Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A "felhõ" formáció a filmben látható ûrvadász csatákra tökéletesen illik, nekem egyfajta elsõ világháborús légi küzdelem-retrónak tûnik, a lényeg, hogy együtt maradjon a csapat. Sajnos egyetlen filmben vagy sorozatban sem láttam még valódi súlytalanságban életszerûnek tûnõ vadászviadalt (a B5 esetén is megmosolyogtató, hogy milyen közelrõl nyitnak tüzet egymásra a vadászgépek).
Mert ugyebár a Cylonok annyira buták, hogy meglátva pár civil hajót fejvesztve támadják le majd a teljes vadászsereggel (mikor civilek ellen bõven elég 4-5 vadász), védtelenül hagyva az egyik legfontosabb hajójukat. Hát ... :p
Visszanézted azt a részt? Elõször is látszólag aknatelepítést végeznek (a Galactica és a Civil hajók együtt), majd a Galactica és a civil hajók többsége elugrik. Logikus elvárás, hogy a Cyclon hajók a megmaradt civil hajókra ugranak, egyfelõl a Galactica nem egybõl a Cyclon Basestarokhoz ugrik, másfelõl nyilvánvaló õrültség is lenne egy ilyen helyzetben megtámadni a Basestarokat (feltehetõen nyilt támadásra még sose került sor az elsõ Cyclon csapás óta, egyetlen támadás volt, de azt Boomer-G hajtotta végre egy atomtöltettel felfegyverzett Raptorral). Miért ne menjenek a vadászok a civil hajók után?
Azért fura volt, hogy a két Battlestar szinte rakétanaszádként ontotta magából az áldást, a Baseship amit támadtak alig lõtt vissza párat, a másik hátul úgyszintén.
Nekem úgy tünik, hogy a Kolóniaflotta hadihajói inkább ágyúfegyverzettel vannak felszerelve, szemben a Cyclon basestarokkal, amelyek fõ fegyverzete valóban rakéták az eddigi részek szerint. Hogy a Basestarok miért csak ilyen viszonylag kevés rakétalövedéket indítanak útra egyszerre, arra nem tudom a választ, de érdekes, hogy ez ellenére is mennyi találatot vittek be a két Battlestar-nak.
A pilotban ha jól emlékszem a baseship-ek nem is igazán támadgattak (még a közelükbe se igazán mentek, így a nehézfegyverzet nem volt bevethetõ). Lényegében csak a vadászaikkal "kergették" a flottát
Amikor kijön a flotta a ködbõl, akkor vadászok és a Basestar által indított rakéták indulnak meg a Galactica irányába, melyekbõl több be is csapódott.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Nem tudsz meglepni.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Mikor lépett az elsõ ember a holdra? hülye vagy az elsõ embernek nem is volt ürhajója!!!
Egyszerûen nem tudsz helyesen írni. <#nyes>#nyes><#bee1>#bee1>
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Mikor lépett az elsõ ember a holdra? hülye vagy az elsõ embernek nem is volt ürhajója!!!
Miért ne használtak volna nuke-ot?
Ha már biztos a vereség, akkor az ellenfél veszteségének maximalizálása (közös halál) is gyõzelem (és mivel ez az utolsó két battlestar, ezért ez a döntetlen valójában gyõzelem).
Ezt mint gépek mindennél jobban kellene tudniuk
Egyetlen elképzelhetõ okot tudok kitalálni (a miért nem lõttekre), mégpedig hogy felsõbb utasításra nem lõhették ki (mert tényleg valami céljuk van a Cylonoknak az emberekkel, ezért úgy ítélték meg, hogy 2 baseship feláldozható).
Aztán hogy ez mi, a Föld, vagy Isten, majd kiderül :)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
most látom csak :D a xéna néni
Dehogynem...küldték a rakétákat ezerrel.
Amúgy miért használtak volna nukeot? hogy magukat is kicsinálják? Legjobb esetben is "megvakulnak" egy idõre...
Stratégiáról az S02E11-ben volt szó. Ahhoz tartották magukat.
És szted mennyire volt komoly az a stratégia? Ezt még a tuskerek sem veszik be :)
A B5-ben is voltak kommentár nélküli ûrcsaták, nem is egy, szóval a hasonlat eléggé fals...
Kommentárról szó se volt, még csak az hiányozna :p
Mondjuk ami hiányzott a taktika (vadászrajok), felállás (eddig szinte csak felhõ alakzatú támadást mutattak, ami hát igencsak gyengusz), döntési pont (formáció/támadási módszer), ellentaktika, taktiakai módosítás/finomítás aminek érezhetõ/látható hatása lett volna ... az egész olyan volt eddig mint régesrég a keresztény háborúba: eszetlenül rohamoznak a lovagok
Az S02E11-ben fel volt vázolva a taktika, miszerint civil hajók játszák az elterelés szerepét.
Mert ugyebár a Cylonok annyira buták, hogy meglátva pár civil hajót fejvesztve támadják le majd a teljes vadászsereggel (mikor civilek ellen bõven elég 4-5 vadász), védtelenül hagyva az egyik legfontosabb hajójukat. Hát ... :p
A jelekbõl itélve az ott maradt védõvadászok száma kevés volt, és a Pegasus illetve a Galactica flakágyúi és vadászai lenyomták õket. Már az epizód elején úgy kezdõdik, hogy a katapultülésben sodrodó Lee Adama mellett egy Cyclon Raidert lõ ki egy Mk.II.-es.
Ha jól emlékszem az elsõ részekre, akkor ott a baseship-ek rengeteg vadászt eregettek ki, nem 3-4-szer annyit mint a BSG, hanem nagyságrendekkel többet. És ezeket majdnem mind elküldték pár civil célpont ellen? Ez nekem fura
Mind a Pegasus-on, mint a Galactica-n számtalan becsapódást lehetett látni, tehát bizonyos sérüléseket mindenképpen elszenvedtek.
Azért fura volt, hogy a két Battlestar szinte rakétanaszádként ontotta magából az áldást, a Baseship amit támadtak alig lõtt vissza párat, a másik hátul úgyszintén.
Emlékeztetõleg: a Pilotfilmben a Galactica egymaga képes volt tartani magát és fedezni a civil flotta FTL ugrását, és noha több találatott is elszenvedett, és nem volt teljes a vadászfedezete. Igazán komoly sérülést ott sem szenvedett, pedig ott is két Baseshippel nézett szembe.
A pilotban ha jól emlékszem a baseship-ek nem is igazán támadgattak (még a közelükbe se igazán mentek, így a nehézfegyverzet nem volt bevethetõ). Lényegében csak a vadászaikkal "kergették" a flottát
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Megtaláltam máshol!
Azért kösz az együttmûködést.
(Hívjon meg egy Rancor, vacsorára!)
Stratégiáról az S02E11-ben volt szó. Ahhoz tartották magukat.
Persze nem lehet mindenki olyan zseniális mint JMS aki tényleges taktikai és stratégiai lépéseket vázolt
A B5-ben is voltak kommentár nélküli ûrcsaták, nem is egy, szóval a hasonlat eléggé fals...
1) hova a fenébe tûnt az a rengeteg cylon vadász ami az egészet kísérte? (ugyebár a vadászok az elsõdleges és jelentõs csapásmérõk)
Az S02E11-ben fel volt vázolva a taktika, miszerint civil hajók játszák az elterelés szerepét.
2) magán a 2 baseship-en még egy flottányi vadász kellett volna hogy legyen, miért nem engedték ki azokat?
A jelekbõl itélve az ott maradt védõvadászok száma kevés volt, és a Pegasus illetve a Galactica flakágyúi és vadászai lenyomták õket. Már az epizód elején úgy kezdõdik, hogy a katapultülésben sodrodó Lee Adama mellett egy Cyclon Raidert lõ ki egy Mk.II.-es.
3) 2-2 elleni csatában a battlestar-ok simán komolyabb sérülések nélkül verték a baseship-eket, ez igencsak fura volt (pláne annak fényében ahogy eddig menekültek elõlük)
Mind a Pegasus-on, mint a Galactica-n számtalan becsapódást lehetett látni, tehát bizonyos sérüléseket mindenképpen elszenvedtek. Emlékeztetõleg: a Pilotfilmben a Galactica egymaga képes volt tartani magát és fedezni a civil flotta FTL ugrását, és noha több találatott is elszenvedett, és nem volt teljes a vadászfedezete. Igazán komoly sérülést ott sem szenvedett, pedig ott is két Baseshippel nézett szembe.
Spoiler:
Egyrészt zseniálisan volt megcsinálva a rész (Story szempontjából)
A Baltar vonal, Sturbuck vonal és Cain elsõ tisztjének (Colonel Jack Fisk) a vonala zseniálisan kapcsolódott össze.
Adama nagyon jól tette, hogy nem végeztette ki Cain-t (de legalábbis nem itt, és nem így, és nem az egyik legjobb pilótáját feláldozva)
Cain szerintem is Sturbuck jelenléte és idegessége miatt nem végeztette ki Adama-t. Adama mellesleg úgy láttam fel volt készülve a támadásra, az ajtót belülrõl zárták és egy kivételével csak a saját emberei voltak az irányító teremben (ezért is volt extra ideges Fisk, mert egyedül volt bent, és csak Adama-nak volt bent katonája).
Másrészt ami hiányzott a tényleges ûrcsata, merthogy valójában abból szinte semmi se láttunk. Ûrstratégiából és harctéri taktikából meg végképp semmit sem. Persze nem lehet mindenki olyan zseniális mint JMS aki tényleges taktikai és stratégiai lépéseket vázolt, de ez egyszerûen nulla volt (volt talán egy utasítása adamának, hogy a telepekkel szalvóban lõjjenek, de még csak ennek a hatását/okát/eredményét sem mutatták, szóval így ez nagyon blablanak tûnt)
Láttuk ahogy a 2 battlestar lövi a 2 baseship-et, ahogy szétszedik a vadászok a lélekhajót, és .... kb ennyi.
Felmerült jópár kérdés:
1) hova a fenébe tûnt az a rengeteg cylon vadász ami az egészet kísérte? (ugyebár a vadászok az elsõdleges és jelentõs csapásmérõk)
2) magán a 2 baseship-en még egy flottányi vadász kellett volna hogy legyen, miért nem engedték ki azokat?
3) 2-2 elleni csatában a battlestar-ok simán komolyabb sérülések nélkül verték a baseship-eket, ez igencsak fura volt (pláne annak fényében ahogy eddig menekültek elõlük)
4) a baseship-eknek eddig voltak nuke-jaik, akkor azokat most miért nem vetették be?
Szóval nekem túl egyszerûnek és könnyûnek tûnt ez a gyõzelem (lehet, hogy azt próbálták mutatni, hogy Starbuck milyen stratégiai zseni, csak éppen elfelejtették beleírni a sztoriba, hogy miért is kellene annak tartanunk. elõzõ részben vázolt haditerv hát .... elég átlagos volt)
Az öreg és az elnöknõ: nos, végre kinevezte hivatalosan is a flotta vezetõjének Adama-t, hát ideje volt. És remek színészek, nagyon jól megoldották hogy érezhetõ legyen: Roslin hamarosan meghal, egymást mélyen tiszelik és szeretik (így még tragikusabb az egész)
Ja, és az ifjabb Adama katatóniája/agóniája, nem tom de ez valahogy nem illett az egész képbe. Egy kicsit olyan lett, mint az egyik legnagyobb ûrcsatás B5 rész (az volt az elsõ összevont csapás az árnyakra), de ott JMS remekül megoldotta a flotta harca és a doki életéért vívott harca párhuzamot. Itt meg Lee még csak nem is igazán harcolt az életéért.
A rész leszedhetõ nemregisztrálós torrentrõl is pölö mininova.org. És egy kis statisztika gyanánt említeném, hogy csak innen >98.000-en töltötték le ezt a részt eddig (és még van >4000 seeder)
Nos, az edzésen is látszott, hogy Dualla-nak tetszik Lee.
Roslin és Adama között pedig több van, mint barátság - ez akkor derült ki, amikor Laura - nem kicsit egyértelmûen - William mellé állt a 2x10-ben! Igaz, egy kicsit véresen kezdett el gondolkodni az Elnöknõ, de mindketten tudták, hogy igaza van a nõnek.
Honnan szedted le?
Érdekes egyébként, hogy Baltar egybõl elvesztette képzeletbeli Sixe, és isteni küldetése iránti érdeklõdését, ahogy meglátta szerelmét. Egyébként, pont ez volt a küldetés. Hogy a cylon ölje meg Caint. Nem véletlenül emelik ki a végén annyira Adama és Roslin beszélgetésénél, hogy "Thank the Gods!" és ugye Adama el is ismétli ami szokatlan tõle.
Egyébként 1 dolog van fõleg amit nem értek: Azt hogy Dee miért hallgatja ki Starbuck és Apolló beszélgetését. És miért tûnik õ is felszabadultnak, mikor vége a beszélgetésnek? Ezt még nem értem. A másik az a kis "csók" Adama és Roslin közt, valamint utána Adama arcán látni, hogy mennyire megkedvelte az elnöknõt. De valahogy ez sem tiszta. Mindjuk igazából szerintem az Adama és Roslin közti "kapcsolatra" csak Roslin halála után fog fény derülni.
Ami viszont nagyon tetszett: Az Admirális emelt fõvel halt meg. Tény hogy módszerei és ideái kicsit túllépték a határt, de kõkeményen tartotta magát minden helyzetben, és ez becsülendõ. És pontosan ezt emeli ki Starbuck beszéde. Egyébként az õ beszéde meg van vágva. Sajnos elég rosszul vágták, ugyanis hallani a hirtelen váltást a hangsúlyban. Mondja egy hangsúlyban az elsõ pár mondatot (nem régóta ismeri így rövid lesz beszéde dolog.), aztán hirtelen ugrik a kamera és a hangsúlyozás is és ez zavaró, azonnal kiszúrtam.
Valamint az is tetszett amire Lee már az elején rájött: ha ezt megteszik akkor nem különböznek a Cylonoktól. Ugyanerre az apa csak a végén jön rá. Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy Cain tudta hogy miért van ott Starbuck és ezért nem adta ki a parancsot.
Köszönöm!
Én hülye mindenütt megnéztem csak itt nem. :)
Segítség!
Tudna valaki egy feliratot a S02E11-hez?!
Spoiler!!!!
Részrõl részre egyre inkább megbizonyosodom, hogy mennyire jó színészek játszanak ebben a sorozatban. Azthiszem, hogy õk bõven megérdemlik, hogy megvegyem DVDn :). Persze csak teljes seasonos DVDkben utazom, ne ilyen fél seasonos szarokban :P.
És még valami, szerintem Cain nem változott meg hirtelen, hanem a fent említett okok miatt gondolta meg magát. De mindenképpen jobb így hogy meghalt, annak ellenére is, amit Kara mondott...
Damage Given to \"[NK]kisuti\" - 13 in 8 hits \"...továbbá az a tény,hogy MÁSOLAT van a pisztolyodra vésve, és az, hogy SIVATAGI SAS 0.50 van az enyémre vésve...\"
Damage Given to \"[NK]kisuti\" - 13 in 8 hits \"...továbbá az a tény,hogy MÁSOLAT van a pisztolyodra vésve, és az, hogy SIVATAGI SAS 0.50 van az enyémre vésve...\"
#911: Igen, de le kellett hogy szereljék azt a halózatot.... Itt inkább az a valódi kérdés hogy hogyan jöttek rá a vírusra? Nekik nem volt Baltar...
A másik az hogy itt nem általános jellegû vírusról van szó. Ez a vírus a Baltar által írt (és Six által átírt :D) navigációs programot használja ki. Ez nincs jelen a Galacticán és vadászain. A filmben az elsõ kontaktnál Starbuck mondta hogy valamiféle zavarást észlel a hajóján de nincs semmilyen hatása neki. Úgy tûnik hogy ezt a vírust a cylonok nem tudják átírni/nem akarják ki tudja (Utólag javítanék: Ez nem igaz a vírus változott hiszen 2. évad 2. részében ugye egy másik típusú vírust kaptak be, de az si csak akkor volt veszélyes ha bejutott a mainframebe, a kommunikációs alrendszerre nem sokra megy...). Így nincs veszélyben GA. És ugyanez igaz a Pegaususra is, ha nincs hálózat tulajdonképp nem is létezik a veszély..
Egyébként mostanáig nem értem én ezt a cyclon vírus dolgot. Hogy lehet, hogy csak akkor fertõz és állítja le a rendszereket, ha az egész számítógéprendszer hálózatba van kötve? Valahogy be kell jutnia a hálózatba, tehát legalábbis a bejutási helyet mindenképpen el kell érje, hogy onnan nem tud továbbmenni, az egy más tészta...
Egyébként érdekes, hogy Cain Admirálisként egy hajó parancsnoka, a vezértisztek feladata általában nem egy hajó, hanem hadihajócsoportok, flották irányítása.
Nem más, mint akivel Gaius Baltar doki beszélgetett; az a Cylon modell, aminek egy példánya jelenleg a Pegasuson raboskodik!