Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
Pirates of the Caribbean: Dead Man\'s Chest (2006)
Pirates of the Caribbean: At Worlds End (2007)

• generally
    A 2. részről:

(Mivel nem akarom tönkretenni senkinek sem a filmbéli örömeit, ezért nem írok olyat, ami befolyásolná az előbb említett dolgot. Ha valakinek olyan kell ami rontja az örömöket, akkor majd leírom azt a verziót is.)

A film egy kis rövid bevezető (tényleg rövid) után egyszerre kezdődik. Itt belecsapunk a lecsóba, mert egyszerre egy olyan dolog történik, ami elkezdi az egész történetet, és ami nélkül nem tudnánk folytatni. Sok filmnél láttam már azt, hogy elkezdik valamivel, és később történik meg az, ami majd a befolyásoló tényező lesz. Ez nem ilyen. Na szóval, ezek után több szálon futnak az események a filmben.
    Az első háromnegyed órába a készítők majdnemhogy belerakták az összes vicces jelenetet. Ezek után ritkán találkozunk ilyenekkel.
    A látvány magáért beszél, az emberi "maszkok" tökéletesen sikerültek.
    A szinkron, hmmm..... hát lehetne jobb is, de ez is megtette. Majd talán legközelebb.
    A film végét szó szerint elbaszták!!! Ez az ami nagyon bántott. Olyan, mintha egy újságpapírt félbe vágtunk volna, és nem tudjuk a második részét a dolgoknak. Hirtelen csak bejön a szokásos (Rendezte:...) ablak, és vége. Semmi levezető rész, sőt majdnem, hogy felturbózzák az embert a film végi események.

Nem vagyok valami filmszakértő, de egy 10-es skálán ez a film nálam 8-at érne el.

Azért kapott 8-at, mert ami a vége előtt volt, az tényleg jó lett. Nem volt erőltetett a humor, és (mivel telt ház volt, ha jóltom 3 szék maradt üresen a 200 férőhelyes teremben) mindenki röhögött, vagyis mindenkit megfogott, és mindenki felfogta a lényeget, még a mögöttem ülő nyugdíjas bácsi is. (Fél órát egy vicces jeleneten röhögött, és nem tudta abbahagyni. Még szerencse hogy halkan tette ezt.) Azért kapott még 8-at, mert a történet a film végét kivéve, összefügg. Ha valamit először nem értünk, azt a film folyamán megértjük, és nem hagyják nekünk befejezetlenül. Jó lett ez a film, és jobb lett volna, ha a végét jól megcsinálják. Ha ezek után nem lesz egy 3. folytató rész akkor nagyot fogok csalódni bennük.

Nos, ennyi. Jó lett, de lehetett volna jobb is. Ez az én véleményem volt, lehet hogy másnak más a véleménye.

A filmet 2006.07.18-án néztem meg Győrben este 8 órai kezdettel, premier előtti vetítés formájában...