• IMYke2.0.0.0
    Én nem látom ennyire szürkén a dolgot.

Figyelem, élményrontó hozzászólás következik!:

Először én is megijedtem Baltar bácsi megpillantásakor, de 2 másodperc múlva beugrott minden, és kajánul, elégedetten mosolyogtam a monitoromnak: ez egyszerűen TÖKÉLETES fogás volt a forgatókönyvírók részéről!
    Tricia Helfer egyszerűen tökéletes
    - s nem azért, mert egyénileg szép és mert modell múltja van! Egyszerűen a legjobb megformálója a kettős jellemnek, mely küzd az ellen, amit tőle elvárnak - aminek készült - és azért, hogy találkozhasson a(z emberi) szerelmével!
    S azt is nagyon szépen megfogták és megrajzolták a forgatókönyvírók, hogy egy szerelmes, női elme mit hallana szívesen, amikor fontos döntés előtt áll..
    A Sharon - valójában Thrace - otthonában lezajlott trialógust háromszor néztem meg. Nagyon jó volt!
    Az újraszületés sem gázos. Egyáltalán nem hittem el, hogy a Cylonok olyan hülyék lennének, hogy csak egy módot ötlöttek volna ki az újraszületéshez - sőt, ugye Baltar meg is tudta a Pegasuson fogvatartott "Six"-től, hogy a Cylonok a Feltámadás Hajóját azért fejlesztették ki, mert messze vannak az otthonuktól - a ki-nem-mondott Capricai főhadiszállásuktól.
    Idézett a feliratfordításból:
    Jelen pillanatban túl messze vagyunk a Cylon-ok otthonától ahhoz. hogy működjön a letöltési eljárásuk, ezért építették ezt a hajót. A teljes berendezést tartalmazza, ami a Cylon újraélesztéshez szükséges.

Tehát, nem a hajó volt maga az újraélesztő szerkezet, hanem akár azon is lehetett - akár - több 10.000 ugyanolyan kád, mint Caprica-n. Sőt!

Ami engem leginkább zavart: az ellenállók között lófráló, KISMINKELT fruska.
    A Cylon-ok egész nyugodtan lehetnek sminkeltek, hiszen "tömegtermékek", akár a műanyag babák.

A robbanáskor valóban felfelé ment a három Cylon, egy lépcsőházban, melynek talapzata omlott össze, rájuk - lásd Six sérülése és a körülöttük lévő törmelék.
    Kép, melyen látható, hogy a tartópillér van "aláaknázva":

Az ellenálló pasi sértetlensége pedig könnyedén megmagyarázható:

A régi autó mögül lőtt, és amögé bújt le, még a robbanás előtt. Az autó megvédhette a nagyobb daraboktól, de ettől függetlenül - ahogy a filmben is látható volt - került rá rendesen minden, a Cylonok húzták ki.

A képek láthatók Mozilla / FF alatt - jobb klikk / kép megtekintése.