-
Spoiler :))
Véleményem szerint az már önmagában vallási fanatizmus, hogy vakon hisznek abban amit sok ezer éve leírtak.
Sztem meg egyszerű logika, hogy látom, hogy amit leírtak, az beteljesül, akkor követem (pláne ha a követésből adódik a menekülés).
Szerintem abszolút önbeteljesítésről van szó..Sőt! Odáig is elmegyek, hogy a Cylonok ezt tervezték. Tehát a saját próféciáikat használják fel ellenük, mindíg úgy játszva, mozgatva a játékosokat, hogy a megjósolt események bekövetkezzenek.
Ez pl elég nehéz lenne az olyan próféciákkal kapcsolatban, mint az első részek egyikében, amikor az elnöknő kígyókat látott (ellenségeinek számát látta), vagy amikor előre látta, hogy kidobatja a cylont az űrbe. Továbbá elég nehéz lett volna megszervezni, hogy épp egy haldokló (de még jó erőben lévő) személy legyen az emberek vezetője :)
Másképp hogy magyarázod, hogy hagyták elpusztulni a kobolt védő anyahajót és hogy nem küldtek újat?
Hagyták elpusztulni? Én azt mondanám, hogy csellel győzték le (bár elég bugyuta és együgyü csellel, de hát ne várjon senki JMS szintű stratégia zsenialitást az írótól :))
És hogy miért nem küldtek másikat. Ami azt illeti Cílon BaseShip sem terem sztem minden fán :) Meg más dolguk is volt :)
A cél az emberiség elpusztítása, de az emberiség csak akkor pusztul el teljesen ha megtalálják a 13. törzset!
A kérdés itt inkább az, hogy a Cylonok hisznek-e a próféciákban és mítoszokban (még az emberek sem hittek benne, hogy tényleg létezik a 13. törzs)
keresztezésnek mi értelme azt nem nagyon látom át....
Ez nekem is rejtély. Biztos nem Boxey lesz a gyerek neve (régi sorozat bajkeverő kölyke, újban is volt, csak kivágták)
Az is bizonyítja hogy manipulálják az embereket hogy ők maguk nem keresik a Földet
Csak felhasználják a mítoszokat, de nem hisznek bennük. Inlogikus lenne egy sose létezett mítikus dolog kutatására erőforrást pazarolni
Six pedig nem jósol hanem számol, ő egy gép...felhasználva a tudást a próféciákból és abból amit baltaron keresztül tud.
Öööö, ha ő egy gép, akkor mit is keres ott? Ha ő egy gép, akkor hogy is van, hogy senki se látja? Idegi kapcsolat ugyebár kizárható, hiszen nincs chip Baltar agyában ... telepatának meg biztos nem telepata :)
Pont amitt a nukeos dolog miatt gyanakszom hogy Baltar cylon
Az lehet, lehet, hogy klón, és az agyát átprogramozták. De akkor hogy is van, hogy Six tud aktuális dolgokat, sőt előre tud dolgokat, sőt, ha Baltar elbizonytalanodik, akkor fizikailag is megjelenik? Ez nagyon nem áll össze.