-
[szin=white] Hát nagyon érdekes rész volt. Azzal a gondolattal nyitottam, hogy ha ezt elbasszák, akkor el van baszva az egész. ÉS hát felemás lett:
Először is elég gyengusz implementációja az újraéledésnek az a szutyok amiben ülnek. Ráadásul nem tudom, hogy hogy kerül a tudatukba a cucc, ha semmi sincs a fejükre kötve... Ezenkívül röhejes, hogy utcai ruhákban fullra sminkelve, ott nézelődnek és vigyorognak.
Aztán: Újraépítik Capricát. A dolgot jogosnak érzem, hiszen azzal a küldetéssel indítottak, hogy a Cylonok Isten büntetése az emberek bűneiért. Ebből kiindulva logikus az, hogy újraépítenek és ők maguk lakják be.... Mondjuk most kötekedhetnék tovább, hogy korábban nem egy képet láttunk Caprica cityről, amiben azért álltak az épületek, sőt! Mikor még Helo Capricán volt "alulról" a város érintetlen volt, ami lol. Szerintem még nem láttak olyan várost amire atomot dobtak, mert ha emlékezetem nem csal akkor Caprica fölött egy 50 megatonnás atomtöltetet robbantottak (megnézem majd azért Pilotban hogy tényleg ennyi e) namost azután hát nem úgy nézni ki egy város ahogy az itt kinéz....de mind1 is. Vissza:
Mivel van tudatuk és állításuk szerint lelkük is, lehetséges az, hogy látva (és átélve) a másik oldalt (emberek) máshogy látják a dolgokat. Ugye mivel háborús hősök, sokat nyom a latba a szavuk, ezért mondták azt, hogy új vezetés kell a Cylonoknak.
NAGYON NAGY SPOILER KÖVETKEZŐ RÉSZRŐL, AKI NEM AKARJA MEGTUDNI MI FOG TÖRTÉNNI NE OLVASSA EL A KÖVETKEZŐ PÁR SORT, HANEM A "SPOLIER VÉGE" UTÁN OLVASSON CSAK!
Így már érthető, hogy mi is lesz az a békeajánlat a következő részben. Először mikor olvastam, azt hittem hogy egy csapda lesz (mint ahogy az a régiben is volt), de így már nem vagyok benne annyira biztos!
SPOILER VÉGE
Aztán megtudtuk még, hogy annak ellenére, hogy csak 12 modell van, mindnek különböző a személyisége, ez ugyan korábban is sejthető volt, de mostmár egyértelmű.
És itt a nagy rejtély: Baltar, illetve az, hogy megerősödött bennem az amit eddig is gondoltam, hogy bizony Baltar cylon. Merthogy Six ugye meghalt mikor a ház összedőlt, Baltranak is meg kellett halnia. Egyszerűen nincs más lehetőség! Azzal, hogy előtte állt és asszongya: Get down, még nem óvja meg....
És a másik hülyeség Baltarral kapcsolatban: Mi a fene ez hogy Six fejében meg Baltar van??? Hogy? Az igazság az, hogy közük nincs egymáshoz az tuti, mert Baltar fejében lévő cylon nem az a Six akinek a fejében Baltar van (lol). Teljesen különbözőek, míg a Baltar fejélben lévő folyamatosan a cylonok felé tereli Baltart, addig a Capricai Six emberibb mint valaha Baltar hatására.
Az az igazság, hogy én nagyon nagy marhaságnak tartom ezt a húzást, és attól félek, hogy nem fogunk kapni magyarázatot. És pont itt a hiba, vannak dolgok a sorozatban, amik jók hogy nincsenek magyarázva, ez nem az! Egyszerűen olyan fílingem van, hogy azt gondolták: Be kéne rakni valami cool dolgot a 18. részbe .....(erős gondolkodás)..... Mi lenne ha Six fejében lenne Baltar! Micsoda ötlet!
A gond ezzel az, hogy ez pont olyan mint az SG-ben ahol elpusztult az egyik hajójuk az egyik részben, a másikban "termett" egy új, "mert kellett" alapon, de úgy hogy sehol sem jelent meg a sorozatban korábban referencia erre vonatkozólag (hogy épül). Ez egy nagyon nagy baromság így. Egyre inkább érzem azt, hogy kezdenek elcsúszni :(.
Aztán mi van még itt:
Kedves ellenálló vezérünknek valami acélbőre lehet, mert túlélt egy olyan robbanást, ami összedöntött egy épületet, mindezt úgy hogy kb. 5 méterre (vagy még annyira se) állt a bombától, hát grat! Nem is tudtam, hogy Supermenek vannak ebben a sorozatban. A másik az, hogy a 3 csaj felfelé ment, nem lefelé, ehhez képest a robbanás után egy szinten voltak a csávóval, hát LOL. Szóval mindennek van határa, ez pedig már túl van minden határon...