6292
  • Zsolo007
    A 20. rész podcastja. Nagyon érdekes dolgokról beszélnek benne, szerintem ahhoz hogy meg lehessen érteni, hogy miért i ilyen ez a rész, meg kkel hallgatni! Kötelező :D
  • Zsolo007
    Olvastam egy két érdekes dolgot:

According to Ron Moore's podcast, although Scifi Channel was willing to air this episode as a 90-minute special, it had to be heavily edited down for international distribution; outside of the United States, viewers will only see a 1 hour version of the episode, which Moore regards as "almost incomprehensible". Many plot threads, such as the entire Cally/Tyrol subplot, were completely removed from the one hour version.

Miért nem a másfél órás amcsi verzió került fel netre? Remélem felkerül pár napon belül...

Did the events of "One Year Later" actually happen, or were they a dream or vision sequence given to Baltar?

* Ron D. Moore has stated in interviews that the first 4-5 episodes of season 3 will deal with the Cylon occupation of New Caprica, and unless a vast swath of episodes is going to be a dream sequence, all of these "one year later" events really happen.
    * Moore actually discusses this in the podcast, saying that many people might just assume this is a dream, or a Dallas-like season-erasing shower-dream episode, but he thought it was a bold decision to jump ahead a full year, and have all of it be definitely real.

Érdekes...

Ez nem pont releváns, de érdekes: Tyrol's union speech is an almost word for word quote of Mario Savio's address during the Free Speech Movement at Berkeley in 1964. According to Ron Moore and David Eick in the podcast, they even got permission from Savio's widow to use it (even though, due to the way copyright laws work from back then, they could have just used it without permission, they felt they should get it). As a result, it's even listed in the credits: "Mario Savio speech excerpted courtesy of: Lynne Hollander Savio". Actor Aaron Douglas (Chief Tyrol) actually studied film of Savio, so all of the hand gestures Tyrol makes when he gives the speech are gestures that Savio actually used.
  • [NST]Cifu
    [spoiler]Dualla azért (is) lehetett ennyire flegma, mert Thrace hívja Lee-t. Féltékenység, asszony a neved. :D
  • Pharaoh
    Mivel még nem DVDrip (illetve az első 10 részből van) és nem is HDTVrip, így nem a legjobb.
  • asysoft
    Most kezdtem el nézni a második évadot (most jött le:)), és meglepődve láttam, hogy a legtöbb rész iszonyatos minőségű. 350 megás a legtöbb, de mintha kamerás mozit látnék... Ti honnan szereztétek be? Mert ami nekem van, az már-már nézhetetlen, homályos paca az egész:(
  • IMYke2.0.0.0
    Ez az "egyesülés fíling" minden sorozatban el van lőve!
  • IMYke2.0.0.0
    Hidd el, nem úgy lesz, ahogy a végén írtad - a régi csapatot tuti összeszedik!
  • nyikolaj
    Lenne néhány kérdésem eredeti sorozattal kapcsolatban:
    Jól tudom, hogy az csak 22 részből állt? Én sajna nem tudtam megszerezni azt, így csak másoktól hallottam dolgokat róla, tudom hogy nagyjából az újra rendezett változat követi a régi történetét - kisebb nagyobb eltérésekkel.
    Az évadzáró rész történet szál szerepelt abban is, vagy azt már most irták hozzá?

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nos ami az évadzáró részt illeti:
    Jó volt ez is, bár az utolsó rész mikor már az új capricát mutatják, hát bennem egy világ omlott össze.
    Nekem nagyon rossz volt nézni az üresen kongó battlestarokat, főleg ahogy Adama egyedül sétál. Meg ahogy szép lassan semmivé foszlott a katonai drill és fegyelem (lásd: Dee mikor kérdi tőlem Lee, ki hívta, csak elfordul, 1 évvel ezelött vigyázbavágta volna magát s modja: "Starbuck, uram"...), persze ez minden hadsereg sorsa egy ilyen helyzet után (nyilván néhány hónapig a teljes legénységet a hajókon tartották s csak utána engették öket új capricára)

A sorozat sorsa: most minden esélye meg van a BSG-nek hogy ellaposodjon!!
    Szitú: bár nem sikerült kiderítenem egy BSG-n hány emberszolgál ha fullon van, de feltételezem a legénység 70-80%-t szélnek eresztették, szal adott két minimális legénységgel elátott, alacsony fegyelemmel megáldott, demoralizált legénységű BSG, szemben egy cylon flottával, fényes kilátások...

Új Caprica: sztem az embereket egy fél-rabszolgaságba fogják vetni, nem lepődnék meg ha farmokat hoznának itt is létre. Bár a cylon vezetés megváltozott, de mégsem hinném, hogy azért jöttek ide hogy békéban élhessenek együtt "szüleikkel".

Jövő: két verzió lehetséges:
    1) Adama eljut a földre, mondjuk ők hasonló szinten lesznek mint régi Capricán -> föltölti a flottát -> vissza új caprica -> létverik cylonokat -> fölpakolják népet -> irány Föld -> happy end :D <- ennek a verziónak alacsonyabb a lehetősége :)

2) Ellenálás alakul capricán, a flotta vlhogy összeszedi magát s együtt elintézik cylonokat meglognak, rálelenek Földre -> happy end

Bár hogy is legyen a flottai történet szál nagyon rossz lesz, azért mert nem a megszokott arcok néznek majd vissza ránk, hol lesz Tigh ezredes, a szarkazmusával, Starbuck a nagyképűséggével (jut eszembe a hosszú haj jobban áll neki mint a rövid :D ), hol lesz a minden műszaki gondot megoldó "Főnök"...nélkülük nem lesz ugyanaz a két battlestar :(
  • IMYke2.0.0.0
    No, nagy nehezen megszereztem én is az évadzáró részt:

Először is, engem rettentő módon idegesít Thrace... Már remegő kézzel - az idegességtől - vártam, hogy ezt kiírhassam magamból! Az a lihegés a csapdában - mintha legalábbis 8.000 métert futott volna, miközben a többiek nyugodt hangon beszéltek - , aztán az a hatásvadász fegyver előrántás... grr...!!!
    Másodszor, nagyon tetszik nekem ez a Six feat. Baltar vonal - ezt iszonyatosan jól eltalálták a forgatókönyvírók! Csak erre az egy szálra egy egész sorozatot lehetne írni - félreértések, keresés, egymásra találás...
    Tőlem lassan megszokhatjátok:
    Baltar az ISTEN! Eszméletlenül jó karakter!
    Six is felnőtt hozzá, már régen, de ebben a részben amit az arcával művelt, csodás volt - a Cloud Nine-on, az együttlét előtt, aztán a New Caprica-n amikor arccal jelezte, hogy ki ő! S erre Baltar felismerése - fantasztikus volt!
    Adama admirális Szárnyas fejvadászbeli Gaff-á alakulása szerintem egy Easter Egg akart lenni - a bajusz, a cigaretta szűrőtlenítése...

Véleményem szerint, a Cylonok most már együtt akarnak élni az emberekkel - ezért nem gyilkolták őket halomra. Felsőbbrendűségüket ezzel [is] bizonyíthatják, de megtették már korábban is: úgy játszották ki az embereket, ahogy csak akarták, elpusztításukra pedig egy mozdulatuk is elég lett volna. Az a néhány paraszt-áldozat Báziscsillag, Feltámadás Hajó és Raider megérte nekik, hogy mindez bebizonyosodjon az emberek számára.
    Az már más kérdés, hogy vajon, az emberek hajlandók lesznek elviselni a tényt, hogy náluk erősebb "lény" is létezik az Univerzumban - szerintem, nem. Ezért fognak majd megint fegyvert és ezért lépnek majd megint a Cylon-ok tyúkszemére.
    Történetesen, én már unom ezt az egymással harcolósdit.

Amúgy, a Cylon-követségben mind Six, mind Sharon az emberekkel szimpatizáló modellek. Ez egyértelmű volt mindkettejük hanglejtéséből.
    Én egyedül azért várom a 3. évadot, mert drukkolok Six-nek és Baltarnak!
    Baltar kibukása, junkie-vá válása amúgy is Six vélt elvesztésének köszönhető, most, hogy majd ráeszmél, hogy az a Six, akit ő keres már vele van, össze fogja szedni magát!

Az egy évnyi idő engem is meglepett.
    Szerintem, a forgatókönyvírók ezt át fogják hidalni - flashback-ekkel a 3. évadban. Szóval, hézagkitöltőnek megteszi majd.
    Az elugrott flotta pedig biztosan vissza fog jönni. Ez nem kérdés.
  • Zsolo007
    [spoiler] Mutatták a gyereket. Szerintem meg fogják találni :)
  • PiszkosFred
    Cylonok akarnak valamit. Egyébként úgy porrá bombázzák azt a 30.000 embert 5 perc alatt, hogy köpni-nyelni nem tudnak. Valamit akarnak, lehet hogy a szaporodással kapcsolatban, lehet hogy egyéb, passz. Egy biztos, hogy nem véletlen ez a fajta kommunkáció azok után, hogy kiirották az emberiséget, és végigüldözték őket pár naprendszeren...
  • Cat #2014
    [spoiler]ott annyi történt, hogy behozták a papot mint szereplőt, igy már capricán láthatod hogy ő valojában egy cylon
    valójában tehát nem a pap volt a mellékszereplő a jelenetben, hanem a fedélzetmester.

"Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy hogy lesznek képesek harcolni mikor a személyzet jórésze (a legjobb pilótájukkal együtt) lent csücsül és majd ellenáll :D."
    biztos hogy itt ellenállás lesz? úgyértem, biztos hogy a cylonok támadólag lépnek fel és ellen kell állni nekik? szerintem ezek totál nyitott kérdések, kihozhatják ezt is, azt is.
  • Zsolo007
    Én is kíváncsi vagyok, de nincs az a rajongás ami az 1. és 2. között volt. Döbbenet nálam is megvolt, de az inkább amiatt volt, hogy hirtelen nem tudtam elképzelni, hogy hogyan képesek ennyi marhaságot összehordani...

Annyi minden érdekes dolgot kihagytak, egy példa:

Ottvan például a chief és az öngyilkos hajlama. Nem jött le semmi konklúzió az évadzáróban. Összeházasodtak, ennyi. De ebből szerintem ki lehetett volna hozni pár dolgot, ehelyett ugrottak egy évet, lol.

Egyébként van egy sejtésem, hogy mi lesz ebből: Egy teljes évadot el lehet ezután csak azzal húzni, hogy hogyan mentik ki az embereket New Capricáról. Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy hogy lesznek képesek harcolni mikor a személyzet jórésze (a legjobb pilótájukkal együtt) lent csücsül és majd ellenáll :D.

És akkor 4. évadban Roslin elnök lesz és elindulnak megint a Föld felé. Aztán újabb bonyodalmak, 5. évad talán, de lehet csak a 6.ban találják meg földet. ÉS akkor jöhet a 7. amikor a földiekkel visszavágnak, és még 4 vadon keresztül visszamennek és elfoglalják a 12 kolóniát, aztán még 1 évad míg kiirtják az összes kenyérpirítót. Elég sötét jövő. Ne legyen igazam.
  • PiszkosFred
    Hááttttt...ööööö... Nemtudom mit mondjak. Megnéztem, és kb ugyanolyan döbbenet lett úrra rajtam, mint a season 1 végén. Hát nemtudom. Egy biztos, hogy az írók olyan szinten kerülik a hálivúdi kliséket, hogy az már félelmetes. Najó, volt benne az is, de ezek képesek akkorát rúgni a forgatókönyvbe, hogy pár fejezetet átugorik a "tű". Érdekes szezon elé nézünk. Egy biztos. Season2 első pár percét úgy vártam mint egy hülye, nagyon kíváncsi voltam a "zárópoén" folytatására. Most is érdekel mi lesz a folytatás, de valahogy kevésbé.

A helyszíni látványvilág pedig... szóval a Fireflyban elment egynek ez a fajta megjelenítés, mert az a sorozatot nem volt szabad komolyan venni, és akkor egyből jobban festett a colt, a ménes, és mögöttük egy úrhajó. De ez a bsg egy komoly scifi (-nek indult anno), ez a fajta koncepció szerintem is távol áll az egésztől.

Meglátjuk mi lesz, én személy szerint skizofrén módon csalódtam is, de egyúttal mégsem csalódtam a 65 perc után ;]
  • Cat #2011
    [spoiler]egyetértek, nagyon elbaszták. nemértem miért kell ilyen blade runner szeru "takaróban járkálunk az esőben és a sárban" stilusba átvinni egy urhajós-vadászgépes sci fi sorozatot.
  • Zsolo007
    Nézem én is. Elmegy, néha szórakoztató is. És ennyi. Nem gondolkodtat. Nem vet fel morális kérdéseket. Karakterfejlődés annyiban merül ki, hogy Tilknek hol van haja hol nincs :D. Néha vannak jó pillanatai, de alapvetően olyan semmilyen. A BSG olyat hozott amit eddig nem láttam. Az 1. évadban. A 2. évadban már éreztem valamit, hogy valami nincs rendjén. És ez most csúcsosodott. Lehet hogy fogom nézni a 3. évadot. De ezzel az évadzáróval kiveszett belőlem az a rajongás ami eddig volt. Innentől kezdve nem fogok mélyen filózni a részeken, karaktereket és plotot elemezni. Nincs értelme. Legalább annyi jó van benne, hogy így nem jelent majd gondot a 3. évad kivárása.
  • IMYke2.0.0.0
    Mindkettő marketing filmsorozat - a pénzről szól.
    Bővebben és érthetőbben: minél tovább húzni, hogy dőljön a lé a reklámjogokkal és a nézettséggel...
    Érted...
  • Roll
    Mi bajotok sg-vel? Nézem a simát is, meg az atlantist is.
  • zorden
    Az a baj, hogy nagyon egyetertek Veled, habar SG-t soha nem neztem, de ezt a vege...
  • [NST]Cifu
    S2E20

[spoiler]Az aknavetők számítógépes grafikával voltak megcsinálva, ahogy a Cylon Centurionok is. Magyarul csak a desingerek képzelete szabott határt, mit és hogyan csinálnak. A lehető leghülyébb megoldást választották. Vagy nem, talán az még szánalmasabb lett volna, ha sima kézigránátokat dobáltak volna a Cylon-ok.

Az egy év ugrás sok volt, picurit még reménykedem, hogy valami olyan csavaros dolog merült fel bennük, ami miatt megérte ez a rizikó, de én is kicsit ki vagyok ábrándulva az alapfelállástól. Viszont sok dolgot eltaláltak. Leharcolt Lee már egy fokkal kevésbé ellenszenves, Dualla egy fokkal vonzóbb lett hosszú hajjal, stb.
  • Zsolo007
    Nem elemzem a részt. Szükségtelen. Ezt elbaszták. Elérték azt, hogy ne várjam a 3. évadot. Grat nekik.

Azt érzem, hogy lesüllyedtek a StarGate szintjére. Egyértelmű mire volt jó ez a húzás: lehet vele húzni az időt. Több pénzt bezsebelni.

Sajnálom, hogy egy ilyen nagyszerű sorozatot tönkretettek. A 2 évad jó volt, megtartom. De innentől kezdve nem érdekel.
  • zorden
    <s02e20>
    [spoiler] Az ilyen kezzel toltos aknavetokon csak mosolygok - biztos a budget az oka :-(. Nekem azert nem tetszett ez az ideiglenes befejezes, mert ugy atugrottak egy evet, hogy azt sem tudtam hol vagyunk. Kozben egy csomo olyan tortenest hagytak megvalaszolatlanul, amit szerintem reszben le kellett volna zarni. A papok (vegulis kiloktek oket?). Sharon-C, aki elegge depresszios lett, de Heloban megvolt a kuzdeni vagyas erte; Helo a Galactican van, mi lett Sharonnal? A fonok szorongasai, amik nem mulhattak el azert, mert felismerte, hogy a pap cylon. A cylonok hirtelen kivonulasa es uzenete, en ezt amolyan valahogy le kell zarni hatasnak tudom be, nem erzem mogotte a valos magyarazatot, mert nem hiszem, hogy feladtak eredeti terveiket. Erre bizonyitek, hogy ujra megjelentek. Zavaros, amit irok, tudom, de meg egy aprosag. Elso esetben "elneztem", hogy a cylonok nem vegeztek tokeletes pusztitast, mert ugye akkor nincs sorozat. De ez a mostani tettuk szamomra nem magyarazhato. Szoval osszessegeben bennem az egesz sorozat eddigi ertekeit kerdojelezte meg ez a resz, es nagyot csalodtam.
  • geri15
    szaladok ;o)
  • [NST]Cifu
    S2E20

[spoiler]1.: Aknavetők, hagyományos, kézzel töltős aknavetők (!!!) a csúcstechnikás Cylon arzenálban... őőőő.... hát finoman szólva tré ötlet volt a készítőktől. Fantáziátlan és ostobaság...
    2.: Zene: egyre jobb, a priest-theme nagyon tetszett...
    3.: Megvan a következő Cylon model, mondhatni gyorsan (a feltünéséhez képest), imádon Dean Stockwell-t, mint szinészt, de az, hogy behozták ezt a vallásos Cylon-dolgot, én egy kicsit homlokráncolva néztem, egészen a "there is no God" szövegig. Hatalmas jelenet volt, amikor a két Stockwell-Cylon beszélt.
    4.: Baltar vs. Roslin, szép kis oldalvágások mindkét oldalról, vártam mikor vágja Roslin képébe Baltar, hogy neki köszönheti az életét.
    5.: Sharon-C: hoppá, úgytünik elvesztették az egyik nagy fegyverüket a flottások. Viszont mi a rák történt vele? Ott rohadt egy évig a Galactikán?
    6.: Nagyon durva sötét fellegek megint az égen - Roslin akár törvénytelen módon is hajlandó lett volna Baltart megfékezni. A sötét, korrupt, drogos, erkölcstelen Baltar megjelenése sem kevésbé vészjósló, főleg az, ahogy ráeszmél mit is tett valójában.
    7.: Érdekes III. évadot várhatunk. Bár nem igazán tudom, mit lehet ebből a helyzetből kihozni, de tény, hogy egyetlen (dupla) rész alatt fenekestől felfordították az egész sorozatott. Azt nem mondanám, hogy rossz irányba, de kétségkívűl alapos változások voltak.
  • Zsolo007
    OKs, figyelem a topicot :)

Egyébként feljöhetnél MSNre :)
  • geri15
    Ha már beregeltél, akkor itt

Jaés take
  • zorden
    Nalam ennek a DSR releasnek van borzalmasan rossz hangja, es hihetetlen alapzaja.
  • Zsolo007
    öööö, ott hol? van valami külön topic a fordításnak? Mert én nem találok olyat...
  • zorden
    [spoiler] Nem birom megallni. Nem az ido keves, sot, szerintem ezt a szokasos 40 perc koruli epizodba is bele lehetett volna suriteni. De lagalabb megkaptam a varva vart uj cylonomat. Ugy tunik a harmadik evad nem a menekulesrol szol majd, de nekem nagyon-nagyon nem tetszik a tortenet alakitasa, ugy erzem, mintha az egesz eddigiek elarulasa lenne, igazabol konnyu lesz kivarni a harmadik szeriat.
  • zorden
    Nalam 66:51 az ido (a mocskok a reklamok idejet is beleszamoltak). Kivancsi leszek a velemenyekre, az enyemet meg direkt nem irom. Ha lesz angol felirat linkelhetnetek, koszi.
  • geri15
    Gyere a BSG Hun fórumra, ott lesz megbeszélve minden :)
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem is 2 és fél óra - BH-ról nem töltök, mert rossz a f/l arányom.
  • Zsolo007
    LOL
  • Cat #1992
    kezd tv2n, megnézem hogy most mit basztak el a fordításban :)
  • Zsolo007
    Most olvasom, hogy valójában nem is 90 perces hanem csak 68-69....A reklámot is beleszámolták a kis
  • Zsolo007
    2 és fél óra és lentvan. Már várom nagyon!
  • Zsolo007
    Fordítás hogy lesz? Úgy szeretnék fordítani :)
  • zorden
    Az jo hir. En tegnap olvastam hivatalosnak tuno helyen...
  • IMYke2.0.0.0
    A 3. szezon forgatása már februárban megkezdődött - korábban még a forrást is belinkeltem.
  • zorden
    Ezert erdeklodtem, hogy a 90 perc az netto vagy reklamos... Fenebe :-( Irtak a honlapokon, hogy meg igy is keves az ido, nem fognak tudni mindent lezarni, es leginkabb egy "cliffhanger" befejezes lesz, azaz valami biztosan fuggoben marad. A 3. szezon forgatasa allitolag aprilisban kezdodik... Na, mar csak egy ora es itt van :-)