-
Spoiler és szóf*sás veszély következik ;]
Egyetértek, részben. Én cseppet sem bánom hogy ilyen az elmúlt 4-5 rész. De csak akkor, ha az következik amire gondolok. Mert ha igen, akkor ez a pár rész felvezetés, és magyarázat a későbbi dolgokra, reakciókra. Vagyis az én meglátásomban a közelgő nagy "bumm"-t nem 45percbe sűrítve akarták felvezetni, hanem inkább kockáztattak, és pár "unalmasabb/látszóleg semmitmondó és értelmetlen" résszel hazárdíroztak.
Zarek? Muszáj volt elmagyarázni a Bmarket részben, hogy jelenleg ő hogy áll a "sötét oldal" :D szamárlétráján. Mert eddig mint küldött volt, és kész. A jobbkeze ugyebár meghalt anno a Kobolon, és azóta csak mint politikust láthattuk. De most képben van a néző, hogy bizony a vér nem válik vízzé - habár ezt szerintem senki sem gondolta komolyan anno ;]
"Sebhely" vadászat szerintem végig Thraceről szólt, pontosabban arról, hogy kezdi egyre inkább elveszteni a talajt a lába alól. Értem ezalatt azt, hogy még mindig vakon hű Adamahoz, de lassan kezd idegileg kiborulni, amire a pia megint rárak egy lapáttal. Nem mondom, Kat bébi is rátett egy lapáttal, de a lényeg hogy Thrace egyre inkább kaotikusabb, és csak hajszál választja el a "robbanástól". Ez a vonalat vitte tovább részben a túszejtés, és gázolt még jobban bele a sors, egy rossz lövés (nomeg Dee) a lelkivilágába. Biztos vagyok benne, hogy a következő részekben valami olyasmit fog tenni Thrace, ami döntően befolyásolja a dolgokat, és nem biztos hogy jó irányban... Aztán majd megoldja valaki persze ;]
Billy? Na most Billy gyerek szerintem cylon, de ez az én hülyeségem, ebbe ne menjünk bele. Ha az, ha nem, a lényege az egésznek, hogy feszültség legyen Roslin és Adama között. Roslint mindig is kirázta a hideg Sharontól, most pedig hogy miatta veszítette el a hozzá legközelebb álló személyt, biztos hogy nem fogja hidegen hagyni. És mindez Adama döntése miatt. Direkt hangsúlyozta Roslin hogy mit érez Billy iránt, és mit jelent neki a kölyök, szerintem nem véletlenül. Lesz még ennek a szegény gyerek halálának olyan következménye kettőjük között, ami folytán szöges ellentétbe fognak kerülni.
Sharont nemtudom hova tenni. Szerintem szintén direkt mutatják Adama tipródását, hogy higgyen e neki avagy sem. És szerintem ezen keresztül a nézőket is próbálják egy picit befolyásolni: gondolok arra, hogy szinte mindenki szimpatizált Sharonnal (C vagy G, lényegében mindegy, mindkettő szimpatikus volt/lett), de most valami olyasmi következik, amelyre senki sem számít. De a nézőtől nem lehet elvenni csak úgy hipp-hopp az egyik kedvencet (lásd Bobby és a Dallas ;]) ezért az elmúlt részekben olyan szöveget adtak Sharon szájába, és olyan szituációkat írtak köré, amely kapcsán a néző kezd picit kételkedni a dolgokban. És habár Billy nem az ő számlájára írható - csak közvetetten, de még ez is túlzás -, mégis valahogy szerintem kezd veszíteni a szimpatikus oldalából a leányzó. Ez pedig előszele lehet valami olyannak, amely gyökeres fordulat lehet a "jó Sharon" Csillagközi életében :D (bocs, muszáj volt leírnom egyszer, de a hideg kiráz ettől a sz*rtól, Csillagközi.....)
Mindez persze erősen magánvélemény, én így érzem. Megnéztem az elmúlt részeket s2e16ig egyszerre, és az egész nekem olybá' tűnik, hogy a vihar előtti csend. Mint szökőár idején . nem jön egyből a víz, előbb szépen "visszahúzódik", aztán hirtelen nyakonönt és visz mindent... Vagyis ellentétben a topiklakók nagy részével, én látok értelmet az elmúlt részekben. Hogy aztán ez az értelem valódi e, vagy teljesen melléfogok vele, majd kiderül a következő hetekben. Remélem hogy nem, és van értelme ezeknek, és tényleg nem lesz egy elnyújtott szappan belőle.
Ennyi. Bocs a hosszú kommentért, és az esetleges hibákért, késő van már átolvasni... ;]