[spoiler]1.: Aknavetők, hagyományos, kézzel töltős aknavetők (!!!) a csúcstechnikás Cylon arzenálban... őőőő.... hát finoman szólva tré ötlet volt a készítőktől. Fantáziátlan és ostobaság...
2.: Zene: egyre jobb, a priest-theme nagyon tetszett...
3.: Megvan a következő Cylon model, mondhatni gyorsan (a feltünéséhez képest), imádon Dean Stockwell-t, mint szinészt, de az, hogy behozták ezt a vallásos Cylon-dolgot, én egy kicsit homlokráncolva néztem, egészen a "there is no God" szövegig. Hatalmas jelenet volt, amikor a két Stockwell-Cylon beszélt.
4.: Baltar vs. Roslin, szép kis oldalvágások mindkét oldalról, vártam mikor vágja Roslin képébe Baltar, hogy neki köszönheti az életét.
5.: Sharon-C: hoppá, úgytünik elvesztették az egyik nagy fegyverüket a flottások. Viszont mi a rák történt vele? Ott rohadt egy évig a Galactikán?
6.: Nagyon durva sötét fellegek megint az égen - Roslin akár törvénytelen módon is hajlandó lett volna Baltart megfékezni. A sötét, korrupt, drogos, erkölcstelen Baltar megjelenése sem kevésbé vészjósló, főleg az, ahogy ráeszmél mit is tett valójában.
7.: Érdekes III. évadot várhatunk. Bár nem igazán tudom, mit lehet ebből a helyzetből kihozni, de tény, hogy egyetlen (dupla) rész alatt fenekestől felfordították az egész sorozatott. Azt nem mondanám, hogy rossz irányba, de kétségkívűl alapos változások voltak.