6292
  • zorden
    Jezusom, sorban megyek, ugy reagalok ;-))) De atgondoltam, latod.
  • zorden
    Bocs nem sima, hanem egy bizonyos szintetikus valamire athangult kapu. sokszor utalnak rajuk mint sziliciumagyu, meg felig gep, elhiszem, de a gyermekvaras szerintem mindet uti. Gepek abbol a szempontbol lehetnek, hogy letrehoztak oket, nem szulettek, de ettol meg szerintem biologiailag egyeznek az emberrel... Mindegy, most mar lenyegtelen...
  • IMYke2.0.0.0
    Jézusom... olvass egy picit: [...]nem fém alkatrészek [pl.: műanyag, porcelán...]

Már manapság sem csak fémből készülnek a gépeink.
  • IMYke2.0.0.0
    Emlékeim szerint a "gyerek" témánál.
  • zorden
    Es gyereket szulnek... Na ne. Ha gepek lennenek, egy sima repteri kapu kiszurne oket.
  • Zsolo007
    Hát kíváncsi lennék rá hol mondja, mert nekem nem rémlik.
  • IMYke2.0.0.0
    Már pedig félig gépek - csak így emlékezetből 4 különböző részt tudok felidézni [számokat ne kérj], amikor ez elhangzik. Még Six is mondta. Nála jobban kevesen tudhatják :)
  • Zsolo007
    Szerintem meg pont az a poén, hogy nem félig gépek.

A sorozatban láttottak alapján a karomba feldügom a kábelt mutatvány hülyeség, mert ilyesmire 0 utalás, 0 magyarázat van, ezen a két eseten kívül, minden azt mutatja, hogy a cylonok teljes mértékig emberek, csak szintetikusak.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem mondtam, hogy nem, de hidd el, Te sem tudnád jobban megmutatni, hogy félig emberek, félig gépek... mert azok!
    S még egyszer: ne úgy képzeljük el a gépeket, mint egyéb más gagyi sci-fikben, vagy pl, mint a Terminator-aban... szerves gépek, miniatürzált gépek, nem fém alkatrészek [pl.: műanyag, porcelán...]
  • Zsolo007
    Mikor ez először előjött is beszéltük, hogy ez egy baklövés volt.
  • Zsolo007
    [spoiler]Ja. Persze. Ha félig gépek lennének ki lehetne mutatni valami csatlakozót amire az opt kábel csatlakozhat. De ilyen nincs bennük. Emberek ők is, csak szintetikus emberek.
  • IMYke2.0.0.0
    Egyszerűen nem tudják jobban prezentálni nekünk - az azért durva lenne, ha úgy mutatnák ezt be, mint a Terminator-sorozatban...
  • IMYke2.0.0.0
    Azért mert félig emberek és félig gépek - ezt már a Pilot-tól tudjuk!
  • Zsolo007
    Bennem is :)
  • Zsolo007
    persze. A 3. évad első 4-5 része fog foglalkozni a cylon megszállással, illetve ezekben a részekben flashback-ekkel lesz lefedve az 1 év ugrás.
  • Zsolo007
    [spoiler] Az el van baszva. Nemértem miért folytatták, az egy komplett marhaság...
  • zorden
    De eddig mindig voltak magyarazatok, ezert erdekelt, es ezert nem erdekelt soha igazan ST, SG es hasonszoru tarsaik. Nekem ez egy drama, tud-fant. koritessel, amiben fontos az adott vilagnak megfelelo valodisag. Bennem ez tartotta fent az erdeklodest.
  • IMYke2.0.0.0
    Még egyszer elmondom: szerintem a 3. szezonra tartogatják a letelepedés körüli bonyodalmak megmagyarását!!
  • PiszkosFred
    Ez scifi mese, ne keress "földi" magyarázatot mindenre ;]
  • zorden
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Akkor ugyesen oldottak meg a megszallast, mert en aztan nem vagyok egy nagy tortenesz, megis erre asszocialtam ;-)

Amugy a fene nagyon human cylonok hogy a fenebe tudnak racsatlakozni optikai csatolon szamitogepekre (valami led van bennuk? :-)), illetve mindenfele kulso eszkoz nelkul tudatukat transzferalni (wi-fi is van bennuk? :-))?

Valami info 90 perces resszel kapcsolatban?
  • Zsolo007
    [spoiler] Egyébként a bevonulás kép, az egyértelműen Párizs náci megszállása :). ezt maga a Moore mondta :).

Egyébként azt olvastam, hogy:

When Gina-Six was instantly vaporized due to being only two feet from a nuclear detonation, did she still transmit her consciousness? Was she even capable of transmitting considering that any internal hardware responsible for this task would have been instantly destroyed?

* They have already established that with the Resurrection Ship destroyed, Cylons in the fleet that are killed will actually die. Gina expressed suicidal impulses as early as "Resurrection Ship, Part I".
    * Additionally, since the Cylons found the planet due to the radiation, it is unlikely that Gina was resurrected, as she then would have told the Cylons the location of the planet.

Egyébként Moore korábban kifejtette, hogy a bomba ami Ginához kerül, még a Cylonok javára fog válni....

• nyikolaj
    [spoiler]mindannyian tudjuk hogy egy civilizációt lényegében nulláról felépíteni nem kis munka, de abban én is egyetértek hogy 1 év hosszú idő, azért mégsem sátrak kellenének már. His a BS-ken vannak kiváló mérnökök, gépek, eszközök stb.
    Más kérdés hogy sátrák inkább jelzés értéküek -> vezető: Balthar tunya, gyengekezű, mának élő, ha mondjuk Roslin lenne az elnök s ugyanígy letelepedtek volna ő kiahrcolta volna hogy már felhőkarcolok álljanak ki a földből -> Roslin tettrekészebb mint Balthar, ezért ha ő vezetné népet már biztos nem sátrákban élnének...jól bemutatja a két vezető közötti különbséget

Másik amit nekem furi: szélnek eresztik - HADI ÁLLAPOTBAN!!?? - a flotta jó részét, ok legyen, de azért fél évente visszahívnák mindenkit egy 2-3 hetes felelevenítő kurzusra.

Én változatlanul azt mondom, hogy a cylonok fél rabszolgaságba vetik majd az embereket.
    A cloud nine-t 3 dolog miatt kelett fölrobbantani
    1) ami cifu mond -> luxus elvesztésa -> elégedetlenséget szít
    2) hazajusson hatos lelke
    3) ha elsütöttük a bombás poént robbantsuk föl, jó :)
  • zorden

Hosszú évekig ennyi embert űrhajókban tartani...

Adama mondta, hogy tobb napja van "beke", mint amennyit utaztak, tehat nem voltak hosszu evekig bezarva, de ez szinte mellekes.

Egy picit ujra atgondolva az alabbiak nem stimmelnek es kidolgozatlannak erzem:
    - Ha az urben, mindentol elvagva volt etel, ital, gepeket javitottak gyartottak, akkor most hova ez a nagy lepusztultsag, sar, minden? Es igen, hol a folyo, hol a hegy, ami esetleg vedelmet nyujthat? Rendben, letelepedes, de ki valasztotta ki a helyet es miert?
    - Hol a katonasag? Nagyobb az esely itt, mint a veletlenszeru ugrasok eseten, ahol ugye valahogy mindig osszetalalkoztak a cylonokkal. Engedtek teljesen (nagyreszt) leszerelni oket? Szamomra erthetetlen. Mert ugy tunt, nem biztak a cylonok szavaban.
    - Adama, aki annyira aggodik a flotta biztonsagaert, nem "csatazott" Baltarral? Hagyta, hogy ennyire eltespedjen mindenki?
    - A cylonok, akik eddig egyertelmuen a totalis kiirtast akartak, hirtelen meggondoljak magukat es bekes egyutteles? Akkor mit jelent ez a totalis megszallas? Ez engem amugy valami II. Vilaghaborus naci megszallasra emlekeztet, amikor a bevonulo sereg felett elzug a legiero. Nem az a baj, hogy ezt tettek, hanem az, hogy nincs ra magyarazat, pedig eddig mindent valamilyen ok vezerelt.

• mrzed001

Gerincesség kérdése. Demokratikusnak mondott rendszerben működik a túlélő flotta, bármekkora marhaság is az adott helyzetben. Vagy a játékszabályok szerint játszol, vagy gerinctelen módjára kijátszod a rendszert, annak az álcájába bújva. Szvsz érthető mind Gaeta lépése (bölcsességről ad tanubizonyságot, hogy Adama-nak szólt, és nem a nyilvánosságnak), mind Adama lelkizése.
    Ugyanmár. A demokrácia szép, de életképtelen. Simán fent lehetne tartani a demokrácia képét a mellett, hogy azért a megfelelő emberek kerülnek megfelelő pozícióba, és működik a rendszer. Ha ekkora a tét, akkor egy 2.Hitler, vagy egy ostoba hatalomra kerülése végzetes lehet (mint lett volna is, ha nem formálja át a Cylonok véleményét a 6+8)
    Gaeta meg sztem nem becsületességből ugrabugrált, akkor soha nem vállalt volna munkát egy lezüllött senki Baltar elnök mellett.

A Cloud Nine volt a flotta legkényelmesebb, luxussal leginkább megvert hajója, egy komplett üvegház-pihenőparkkal. Azzal, hogy elpusztult, a luxus és a kényelem egy darabja tünt el a flottából. Ezek után már az sem adatott meg a túlélőknek, hogy a Cloud Nine szép parkjaiban nosztalgiázzanak. Nagyon is beszélő célpont.
    Szóval hogy a bolygón tartsa az emberek nagyrészét? Ja, lehet benne valami, bár ez azért még mindig elég gyengusz indok.

A felrobbantásakor kiszabaduló sugárzás-mese csak a emberek lenyugtatására kellett, zűrös lett volna azt mondani, hogy Six-P tudta merre van a flotta, és a Cloud Nine felrobbantásakor a "lelke" átszált egy új testbe, azzal a tudással, hogy merre is jár a flotta. Az igazság végképpen aláásná Baltar hitelességét, és kiesne az emberek kegyéből. A Cylonoknak pedig egy együttműködésre kész bábu kell, amire Baltar tökéletes. Nincs semmi hasznuk abból, ha kiderül az igazság.
    Ja lehet. Bár kédéses, hogy ha jel nem jut be a ködbe, meg ki sem, akkor mégis hogy jutott egy resurrection shipre 6-P tudata?
    Őgy mellesleg azt sem értettem, hogy szondákat miért nem tettek a köd szélére, hogy ki azért lássanak

A sátrakat én sem igazán értettem. Nyilvánvalóan egy év alatt a rendelkezésre álló eszközökkel nagyszerű kőházakat lehetett volna építeni. Furi.
    Illetve mintha lett volna egy kép, hogy egy folyó és szigettől nem messze lennének, szóval agyagházat könnyűszerrel

Viszont egy űrhajóba bezárva lenni, nos azért az sokaknak klausztrofóbiás érzés lehet hosszú távon. Én is személy szerint kényelmesen ellettem volna egy konzervdobozban még évekig, de azért teljesen más érzés az, hogy szellőt érzel az arcodba, valódi napfény éri a bőrőd és valódi eget látsz a fejed felett. Hosszú évekig ennyi embert űrhajókban tartani... hát bizony ez nehéz ügy lett volna. Nem csodálkozom, hogy az emberek többsége úgy döntött, inkább egy rideg szikla, mint a konzervdoboz.
    Hát, én is meglennék egy konzervdobozban. Az egész csak elfoglaltság kérdése. Ha sok a meló, és van normális szórakozási lehetőség (game, sport) a piheőidőre, akkor észre se veszik, hogy bezárva vannak. Persze ha hülyére unják magukat, akkor igen (közbe meg alig van termelés, szóval munkamegosztás rulez. Én bevezettem volna a régi jó szoci munkakerülés nevű szabálysértést).

Túl sok nyoma nem volt, de állatokat nem láttam, tehát valószinüleg növénytermesztéssel állítják elő az élelmiszert. Amin én inkább csodálkoztam, hogy nem láttam vízpartot Új-Caprica mellett. A víz közelsége számtalan előnnyel jár, nem csoda, hogy a nagyvárosok mindig folyó vagy tenger mellett jöttek létre.
    Mintha egy folyódelta, vagy szigetrendszer közelébe lettek volna, de nem tuti.
    Egyébként megművelt területeknek sem volt semmi nyoma

A béke nem egyelő egyenlőség. A saját nézeteik szerint akarnak együtt élni az emberekkel, a saját érdekeiket előtérbe helyezve. Mint az angolszáz birodalom a XVI.-XX. között.
    Ez lehet.

Más idők, más szemléletek, más mondanivaló, más világ. :)
    Az 1970-es években az volt a felállás, hogy a túlélés érdekében egy erős kezű irányítás kell, és elfogadható a személyes szabadságjogok megkurtítása.
    A XXI. század elején a felállás az, hogy ha bele döglünk, akkor is demokratikusan, a másik véleményét tiszteletben tartva próbálunk életben maradni. :)

Erről egy kicsit Teal'c és Bra'tac jaffa mondása jut eszembe, amikor egy régi siklót üzemelnek be: "a régi jobb volt"
    Szóval ha mást nem is, de a vadliberalizmus veszélyeit csodásan bemutatja ez az új BSG :))
  • IMYke2.0.0.0
    A betegségre amúgy utalnak is - Thrace kedvese...
  • Prof William
    Nem szinezte be a Spoilert. Szóval vigyázzatok.
  • Prof William
    Pedig a túlélés módja egy ilyen hejzetben egyértelműen a katonai, vagy leglaábbis kaeméyn vezetés a nyerő.

Demokráciával úgy járnának mint az egyszeri békák...

Adva van két kondér. Mindkettőben békák. Mindkettő a tűzön. Az egyik kondérban amikor melegedni kezd a víz a főbéka kiadja parancsot. - Ugrás emberek! És kint is vannak. A másik kondérban először összehívnak ehy bizotságot, hoyg elemezze a helyzetet. Kikérik a többi béka véleményét. Szavazásra bocsájtják a dolgok. A szavazás elfogadása után öszeül a döntőbiztoság...
    És a békák szép lassan megfőnek...

nem rosst dolog ademkoráci (amíg ki nem tlaálnak valami jobbat) de egy ilyen hejzetben talán nem kéne. DE ilyen hülye az ember.

Spoiler
    spoiler] Egy nyirkos bolygóra való letelepedés még ronthat is a helyzeten. Ráadásul olyan körülmények között élnek (Hideg sátrak stb)ahol jó pár ember beehalhat mindenféle betegségbe, szóval megint csökken a létszám. Már csak egy jó kis politikai okokbók kitörő belháború kell és agyő emberiség! [/spoiler]
  • IMYke2.0.0.0
    Sőt, van egy ilyen is:
    Battlestar Galactica 2x20 DSVCD[BL].mpg
    Mérete: 778.23 MB
  • IMYke2.0.0.0
    (Még) Nincs olyan "kiadás"...

Újabb release:
    Battlestar.Galactica.S02E20.WS.DSRip.iNTERNAL.XviD-SFM
    Ideje: 66:52
    Mérete: 717 MB

Korábban:
    Battlestar_Galactica_S02E20_DSR_XviD-XOR
    Ideje: 66:51
    Mérete: 538 MB
  • [NST]Cifu
    outside of the United States, viewers will only see a 1 hour version of the episode,

Ez alapján én azt feltételeztem, hogy az Egyesült Államokban a másfél órásat adták le. Vagy rosszul értelmezem?
  • [NST]Cifu
    [spoiler] Gaeta nem tom mi a faxért nem tudta befogni a pofáját? Nem hiszem el, hogy ne lenne annyi esze, hogy átlásson a helyzeten? Vagy direkt keveri a szart? Adama-t sem értem. A becsület szép és nemes dolog, de az emberek túlélése sokkal fontosabb (márpedig a letelepedés ő is tudta, hogy = öngyilkosság). Ez valahogy piszoknagy túlzás volt.

Gerincesség kérdése. Demokratikusnak mondott rendszerben működik a túlélő flotta, bármekkora marhaság is az adott helyzetben. Vagy a játékszabályok szerint játszol, vagy gerinctelen módjára kijátszod a rendszert, annak az álcájába bújva. Szvsz érthető mind Gaeta lépése (bölcsességről ad tanubizonyságot, hogy Adama-nak szólt, és nem a nyilvánosságnak), mind Adama lelkizése.

Six: a Cloud 9-ot minek robbantotta fel ??? Taktikailag semmi haszna nem volt, illetve abban sem lehetett biztos, hogy abból az igencsak zavaró ködből bármi jele is kimenne a robbanásnak (ami azért eléggé a mese habbal kategória)

A Cloud Nine volt a flotta legkényelmesebb, luxussal leginkább megvert hajója, egy komplett üvegház-pihenőparkkal. Azzal, hogy elpusztult, a luxus és a kényelem egy darabja tünt el a flottából. Ezek után már az sem adatott meg a túlélőknek, hogy a Cloud Nine szép parkjaiban nosztalgiázzanak. Nagyon is beszélő célpont.
    A felrobbantásakor kiszabaduló sugárzás-mese csak a emberek lenyugtatására kellett, zűrös lett volna azt mondani, hogy Six-P tudta merre van a flotta, és a Cloud Nine felrobbantásakor a "lelke" átszált egy új testbe, azzal a tudással, hogy merre is jár a flotta. Az igazság végképpen aláásná Baltar hitelességét, és kiesne az emberek kegyéből. A Cylonoknak pedig egy együttműködésre kész bábu kell, amire Baltar tökéletes. Nincs semmi hasznuk abból, ha kiderül az igazság.

Letelepedés: Közel voltam a röhögőgörcshöz, hogy 1 év letelepedést követően még sátrakban laktak. Ja persze, biztos lemennék a hideg sátorba aludni, amikor ott van fent egy szép tiszta meleg kabinom. Aha, persze :pp

A sátrakat én sem igazán értettem. Nyilvánvalóan egy év alatt a rendelkezésre álló eszközökkel nagyszerű kőházakat lehetett volna építeni. Furi.
    Viszont egy űrhajóba bezárva lenni, nos azért az sokaknak klausztrofóbiás érzés lehet hosszú távon. Én is személy szerint kényelmesen ellettem volna egy konzervdobozban még évekig, de azért teljesen más érzés az, hogy szellőt érzel az arcodba, valódi napfény éri a bőrőd és valódi eget látsz a fejed felett. Hosszú évekig ennyi embert űrhajókban tartani... hát bizony ez nehéz ügy lett volna. Nem csodálkozom, hogy az emberek többsége úgy döntött, inkább egy rideg szikla, mint a konzervdoboz.

Egyébként nem igazán volt szó arról sem, hogy mégis mi a fészkes fenét csinálnak a bolygón. Vadásznak? Növényeket termelnek? Bányásznak? Semminek semmi nyoma nem volt (amolyan itt egy város, de minek)

Túl sok nyoma nem volt, de állatokat nem láttam, tehát valószinüleg növénytermesztéssel állítják elő az élelmiszert. Amin én inkább csodálkoztam, hogy nem láttam vízpartot Új-Caprica mellett. A víz közelsége számtalan előnnyel jár, nem csoda, hogy a nagyvárosok mindig folyó vagy tenger mellett jöttek létre.

Egyébként az összes szereplő jobban nézett ki sztem így csapzottan :))

Egyetértek. :))
    Bár talán Baltar esetében egy kicsit átestek a paci túloldalára.

Szóval ha békében szeretnének az emberekkel élni, akkor mi fenéért kell az a hatalmas katonai gépezet és megszállás?

A béke nem egyelő egyenlőség. A saját nézeteik szerint akarnak együtt élni az emberekkel, a saját érdekeiket előtérbe helyezve. Mint az angolszáz birodalom a XVI.-XX. között.

Az eredeti BSG-ben nem volt ilyen, ott Adama kemény kézzel vezette a flottát (meg választások meg egyéb szarakodás se, mert ott katonai vezetés volt, civilek meg kuss)

Más idők, más szemléletek, más mondanivaló, más világ. :)
    Az 1970-es években az volt a felállás, hogy a túlélés érdekében egy erős kezű irányítás kell, és elfogadható a személyes szabadságjogok megkurtítása.
    A XXI. század elején a felállás az, hogy ha bele döglünk, akkor is demokratikusan, a másik véleményét tiszteletben tartva próbálunk életben maradni. :)
  • mrzed001
    Én sehol sem találom. Leadták azt egyáltalán valahol ???
  • mrzed001
    Érdekes egy rész volt, nem vitás

Letelepedés: Nos, az emberek csürhék. Egyértelmű, hogy csak azért szavaztak Baltarra, mert beigérte a letelepedést. Az okosabbak persze tudták, hogy ez egy hatalmas taktikai hiba, de mint általában ők voltak kevesebben.
    Választás: Gaeta nem tom mi a faxért nem tudta befogni a pofáját? Nem hiszem el, hogy ne lenne annyi esze, hogy átlásson a helyzeten? Vagy direkt keveri a szart? Adama-t sem értem. A becsület szép és nemes dolog, de az emberek túlélése sokkal fontosabb (márpedig a letelepedés ő is tudta, hogy = öngyilkosság). Ez valahogy piszoknagy túlzás volt.
    Six: a Cloud 9-ot minek robbantotta fel ??? Taktikailag semmi haszna nem volt, illetve abban sem lehetett biztos, hogy abból az igencsak zavaró ködből bármi jele is kimenne a robbanásnak (ami azért eléggé a mese habbal kategória)
    Letelepedés: Közel voltam a röhögőgörcshöz, hogy 1 év letelepedést követően még sátrakban laktak. Ja persze, biztos lemennék a hideg sátorba aludni, amikor ott van fent egy szép tiszta meleg kabinom. Aha, persze :pp
    Egyébként nem igazán volt szó arról sem, hogy mégis mi a fészkes fenét csinálnak a bolygón. Vadásznak? Növényeket termelnek? Bányásznak? Semminek semmi nyoma nem volt (amolyan itt egy város, de minek)
    Egyébként az összes szereplő jobban nézett ki sztem így csapzottan :))
    Cylonok: ok fogjuk rá, hogy BSGSharon és CapricaSix rábeszélte a többieket (és meggyőzte a kenyérpirítókat Ööööö?), hogy éljenek békében az emberekkel. De akkor mégis mi a halál f-sza volt ez a 6-7 BaseShipes alakzatrepülős belépő? Engem egyébként a B5-ből a Centauri Prime árny megszállására emlékeztetett (hja, vagy inkább a 100%-os copyja volt :p)
    Szóval ha békében szeretnének az emberekkel élni, akkor mi fenéért kell az a hatalmas katonai gépezet és megszállás? Felfoghatatlan.
    Mondtam, hogy Stockwell Cylon :))) Egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy egy ilyen kvalitású színészt csak egy papnak tennének be :)) Az a párbeszéd amit magával folytatott, hát azt órákon át el tudtam volna hallgati :)))

Amúgy nem bántam az 1 év ugrást. Sztem egész jó ötlet volt így bemutatni, hogy el képesek tunyulni és kényelmesedni, mennyire képesek elfelejteni, hogy éppen ki akarják irtani őket. Ez tényleg olyan scifi-s társadalom és jellemkritika volt (és nem szájbarágósan, szóval ez nagyon tetszett a részben)
    Az eredeti BSG-ben nem volt ilyen, ott Adama kemény kézzel vezette a flottát (meg választások meg egyéb szarakodás se, mert ott katonai vezetés volt, civilek meg kuss)
  • Mr Spock
    Jó, a hardwired-en még életmben nem olvastam pozitív gondolatot a második évaddal.
  • mrzed001
    Elég szépen viszik a torrent oldalakról az SG1 utolsó részét.
    Csak a mininovára linkelt helyekről eddig >105.000-en töltötték le (1 nap alatt, és még >6000-en szedik)
    Ennél csak a BSG szezonzáróját viszik többen, >132.000 (1 nap alatt, és még >12.000-en szedik)
  • [NST]Cifu
    A másfél órás verziónak mi a fileneve, ha ki van rakva a netre?
  • Cat #2029
    megnyugtat hogy nem csak itt vannak kiábrándulvahttp://www.hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=13514
  • nyikolaj
    [spoiler]nem azt mondtam, hogy nem fejezte ki jól a lényeget, dehogy nem! jól jelezte hogy lezüllött a flotta, csak megjegyeztem, hogy Dee viselkedése is jól példázza ezt...
  • Zsolo007
    [spoiler] Ugyanmár, feltűnt, hogy Lee meghízott? Az egész azt hivatott bemutatni, hogy mennyire lezüllött a katonaság, hogy mennyire nem jól kezelte Baltar a dolgokat. Simán belefér. Ha túllépsz azon a részen akkor észerveszed, hogy amikor megjelentek a Cylonok a radaron, akkor Lee rang alapján szólította Deez. Szal nem értem miért kötekedsz :). Nekem tetszett annak a megvalósítási, annyi mindent kifejez.
  • nyikolaj
    [spoiler]értem én miért válaszolt így, de az akkor is a flotta, egy évvel korábban senki sem mert volna így cselekedni egyik BS-n sem...