Spoiler
Abortusz ellenes törvény: csodálkozom, hogy ez csak most jutott eszükbe (persze azon is, hogy minek akarják mindenképpen ezt a buta áldemokráciát mindenerővel fenntartani :p).
Szóval <50.000 ember, mondjuk az kb egy közepes város. Ha nem találják meg a földet (feltételezniük kell, bár mi ennél okosabbak vagyunk :p), akkor ugyebár ez a teljes génkészlet. És mivel eléggé elszórt helyekről jöttek, így a rokoni kapcsolatok száma és mértéke minimális, szóval akár még újra is lehet építeni egy civilizációt egy ekkora populációból.
Egyszóval Roslin döntése sztem jó volt, sőt talán még ez is túlzottan liberális (min. létrehozatnék egy árvaházat a gyerekeknek, akiket katonai rend szerint nevelve a jövő harcosai lehetnének)
Baltar persze várható volt, hogy ott támadja hátba, ahol csak teheti (eleve máshogy indultam volna az egész beszédnek Roslin helyett)
Pegasus: hát igen, eddig valahogy elkerülték a normális parancsnokok azt a szerencsétlen hajót. Apollo egy remek döntés volt sztem, és eddig azért nem tehette meg az öreg, mert előbb bizonyítania kellett a srácnak a flotta és a Pegasus legénysége előtt (most bizonyított). Egyébként sem értettem, hogy miért nem a saját emberei közül tesz oda valakit (és miért erőlteti hogy a Pegasus igencsak "gyengusz" emberei vezessék a hajót)
Ja, és Tigh-ra szüksége van (felváltva képesek így vezetni egy hajóról a flottát), meg figyelni is kell rá folyamatosan (alkohol/asszony probléma), szóval ő ezért nem lehetett alternatíva a Pegasusra