Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
Pirates of the Caribbean: Dead Man\'s Chest (2006)
Pirates of the Caribbean: At Worlds End (2007)

• Real13
    Pirates of the Caribbean
    At World's end(SPOILER mentes)

Tegnap jött el a nagy nap,végre megérkezett a mozikba Jack Sparrow és 'csapata" 3.kalandja.Az alaphangulat megvolt a film előtt,a legnagyobb popcornmenü+legnagyobb kóla mellé,Karib fejkendővel.(mondjuk szarra se jó,de legalább van biggrin.gif )Szóval,bemegyünk a moziba,előzetesek,stb,stb.....
    Aztán elkezdődik a film.Kalózokat látunk,akiket akasztanak..sok kalózt.Egyből átjön a sötét hangulat.Én már itt tudtam,hogy ez nekem nagyon de nagyon be fog jönni.
    A film elején van egy 20 perces akció rész,a következő másfél óra a cselszövéseké,az agyalásé,de itt is megütköznek párszor a szereplők, a hajók.Az utolsó 3/4 óra olyan lenyűgöző,hogy az ember szavakat nem talál.Ahogy Hepathos írta:Nem is tudtam,hogy az egész egy virtuális valóság,amit a hadsereg készített.Ilyen szintű CGI-t,hihetetlen volt,remek az akció,a poénok,minden.
    Sokaknak nem jön be ez a rész,pedig nagyon jól sikerült.Igaz,ez a Karib,már nem az a Karib,de ha elkap a hangulat,nem enged el...Az első rész mese-horror jellegét átvette a horror-horror-pár poén közbeszúrva biggrin.gif
    Sokan úgy gondoltuk,hogy Sparrow nélkül nincs Karib.Az első 30-40 perc,amiben nincs benn a kapitány,semmiben nem marad el az előző részektől,nagy piros pont a készítőknek.A szereplők jól alakítanak,Bloom karaktere ebben a filmben a legjobb ,itt kifejezetten jó az a karakter.Elizabeth karaktere is megerősödött,elszántabb lett.Sparrow laugh.gif cool.gif Barbossa ,azaz Geoffrey Rush a másik legerősebb pontja a filmnek,remek alakítást látunk tőle.A 2 hülye kalóz,Pintel és Ragetti most sokkal szórakoztatóbb,mint az előző részbe,és annyit mg mondhatok,visszatér Mullroy és Murtogg is cool.gif
    A sztori szerintem remekül sikerült,igazi kalózfilm lett,én nem éreztem sem elnyújtottnak,sem hosszúnak.Amikor másfél óra után beiktatott a mozi egy szünetet(zselé annyukat,mi ez óvódás vetítés???),mögöttem ülő gyerek meg is mondta a frankót:Ilyen filmbe minek szünet,úgy elment ez a másfél óra,észre sem vettem...
    Szóval,és összegezve:a film kiforrottabb,mint a második rész,sötétebb,hangulatosabb,és a poénok is jobbak szvsz.A befejezés nekem nagyon tetszett,igazi Karib hangulat volt cool.gif
    Nekem nagyon tetszett. rolleyes.gif
    10/10
    70%
    Film értékelésem:1.Pontos rendszer,amennyire nekem tetszett a film,egytől tízig osztályozva.2.Százalékos rendszer:A mozinetes értékelési módszer,itt a kritikusi énem alkot,legtöbbször rosszabb lesz,mint a tetszési pont,de előfordulhat,hogy jobb.