-
Figyelem, élményromboló hozzászólás következik, a 2x19-es résszel kapcsolatban!:
[szin=white]
Nos, az új részben megdöbbentő esemény történt ugye, megtalálták a Földet. [Mert szerintem, a ködbe búrkolódzott bolygó a Föld, "előttünk", azaz az emberiség megjelenése előtt!]
A véletlenül felfedezett bolygó okozta bonyodalom azért is érdekes, mert az Elnökasszony beállítottságára is fény derül és arra, hogy a Cylon-ok nem véletlenül terelték erre a megmaradtakat.
Az Elnökasszonynak igaza lehet abban, hogy a Cylon-ok vélhetőleg gyakran megállnak ennél a bolygónál, és ki tudja, lehet, hogy már várnak rájuk...
A Baltar fejében létező Six utalása is elég beszédes, s - eddig nem nagyon hittem, de - mintha az bizonyosodna be, hogy Gaius egyike a 12-nek. Ő az, akinek vezetnie kell majd a Cylon-Emberiség egyesített közösségét!
Az Elnökasszony közönségessége (Why dont you go and frakkin' yourself?) meglepő, és érthetetlen. Bár, lényegében mégis érthető, úgy érzi, vesztésre áll - ha veszít, azt csakis magának köszönheti, hiszen két magas labdát is adott Gaiusnak!
[A frakkin, frak az a fuck BSG-s megfelelője]
Thrace egyre ellenszenvesebb a szememben. Fogalmam sincs miért, de már nem jön be nekem ez a kemény-vagyok-annak-ellenére-hogy-melleket-cipelek stílus.
Kissé elszúrták a látványtechnikusok a robbanásokat - nevetséges petárda-hatásúak voltak. Nehogymá a Cylonok csak ilyen kis lövegekkel rendelkezzenek, melyek 50 cm-es (!) láng és füstcsóvákat szakítsanak a földből...!!!
Chief szerencsétlenkedése számomra csak időhúzásnak tűnt. Az a lehetőség, hogy is egy Cylon olyannyira non sense, hogy több szóra sem méltatom.
A Boomer-Sharon mellett lévő Cylon organizmus nem más, - szerintem - mint a Cylon Raider számítógépe [amiről ugye Daeta is beszélt az eligazításon], amit Sharon-on keresztül tudnak csak használni, hiszen közvetlenül nem lehetett eddig összekapcsolni semmiféle számítógépükkel. Ezért is kell annyira Sharon az akcióhoz.
Az akcióhoz, melyről Thrace folyamatosan állítja, hogy 2-Alfa, azaz ÖNKÉNTES AKCIÓ. Vélhetőleg, ő egyedül is - de legalábbis csak néhányad magával - elment volna, de bizonyosra vehetjük, hogy ő is tudta, hogy csak úgy van esélye, ha hangzatos és meggyőző beszéddel [Visszamegyünk azokért, akiket magunk mögött hagytunk, és elhozunk minél többet onnan] operál, elsősorban a lelkiismeretükre alapozva.
Nekem kifejezetten tetszett ez a rész. Elsősorban Gaius-nak köszönhetően.