Zedas#60
"Linux alatt jó esetben csak egy recompile.. És hogy milyen jó emulációt (főleg ha JIT) fognak tudni csinálni, az a jövő zenéje. Ma is vannak, akik pl. Mac-en futtatnak ilyet..."
Amit én vitatok az az x86 piac lenyomása. Ez viszont nem a Linuxról szól hanem arról a kismillió programról amely csak winfoson fut. Ezek a progik sem Linuxon sem Macen nem fognak futni megközelítőleg sem olyan sebességgel mint egy normál PC-n. (x86-os Linuxon esetleg jobban)
"Én is azt kérdezem: honnan tudod? Mire alapozod ezt?"
Baromi egyszerű: a két legnagyobb x86 chipgyártó egymással versengve évek óta tervezi a CPU-kat amelyek a leggyorsabban tudnak x86-os kódot futtatni (predikció hegyek, hyperthreading, gyártási eljárások stb.). Szerinted most a kalapból elővarázsolt új CPU lenyomja őket úgy hogy emulál? Adok neki 1:10000 esélyt...
Egyébként én is megkérdezhetném, te mire alapozod az ellenkezőjét? Még nem láttunk semmi konkrétat a cellről, csak marketing maszlagot ez egy teoretikus vita nyilvánvalóan.
"P4-ekben sincs sok L1"
Najó, számold már ki mennyi kess van a P4ben és a Cellben összesen... neked az 1MB L3 a normálban meg a 2MB L3 az EE-ben az micsoda? Dísz?