• mrzed001
    Érdekes egy rész volt, nem vitás
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Letelepedés: Nos, az emberek csürhék. Egyértelmű, hogy csak azért szavaztak Baltarra, mert beigérte a letelepedést. Az okosabbak persze tudták, hogy ez egy hatalmas taktikai hiba, de mint általában ők voltak kevesebben.
    Választás: Gaeta nem tom mi a faxért nem tudta befogni a pofáját? Nem hiszem el, hogy ne lenne annyi esze, hogy átlásson a helyzeten? Vagy direkt keveri a szart? Adama-t sem értem. A becsület szép és nemes dolog, de az emberek túlélése sokkal fontosabb (márpedig a letelepedés ő is tudta, hogy = öngyilkosság). Ez valahogy piszoknagy túlzás volt.
    Six: a Cloud 9-ot minek robbantotta fel ??? Taktikailag semmi haszna nem volt, illetve abban sem lehetett biztos, hogy abból az igencsak zavaró ködből bármi jele is kimenne a robbanásnak (ami azért eléggé a mese habbal kategória)
    Letelepedés: Közel voltam a röhögőgörcshöz, hogy 1 év letelepedést követően még sátrakban laktak. Ja persze, biztos lemennék a hideg sátorba aludni, amikor ott van fent egy szép tiszta meleg kabinom. Aha, persze :pp
    Egyébként nem igazán volt szó arról sem, hogy mégis mi a fészkes fenét csinálnak a bolygón. Vadásznak? Növényeket termelnek? Bányásznak? Semminek semmi nyoma nem volt (amolyan itt egy város, de minek)
    Egyébként az összes szereplő jobban nézett ki sztem így csapzottan :))
    Cylonok: ok fogjuk rá, hogy BSGSharon és CapricaSix rábeszélte a többieket (és meggyőzte a kenyérpirítókat Ööööö?), hogy éljenek békében az emberekkel. De akkor mégis mi a halál f-sza volt ez a 6-7 BaseShipes alakzatrepülős belépő? Engem egyébként a B5-ből a Centauri Prime árny megszállására emlékeztetett (hja, vagy inkább a 100%-os copyja volt :p)
    Szóval ha békében szeretnének az emberekkel élni, akkor mi fenéért kell az a hatalmas katonai gépezet és megszállás? Felfoghatatlan.
    Mondtam, hogy Stockwell Cylon :))) Egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy egy ilyen kvalitású színészt csak egy papnak tennének be :)) Az a párbeszéd amit magával folytatott, hát azt órákon át el tudtam volna hallgati :)))

Amúgy nem bántam az 1 év ugrást. Sztem egész jó ötlet volt így bemutatni, hogy el képesek tunyulni és kényelmesedni, mennyire képesek elfelejteni, hogy éppen ki akarják irtani őket. Ez tényleg olyan scifi-s társadalom és jellemkritika volt (és nem szájbarágósan, szóval ez nagyon tetszett a részben)
    Az eredeti BSG-ben nem volt ilyen, ott Adama kemény kézzel vezette a flottát (meg választások meg egyéb szarakodás se, mert ott katonai vezetés volt, civilek meg kuss)