6292
  • Zsolo007
    Már azt is olvastam, ha nem tűnt fel neked, be is ímásoltam ide pár dolgot onnan.
  • Cat #2104
    http://www.battlestarwiki.org/wiki/Lay_Down_Your_Burdens%2C_Part_II
    inkább itt az analizist és a notest
  • Zsolo007
    JÓJÓ. Mondasz valamit, csak pozitívan. :)

Egyébként ezt olvassátok el, ha tudtok angolul. Érdekes dolgokat ír a csávó, kicst másképp közelítve meg a dolgot mint én, de ennek ellenére, valahogy egyétértek vele, pediug gyökeresen ellenkezik az általam leírt állásponttal. Nemtudom. Annyira jó ez a sorozat, hogy a remény nem akar meghalni bennem, hogy rendbejön, még akkor is ha esetleg most egy kicsit el lett baszva...
  • mrzed001
    Nem értek egyet. Minden hal a fejétől bűzlik, a sorozatoknál sincs ez másképp.
    Volt egy gyengusz szezon, és? Ha szerencsénk van kirugják az írót, és a kreatív stáb egy részét, felvesznek fantáziával és ötletekkel duzzadó írót és jobb lesz mint valaha (legalábbis ez lenne a normális megközelítés, ezért lett az Enterprise 3. évada is piszokjó, illetve ezért lett a 4. évad vége is kiemelkedően jó)
  • Zsolo007
    Így van. Az még nekem is tetszett, bár kicsit érdekesnek találtam..

De annak a résznek kéne bemutatnia a cylon társadalmat, hogy lássuk mi is folyi ott valójában, na és ezt nem tette meg, illetve rosszul tette meg.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem támaddásképp, - és én erősen elfogult vagyok - de a 18-as rész két dolog miatt volt jó: Six és Baltar. Amúgy tényleg szar volt.
  • Cat #2099
    "Jött a 18. pfujj. az egy valmai fos rész volt ott már tudtam, hogy ez el van baszva"

Valamit elnéztél: egyértelműen a 2x18 volt az egész szezon legütősebb része, a downloaded.
  • Zsolo007
    UI.: Az az igazság, hogy szivesebben emlékszem egy olyan sorozatra, ami végig magas szinvonalú volt. Hű volt önmagához. Igaz csak 2 évad volt, de az a kettő fergeteges volt, hogy még a gyerekeimnek is megmutatom és mesélem, hogy igen: Íme egy sorozat ami kiemelkedett az amerikai pénzhajhász szarok közül és kiemelkedőt alkotott. Bár rövid volt de emléke megmarad, és mint mérce megmarad.

De úgytűnik ez álom marad

UI2.: Akkor örültem volna, ha meg sem csinálják a második évadot. Az első évad annyira jó volt, kár volt elrontani a másodikkal.
  • Zsolo007
    Azzal van a baj, hogy feleslegesen nincs értelme húzni. Így akármit be lehet hozni. Igen rajongó vagyok, akit érdekel az , hogy a sorozat igényes legyen, és hű az alapjaihoz. Ennyi erővel bármit be lehet hozni, csak, hogy "egyenletesen jussanak el a végkifejlet felé". Olyan lesz mint az SG. Kiirtottuk a rendszerurakat? hmhm kéne valaki hogy folytathassuk a sorozatot, mert jól élünk. Áh! Legyen ellenfele az ősöknek, legyenk gonoszak és irtsanak mindenkit. Jajjj micsoda klisé. Atlantis dettó.

Márpedig én hű rajongó lévén nem akarom hogy SG sziuntre süllyedjen.

A második évad jó része egy nagy elbaszás volt. Időhúzásnak is nevezhetjük. Amekkora ugrásokat csináltak a 2. évadban be lehetett volna fejezni a sorozatot.
    De nem tették.

Az a probléma, hogy ezt a sorozatot két dologra építették: rejtély (csak a leglényegesebb dolgokat tisztázzák, sokmindent homályban hagynak, arra hogy a néző kitalálja), morális kérdések (az első évad szinte minden részében volt valami morális kérdés, valami ami a rész nézése után elgondolkoztatott, ezt imádtam az első évadban)

Erre mit csináltak? Jött a második évad annyi lövöldözéssel amennyi az első évadot 3x megnézva sincs. És a mögöttes tartalom elkezdett kihalni, egyre inkább látványosságra feküdtek rá. Annyi, hogy lerendezték a vallási szálat gyorsan az elején, azóta szarnak rá. (És egy ideig nem is fog visszajönni úgy néz ki...) Kezdtem érezni, hogy valami nincs rendjén, ennek ellenére még a 10. rész is képes volt egy katarzishoz közeli állapotot előhozni. És akkor megjött a végső törtéspont: nem halt meg az elnöknő. Na innentől abszolút downhill. Folyamatos jelleggel, minden rész alulmúlta az előzőt. Egy kicsit kiemelkedett a többi közül a 17. nemtudom miért de azt valamiért jobbnak érztem. Jött a 18. pfujj. az egy valmai fos rész volt ott már tudtam, hogy ez el van baszva. És ezt csak megerősítette az évadzáró.

Elvesztette eredeti értékeit, már most. Azon értékeket amik miatt megszerettem.

Nos, mindössze ennyi a probléma...
  • joebacsi
    nemértem mi a baj az elhúzással :)
    most persze nekik is érdekük, hogy tudják folytatni, de te mint rajongó inkább azt kívánnád, hogy szépen, egyenletesen jussanak el a végkifejlet felé (föld, még cirka 1 évad), és aztán show down, csak azért, mert ez a "tisztességes, és nem jövedelmező út"? :)
    ugyenem...nemértem miért baj, ha a készítők is jóljárnak, és a rajongók se panaszkodhatnak :)
  • geri15
    bíztam benne hogy majd számíthatunk rád :D
  • zorden
    Gonosz vagyok, szerintem elcsesztek, es nagyon kell dolgozniuk, hogy ezt helyrehozzak, megmagyarazzak :-) Sajnalom, en most borusan latom a dolgokat.
  • zorden
    Angol srt nincs veletlenul? Nagyon tudnam ertekelni.
  • Zsolo007
    Hát bizony szempontból igazad van. Abban az esetben ha ezt a lépést nem teszik meg, nem tudják már sokáig húznia dolgot, meg kell találniük Földet és kész. És utána már nemsokmit tudnak csinálni. Vége lenne a sorozatnak, ez meg nem jövedelmező ugyebár :)).

Így teremtettek egy olyan helyzetet mint ahonnan indultak (bár nem teljesen ugyanaz annyi szent), így el lehet húzni megint...

Szerintem egy elég átlátszó húzás. Ettől függetlenül még hozhtanak ki belőle jót, és remélem is hogy hoznak, mert nem örülnék neki ha a kedvenc sorozatomat elbasznák...
  • joebacsi
    ami pedig a részt illeti...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Hát igen, elég merész volt ez az 1 év ugrás...talán épp azért lépték meg ezt a készítők, mert nemakarták, hogy ellaposodjon a sorozat, azzal, hogy elhúzzák a menekülést...fene tudja, de sztem is kissé korai, de ez van, nekem végülis semmi bajom vele (bár nálam teljesen jól megfér a bsg az sg mellett, teljesen más kategória a kettő, annyira nemszerencsés összevetni őket :))
    Adama reakciója is érdekes volt, mikor megtudta a csalást, korábban viszonylag kisebb dolgok miatt is hajlandó volt áthágni a szabályokat...
    A letelepedés kidolgozása pedig tényleg hagy kívánnivalót maga után...1 év alatt a bolygó védelmét azért ki lehetett volna alakítani, legalább egy olyan szintre, hogy a 2 battlestarral úgy egy 4-5 starbase-t meg tudjanak fogni, ha szükség van rá...mind1, sztem azért nem kell félteni a sorozatot, lesz még itt álleesés a harmadik évadban :)
    gogo bsg :)

• Zsolo007
    Nyugodtan :)
    Ha leírod hogy szerinted hogy lenne jobb.... és az tényleg jobb :D
  • IMYke2.0.0.0
    Én majd jó alaposan lehúzlak benneteket :)))
  • Zsolo007
    A sajátomban bizonyos pontokon nem voltam biztos, olyan nehézkes lett a fordítás helyenként, nem éreztem egészen magyarosnak :(

Hiába no, életemben előrször csinálok ilyet :))
  • geri15
    ...to the whole BSG Pozor Team:
    Zsolo007, punkcsaj, scififüggő, Venom, and myself

btw, thx :-) remélem holnap már közzé lesz téve! Jóéjt for allz
    Zsolo: detto :-D én részem az jó lett, tudom ;-)
  • Zsolo007
    Ideje volt, én is kíváncsi vagyok a végeredményre :)
  • joebacsi
    riszpekt
  • geri15
    Na örömmel közlöm veletek, hogy a mostani megfeszítettebb munka gyümölcseként, már 90%-os feliratunk van az évadzáró részhez, már csak a finomításokat végezzük rajta :-)
  • QuippeR
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Megnéztem. Még nem dolgozta fel az emocionáis processzorom, de nekem az összkép tetszik. Szerintem kellett a megújulás, attól függetlenül, hogy az előző szituációban még mennyi lehetőség volt. Ebben a mostaniban még több van. :D
  • Zsolo007
    Spanyolországban :)
  • nimfas
    szerintem holnap-holnapután lesz felirat a bef. részhez... szétkapták a srácok 4-5 részre a feliratot :-) (többen fordítják)
  • Cat #2080
    a sci-fi channel hol ad amerikán kivul? én eddig abban a hitben éltem, hogy amerikai adást nézünk.
  • asysoft
    Hm, úgy tudom amcsiknál már digitális TV van, namost arról szerintem lehet jobb minőségben kódolni... Na mindegy, megnézem én így is, csak furcsa volt! Majd legfeljebb leszedem a DVD-RIPet is:)
  • [NST]Cifu
    [spoiler]Azzal sokra nem mész - Baltar vizsgálná őket valószinüleg, ő meg olyan, mint a feneketlen zsák: rengeteg a megszerzett tudás, csak nem jut ki belőle. :)
  • Cat #2077
    dede, de az sztm pazarlás, én agyon vizsgálnám őket.
  • Cat #2076
    [spoiler]"Adama mondta, hogy tobb napja van "beke", mint amennyit utaztak, tehat nem voltak hosszu evekig bezarva, de ez szinte mellekes."

Emlékezetem szerint elhangzik, hogy 9 hónapig tartott az út a letelepedésig. Egyébként már a korábbi részekben lévő több hónapos ugrások is mutatják a forgatókönyvírók kínszenvedését. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy minek kellenek ilyen időközök, annyi téma lenne, annyi probléma...
  • [NST]Cifu
    [spoiler]Nem dobták ki őket a zsilipen át?
  • Cat #2074
    "Én már azt sem értettem, hogy lehetséges egyáltalán, hogy fényéveket utazzon egyetlen pillanat alatt a tudata. Főleg, hogy legalábbis eddig nem valami hókuszpókuszal magyarázzák a dolgokat. Szvsz eléggé kidolgozattlan ez a része a történetnek..."

Ott a két pap a cellában, akik semmire se használhatók. Be kell rakni őket valami árnyékolt helyre, megölni őket hirtelen, gyorsan, és figyelni, hogy milyen hullámhosszon milyen sugárzást adnak le. Ha elcsípnek valamit, akkor a másodiknál lehet pontosítani a modszert, finomitani az elemzést. :)
  • [NST]Cifu
    [spoiler]
    Ugyanmár. A demokrácia szép, de életképtelen.

Filozófiai vitát is csinálhatunk belőle, ha gondolod, de azért így ezt kijelenteni nem merném. Azzal persze nehéz vitázni, hogy a BSG-ben felvázolt helyzetben nem a legszerencsésebb megoldás.

Gaeta meg sztem nem becsületességből ugrabugrált, akkor soha nem vállalt volna munkát egy lezüllött senki Baltar elnök mellett.

Nem tudjuk a pontos körülményeket, hogy került Baltar mellé, így én e témában óvatosan mozognék csak. Szvsz ennél azért öszetettebb a helyzet.

Ja lehet. Bár kédéses, hogy ha jel nem jut be a ködbe, meg ki sem, akkor mégis hogy jutott egy resurrection shipre 6-P tudata?

Én már azt sem értettem, hogy lehetséges egyáltalán, hogy fényéveket utazzon egyetlen pillanat alatt a tudata. Főleg, hogy legalábbis eddig nem valami hókuszpókuszal magyarázzák a dolgokat. Szvsz eléggé kidolgozattlan ez a része a történetnek...

Őgy mellesleg azt sem értettem, hogy szondákat miért nem tettek a köd szélére, hogy ki azért lássanak

Talán nem akarnak semmiféle "táblát" kirakni, ami felkelthetné a Cylonok érdeklődését.
  • [NST]Cifu
    Az elsőt elkezdtem leszedni, annak a reményében, hogy az a hosszabb változat, ezek szerint tévedtem. :\

Mind1, remélem hamar lesz vágatlan változat DVDripként. :)
  • Zsolo007
    Én is pont ezt mondtam.
  • Pharaoh
    Attól függ, mit tekintünk gépnek. A cylon raider-ben is több a szerves anyag, mint a fém. Ha az emberi cylonokat előállításuk alapján nézzük, akkor gépek, de ha biológiailag, akkor inkább emberek. Valamiféle mesterséges élőlények.
  • Zsolo007
    2x18ban mondja baltar is, hogy half-human, half-machine, de ezt a gyerekre érti :). Tehát a cylonok teljesen masinák :D
  • Zsolo007
    Most készül.... :) Holnapra szerintem kész lesz
  • blood17
    hello mindenki! Nem tudjátok nincs még véletlenül a Battlestar_Galactica_S02E20_DSR_XviD-XOR
    részhez hun felirat??
  • IMYke2.0.0.0
    Én is sorban megyek... :)
    Valóban kiegyezhetünk abban, hogy gépek abból a szempontból, hogy "készíthetők".