• mrzed001

Páncél-leszerelés: ... Mi a logika abban, hogy a leszerelik a páncélelemeket, de közben a hajó fegyverzetéhez, és egyébb részegységeihez még hozzá sem nyúltak?
    A fegyverzet egy részét is leszerelték, illetve szinte semmi lőszerrel indult neki az egésznek a BSG.
    Ami a páncélozást illeti, sztem is leszerelték egy részét.
    Nem hiszem, hogy azok ott hűtőbordák lennének :))

Továbbá ez esetben nehezemre esik megérteni, miért nem pótolták a páncélelemeket az elmúlt hónapok alatt. Ha vadászokat tudnak építeni, nem hiszem, hogy a páncélelemek legyártása nehézséget okozhatna...
    Pölö mert 1 lemez kb 1 vadásznzi nyersanyag. Én is inkább vadászokat gyártanék ennyire szűkös keretek mellett.

Hajócsere: nem feltétlenül az erősebb/modernebb hajó a zászlóshajó egy harci csoportban, mindig a harci egység parancsnoka az, aki eldönti melyik hajó legyen a zászlóshajója. Adama Admirális úgy döntött, marad a Galacticán.
    Egyet kell értenem. Meg persze azzal is, hogy ebben a legénységben megbízik, míg a BSP-ről ugyebár folyton jönnek a személyi problémák (lényegében senki sincs a helyzet magaslatán, valahogy olyan elkényelmesedett IQ_Lite-ok)
    Ezekkel a problémákkal nap mint nap harcolnia kell valakinek, ehhez pedig már túl öreg (és túl magas beosztású).

BTW ez is egy érdekes dolog - általában nem szokott a harci csoport parancsnoka egyben kapitányi feladatokat is betölteni, például a II.VH-ban a Bismarck fedélzetén volt egy kapitány (Lindemann) és volt a harci csoport parancsnoka (Lütjens Admirális).
    Ez is igaz, és lényegében sztem pont ezért tartotta Tigh-t maga mellett (mint kvázi a BSG kapitánya, első helyettese)