• Zsolo007
    Azzal van a baj, hogy feleslegesen nincs értelme húzni. Így akármit be lehet hozni. Igen rajongó vagyok, akit érdekel az , hogy a sorozat igényes legyen, és hű az alapjaihoz. Ennyi erővel bármit be lehet hozni, csak, hogy "egyenletesen jussanak el a végkifejlet felé". Olyan lesz mint az SG. Kiirtottuk a rendszerurakat? hmhm kéne valaki hogy folytathassuk a sorozatot, mert jól élünk. Áh! Legyen ellenfele az ősöknek, legyenk gonoszak és irtsanak mindenkit. Jajjj micsoda klisé. Atlantis dettó.

Márpedig én hű rajongó lévén nem akarom hogy SG sziuntre süllyedjen.

A második évad jó része egy nagy elbaszás volt. Időhúzásnak is nevezhetjük. Amekkora ugrásokat csináltak a 2. évadban be lehetett volna fejezni a sorozatot.
    De nem tették.

Az a probléma, hogy ezt a sorozatot két dologra építették: rejtély (csak a leglényegesebb dolgokat tisztázzák, sokmindent homályban hagynak, arra hogy a néző kitalálja), morális kérdések (az első évad szinte minden részében volt valami morális kérdés, valami ami a rész nézése után elgondolkoztatott, ezt imádtam az első évadban)

Erre mit csináltak? Jött a második évad annyi lövöldözéssel amennyi az első évadot 3x megnézva sincs. És a mögöttes tartalom elkezdett kihalni, egyre inkább látványosságra feküdtek rá. Annyi, hogy lerendezték a vallási szálat gyorsan az elején, azóta szarnak rá. (És egy ideig nem is fog visszajönni úgy néz ki...) Kezdtem érezni, hogy valami nincs rendjén, ennek ellenére még a 10. rész is képes volt egy katarzishoz közeli állapotot előhozni. És akkor megjött a végső törtéspont: nem halt meg az elnöknő. Na innentől abszolút downhill. Folyamatos jelleggel, minden rész alulmúlta az előzőt. Egy kicsit kiemelkedett a többi közül a 17. nemtudom miért de azt valamiért jobbnak érztem. Jött a 18. pfujj. az egy valmai fos rész volt ott már tudtam, hogy ez el van baszva. És ezt csak megerősítette az évadzáró.

Elvesztette eredeti értékeit, már most. Azon értékeket amik miatt megszerettem.

Nos, mindössze ennyi a probléma...