjen.
    Az elnökasszonyt az udvartartásával együtt valszeg úgy vágta volna ki a légzsilipen hogy ihaj, szerintem ezt Adamának már a legelső pillanatban meg kellet volna tennie és SOKKAL keményebben fellépni a cylonbarát mozgalommal szemben stb, a börtönhajó Zarekkel együt szintén "elveszett" volna az egyik ugrásnál ha Cain a főnök.

Ez az egész "menekült demokrácia" a szememben nonszensz, első szavazás majd a letelepedés után addig meg kuss mindenkinek, a flottát az admirális vezeti és nincs a civileknek belepofázása a folyamatba.
    Ha katonák kellenek akkor kényszersorozás, az emberi jogok, abortusz meg ilyesmi ráérnek addig amikor már nem a kihalás szélén áll az emberiség.

szerintem, na lehet utálni...

Persze mindez egy filmsorozatban megvalósíthatatlan mert az emberek nem ezt akarják látni hanem azt hogy a jó és a demokrácia mindig győz blablabla :P
  • mrzed001
    Pegasus felbukkanása kellett, mert próbálták követni az eredeti storylinet ... aztán nem pusztították el (vagy tüntették el), mert tök jó hogy van, meg kell is :)
    Jó az Apollonak (sorry, tényleg Lee, leigeneztem olvasás nélkül :)) tanulóhelynek, mert ugye egyértelmű hogy az öreg után ő veszi át a flotta irányítását (Tigh már igencsak leszerepelt, erre alkalmatlan, nem elég politikus)
    Aztán hogy a hibridből mi lesz, és hogy mit hoznak ki mítikus szálon, nos remélem minél többet :))

Ja, és Caine sem volt jó vezető, pont mint Tigh, nem elég politikus (a ledominálás egy darabig működik, aztán előbb-utóbb valaki úgyis megölte volna)
  • [NST]Cifu
    Cain kihangsúlyozottan gonosz jellem volt. Bizonyos szemszögből igenis van ráció a cselekedeteiben, de úgy érzem azt akarták megmutatni vele, hogy mennyire elvesztheti adott esetben az emberiességét, az etikai tartását valaki a túlélésért folytatott harcban. Tetszik vagy sem, de a sorozat aligha lenne sikeres, ha egy ilyen szélsőséges jellem lesz úgymond a főhős (szó se róla, szivesen vettem volna egy ilyen sorozatot is, ahogy egy Mirror univerzumos Star Trek sorozatot is). Győznie kellett a "jónak"...
  • haxoror
    Gondolom rengetegen nem értenek egyet velem de szerintem Cain lett volna a legalkalmasabb vezető, kár hogy meghalt.