• Valentine5
    Helósztok!
    Nagyon megkedveltem Japánt,talán az animék miatt.(bár általában azt mondom,h. mivel föciből érettségiztem tavaj,érdekelnek az ienek)
    Szóval olvastam egy cikket,és az volt benne,hogy annak ellenére,hogy gazdaságilag még tartja magát az ország,a társadalom sok gonddal küzd.(és ennek a forrása talán,hogy a hagyományos jp. kultúra összekeveredett a tőle elég távol álló amerikaival,és ez okoz egy kis káoszt)
    Pl. sokan nem tudják mi a céljuk,meg ott a virtuális világ...lehet,hogy kéne nekik vmi olyan vallás,vagy kultúrális program,amitől jobban felfedezik egymást,vagy iesmi.
    Láttam a CNN-nen 1 interjút Shindzo Abe miniszterelnökkel. Sokat nem értettem,csak azt,h azt mondta,Japán egy csodálatos ország,csodálatos emberekkel és kultúrával,meg,h ők különösen pacifisták hirosima óta,ezért ne csodálkozzunk,hogy merészebben lépnek fel É-Korea ellen,és jobban tartanak tőlük. Szóval szerintem,rendesnek látszott,és,ha tényleg az,Japán remélem hamar kijön a válságból......
    Próbáltam beszélni angolul a skype-on japánokkal,de amikor megkérdeztem,h '"mosi-mosi!" Do you speak english?',csak azt felelték mindig,h. 'Sorry no!'
    Bár lehet,azért volt,mert ezt este 7-kor tettem,ott akkor az ugye hajnali 3 óra...annak viszont örülök,hogy ijen jó a kapcsolat az országaink között...nem 2009-ben lesz vmi magyar-japán évforduló?