-
No akkor egy kicsit én is elemezgetném a story-t.
Spoiler következik
Először is, szerintem nem önmagát nevezte ki Roslin elnöknő vallási vezetőnek, hanem a próféciák beteljesülését látják benne, ezért elfogadták annak.
Ha továbbgondoljuk az egészet, akkor ez teljesen érthető is, ebben nincs semmi vallási fanatizmus. Ez a sorsa, az ezeréves mítoszaik ezt mondják, és hogy idézzek egy másik filmből: "az ember nem fordulhat szembe isten akaratával" (DUNE :))
Sokan nem szeretik a mítoszokat, és a mítikus storyline-t, de szerintem éppen hogy ez teszi olyan érdekessé az egész sorozatot. Maga az űr zord, és rideg ha nem töltjük meg egy pár legendával (pl: B5: vorlonok-árnyak, Dűne: próféciák ...)
#163:
Az elnöknő pontosan tudja, ahogy Adama is, hogy vesztettek. Csak egy maréknyian maradtak, nincsenek gyáraik, nincs utánpótlásuk, de még csak egy biztonságos kikötőjük sincs. Egyetlen helyre mehetnek, egy rejtett helyre, és ennek az elérése megér minden kockázatot (bizony, akár a fél flottát is), mivel különben egyszerűen felmorzsolják őket, tehát a szokásos rideg számok törvénye (50% túlél, vagy senki).
Egyszóval jól teszik, hogy követik, nem is tehetnének mást (ezt még az öreg is belátta)
#168:
Vallási fanatizmus, hurrá - de akkor már nem demokráciáról beszélünk, hanem vallási vezetők általi irányításról!
Amiről beszélhetünk itt, az egy prófécia beteljesülése (ismét idézhetném a Dűnét :) )
#172:
Számomra kicsit furcsa, hogy a vallási oldal megjelent a Cylon-ok részéről is. Kicsit ködös még nekem ez... :)
A cylonok nem vallásosak, csak okosak. Nem hisznek a jóslatokban és próféciákban, vagy az istenben, hanem felhasználják ezeket, mert tudják, hogy az ellenségeik viszont hisznek benne.
Mindenesetre azt semmiképpen nem mondanám, hogy ezek a jóslatok önbeteljesítő jóslatok lennének (tehát csak mert tudsz róla teljesíted be te magad).
Az pedig, amit a kriptában láttak, ismét Dűne: "Again, it is the legend" :))
#177:
Egyértelműen kimondják hogy ugyanaz a vége mint ami az eredetinek, az emberi faj elpusztul... (hát nembiztos hogy egyértelműen, inkább kétértelműen...)
Felmerül elősször is a kérdés, hogy ki is Six? Végülis volt egy rész, ahol materializálódott (vagy kivetítette magát a többi emberre is ?), beavatkozott, aztán egyszerűen eltűnt. A célja egyértelmű, az emberi faj kipusztítása, az eszköze is: Baltar. Viszont ez a dolog, hogy Cylonoknak nem lehet gyereke nem hagy nyugodni. Miért kell ahhoz ember, és mit fog képviselni a gyerek. A régi Galactica-ban volt egy gyerek zseni, aki segítette Adama-t, Dr Zee. Lehet, hogy ő az?
Végülis ne felejtsük el, hogy:
1) Baltar az első részben lévő támadást nem élhette volna túl (a lökéshullám átment rajta, szvsz csontig le kellett volna olvadnia)
2) Six is jósol, folyamatosan (akárcsak az előre megírt mítoszok)
Szóval én már várom a folytatást :))