-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Gerincesség kérdése. Demokratikusnak mondott rendszerben működik a túlélő flotta, bármekkora marhaság is az adott helyzetben. Vagy a játékszabályok szerint játszol, vagy gerinctelen módjára kijátszod a rendszert, annak az álcájába bújva. Szvsz érthető mind Gaeta lépése (bölcsességről ad tanubizonyságot, hogy Adama-nak szólt, és nem a nyilvánosságnak), mind Adama lelkizése.
Ugyanmár. A demokrácia szép, de életképtelen. Simán fent lehetne tartani a demokrácia képét a mellett, hogy azért a megfelelő emberek kerülnek megfelelő pozícióba, és működik a rendszer. Ha ekkora a tét, akkor egy 2.Hitler, vagy egy ostoba hatalomra kerülése végzetes lehet (mint lett volna is, ha nem formálja át a Cylonok véleményét a 6+8)
Gaeta meg sztem nem becsületességből ugrabugrált, akkor soha nem vállalt volna munkát egy lezüllött senki Baltar elnök mellett.
A Cloud Nine volt a flotta legkényelmesebb, luxussal leginkább megvert hajója, egy komplett üvegház-pihenőparkkal. Azzal, hogy elpusztult, a luxus és a kényelem egy darabja tünt el a flottából. Ezek után már az sem adatott meg a túlélőknek, hogy a Cloud Nine szép parkjaiban nosztalgiázzanak. Nagyon is beszélő célpont.
Szóval hogy a bolygón tartsa az emberek nagyrészét? Ja, lehet benne valami, bár ez azért még mindig elég gyengusz indok.
A felrobbantásakor kiszabaduló sugárzás-mese csak a emberek lenyugtatására kellett, zűrös lett volna azt mondani, hogy Six-P tudta merre van a flotta, és a Cloud Nine felrobbantásakor a "lelke" átszált egy új testbe, azzal a tudással, hogy merre is jár a flotta. Az igazság végképpen aláásná Baltar hitelességét, és kiesne az emberek kegyéből. A Cylonoknak pedig egy együttműködésre kész bábu kell, amire Baltar tökéletes. Nincs semmi hasznuk abból, ha kiderül az igazság.
Ja lehet. Bár kédéses, hogy ha jel nem jut be a ködbe, meg ki sem, akkor mégis hogy jutott egy resurrection shipre 6-P tudata?
Őgy mellesleg azt sem értettem, hogy szondákat miért nem tettek a köd szélére, hogy ki azért lássanak
A sátrakat én sem igazán értettem. Nyilvánvalóan egy év alatt a rendelkezésre álló eszközökkel nagyszerű kőházakat lehetett volna építeni. Furi.
Illetve mintha lett volna egy kép, hogy egy folyó és szigettől nem messze lennének, szóval agyagházat könnyűszerrel
Viszont egy űrhajóba bezárva lenni, nos azért az sokaknak klausztrofóbiás érzés lehet hosszú távon. Én is személy szerint kényelmesen ellettem volna egy konzervdobozban még évekig, de azért teljesen más érzés az, hogy szellőt érzel az arcodba, valódi napfény éri a bőrőd és valódi eget látsz a fejed felett. Hosszú évekig ennyi embert űrhajókban tartani... hát bizony ez nehéz ügy lett volna. Nem csodálkozom, hogy az emberek többsége úgy döntött, inkább egy rideg szikla, mint a konzervdoboz.
Hát, én is meglennék egy konzervdobozban. Az egész csak elfoglaltság kérdése. Ha sok a meló, és van normális szórakozási lehetőség (game, sport) a piheőidőre, akkor észre se veszik, hogy bezárva vannak. Persze ha hülyére unják magukat, akkor igen (közbe meg alig van termelés, szóval munkamegosztás rulez. Én bevezettem volna a régi jó szoci munkakerülés nevű szabálysértést).
Túl sok nyoma nem volt, de állatokat nem láttam, tehát valószinüleg növénytermesztéssel állítják elő az élelmiszert. Amin én inkább csodálkoztam, hogy nem láttam vízpartot Új-Caprica mellett. A víz közelsége számtalan előnnyel jár, nem csoda, hogy a nagyvárosok mindig folyó vagy tenger mellett jöttek létre.
Mintha egy folyódelta, vagy szigetrendszer közelébe lettek volna, de nem tuti.
Egyébként megművelt területeknek sem volt semmi nyoma
A béke nem egyelő egyenlőség. A saját nézeteik szerint akarnak együtt élni az emberekkel, a saját érdekeiket előtérbe helyezve. Mint az angolszáz birodalom a XVI.-XX. között.
Ez lehet.
Más idők, más szemléletek, más mondanivaló, más világ. :)
Az 1970-es években az volt a felállás, hogy a túlélés érdekében egy erős kezű irányítás kell, és elfogadható a személyes szabadságjogok megkurtítása.
A XXI. század elején a felállás az, hogy ha bele döglünk, akkor is demokratikusan, a másik véleményét tiszteletben tartva próbálunk életben maradni. :)
Erről egy kicsit Teal'c és Bra'tac jaffa mondása jut eszembe, amikor egy régi siklót üzemelnek be: "a régi jobb volt"
Szóval ha mást nem is, de a vadliberalizmus veszélyeit csodásan bemutatja ez az új BSG :))