-
[spoiler] Gaeta nem tom mi a faxért nem tudta befogni a pofáját? Nem hiszem el, hogy ne lenne annyi esze, hogy átlásson a helyzeten? Vagy direkt keveri a szart? Adama-t sem értem. A becsület szép és nemes dolog, de az emberek túlélése sokkal fontosabb (márpedig a letelepedés ő is tudta, hogy = öngyilkosság). Ez valahogy piszoknagy túlzás volt.
Gerincesség kérdése. Demokratikusnak mondott rendszerben működik a túlélő flotta, bármekkora marhaság is az adott helyzetben. Vagy a játékszabályok szerint játszol, vagy gerinctelen módjára kijátszod a rendszert, annak az álcájába bújva. Szvsz érthető mind Gaeta lépése (bölcsességről ad tanubizonyságot, hogy Adama-nak szólt, és nem a nyilvánosságnak), mind Adama lelkizése.
Six: a Cloud 9-ot minek robbantotta fel ??? Taktikailag semmi haszna nem volt, illetve abban sem lehetett biztos, hogy abból az igencsak zavaró ködből bármi jele is kimenne a robbanásnak (ami azért eléggé a mese habbal kategória)
A Cloud Nine volt a flotta legkényelmesebb, luxussal leginkább megvert hajója, egy komplett üvegház-pihenőparkkal. Azzal, hogy elpusztult, a luxus és a kényelem egy darabja tünt el a flottából. Ezek után már az sem adatott meg a túlélőknek, hogy a Cloud Nine szép parkjaiban nosztalgiázzanak. Nagyon is beszélő célpont.
A felrobbantásakor kiszabaduló sugárzás-mese csak a emberek lenyugtatására kellett, zűrös lett volna azt mondani, hogy Six-P tudta merre van a flotta, és a Cloud Nine felrobbantásakor a "lelke" átszált egy új testbe, azzal a tudással, hogy merre is jár a flotta. Az igazság végképpen aláásná Baltar hitelességét, és kiesne az emberek kegyéből. A Cylonoknak pedig egy együttműködésre kész bábu kell, amire Baltar tökéletes. Nincs semmi hasznuk abból, ha kiderül az igazság.
Letelepedés: Közel voltam a röhögőgörcshöz, hogy 1 év letelepedést követően még sátrakban laktak. Ja persze, biztos lemennék a hideg sátorba aludni, amikor ott van fent egy szép tiszta meleg kabinom. Aha, persze :pp
A sátrakat én sem igazán értettem. Nyilvánvalóan egy év alatt a rendelkezésre álló eszközökkel nagyszerű kőházakat lehetett volna építeni. Furi.
Viszont egy űrhajóba bezárva lenni, nos azért az sokaknak klausztrofóbiás érzés lehet hosszú távon. Én is személy szerint kényelmesen ellettem volna egy konzervdobozban még évekig, de azért teljesen más érzés az, hogy szellőt érzel az arcodba, valódi napfény éri a bőrőd és valódi eget látsz a fejed felett. Hosszú évekig ennyi embert űrhajókban tartani... hát bizony ez nehéz ügy lett volna. Nem csodálkozom, hogy az emberek többsége úgy döntött, inkább egy rideg szikla, mint a konzervdoboz.
Egyébként nem igazán volt szó arról sem, hogy mégis mi a fészkes fenét csinálnak a bolygón. Vadásznak? Növényeket termelnek? Bányásznak? Semminek semmi nyoma nem volt (amolyan itt egy város, de minek)
Túl sok nyoma nem volt, de állatokat nem láttam, tehát valószinüleg növénytermesztéssel állítják elő az élelmiszert. Amin én inkább csodálkoztam, hogy nem láttam vízpartot Új-Caprica mellett. A víz közelsége számtalan előnnyel jár, nem csoda, hogy a nagyvárosok mindig folyó vagy tenger mellett jöttek létre.
Egyébként az összes szereplő jobban nézett ki sztem így csapzottan :))
Egyetértek. :))
Bár talán Baltar esetében egy kicsit átestek a paci túloldalára.
Szóval ha békében szeretnének az emberekkel élni, akkor mi fenéért kell az a hatalmas katonai gépezet és megszállás?
A béke nem egyelő egyenlőség. A saját nézeteik szerint akarnak együtt élni az emberekkel, a saját érdekeiket előtérbe helyezve. Mint az angolszáz birodalom a XVI.-XX. között.
Az eredeti BSG-ben nem volt ilyen, ott Adama kemény kézzel vezette a flottát (meg választások meg egyéb szarakodás se, mert ott katonai vezetés volt, civilek meg kuss)
Más idők, más szemléletek, más mondanivaló, más világ. :)
Az 1970-es években az volt a felállás, hogy a túlélés érdekében egy erős kezű irányítás kell, és elfogadható a személyes szabadságjogok megkurtítása.
A XXI. század elején a felállás az, hogy ha bele döglünk, akkor is demokratikusan, a másik véleményét tiszteletben tartva próbálunk életben maradni. :)