nyikolaj#1533
Én is azt mondom, hogy nem előnyös a láthatatlan hsz-k, mivel a következő részek rövid előzetesét amugy is lehet olvasni, sztem meg abszolut nem rontja el az élményt az hogy olvastad a leírást...ennek ellenére elfogadom a többség döntését, s használom majd a html tag-t.
Véleménynem szerint, minden sorozatnak, így a BSG-nek is, szüksége van "unalmasabb" részekre, nekem ugyanolyan élvezetes volt az elmúlt néhány részt mint az azt megelőzőek.
Ami engem igazán érdekel: az elmúlt részek szinte - nyilván szándékosan - elterelték a figyelmünket egy történetszálról: adott egy cylon meg a privát bejáratú atomtöltete...nagyon kiváncsi leszek meddig pihentetik ezt a fonalat, s hol, ill. mikor fog robbanni (szószerint és átvitt értelemben is :) ) ez a történet rész.
Most különsen lényeges kérdés ez, hisz a flotta KATONAILAG erősebb mint valaha (mintkét bs-t jól képzett legénység vezeti élükön két tehetséges parancsnokkal, akik között teljes az összehang), ha csapást akarnak mérni a cylon erőkre, most jó esélyekkel indulnak...Más kérdés, hogy politikailag kezd megosztottá válni a flotta civil része legalábbis.
Úgy vélem a legutobbi rész is még csak vihar elötti csend volt, sok esemény ellenére is...
Végül - már így is sokat irtam :D - egy gondolat ütött szöget a fejemben: a prófécia azt mondja, hogy a flottát egy haldokló vezér fogja elvezetni a Földik, ez ugye Roslin lenne, no igen, de ő már egészséges! Két verzió lehetséges:
a) a prófécia tévedett, s "nem számolt" Sharonnal.
b) elnököt cserélnek vlmelyik részben s kiderül hogy az új elnök tényleg halálos beteg akit nem lehet meggyógyítnai.