• NEXUS6
    #107
    Ezt a IBM féle PC üzletág eladást én is épp írni akartam!;)))

    Szal a lényeg itt télleg nem az, hogy van egy csippünk ami most aztán már sokkal faszántosabb mint akármilyen x86 kompatibilis cpu. Hanem, hogy mint azt az elnevezés mutataja itt egyfajta celluláris/hálózatos technológiáról van szó. Az új cell kompatibilis csippeknek már nem új technológiák alkalmazásával kell a teljesítményt növelniük, hanem megtehetik, hogy egyszerűen több cellt tartalmaznak.

    Visszatérve az MI programokra, önmagában egy cell-en lehet hogy semmilyen MI progi nem fog jól futni (nem jobban mint akármilyen más procin), de ha elterjed ez a nagysebességű-nagyhatékonyságú, megosztott/párhuzamos/hálózatos technológia akkor szinte korlátlanok a lehetőségek!

    A tanulékony mesterséges intelligenciáknál általában az volt a gond, hogy minnél többet tudtak annál lassabak lettek, mert egy procival, csak lineárisan, egymás után lehet a feladatokat végrehajtani (keresés a memmóriában, tájékozódás a környezetben, egyéb funkciók). Ez kb olyan mintha egy embert kilehetne nyírni azzal, ha kap egy kellően bonyolult matek feladatot, mert leállna a szíve.;)))

    Egy cell technológiára írt MI-t ez a veszély nem fenyegetne!
    Szal lehet készülni, jon a mátriksz meg a neuromancer;)))