• pafi
    SWG: Iszonyat fíling gém, nagyon nagy élmény volt játszani vele. De az egészet a STAR WARS világ adja el. Mivel itt is muszály küldizned, (akár vérpisti vagy akár nem) iszonyat lehangoló, hogy a küldik abból állnak, hogy felbuffolva odamentek egy zászlóhoz, ami a csupasz dombok között áll, és addig lövitek, amíg elfogynak kürülötte az ellenfelek (aztán a zászlót is szét kell lőni). Ráadásul még az animáció sem akkor zajlik, mikor a sebzés. (Kiadod az attack-ot, és elkezdi mutatni, hogy sebzed, aztán 10 mp-múlva tényleg lőni kezd a karid.) A wow-ban tényleg akkor sebez, amikor látod. Sok ilyen apróság van, ami együtt sokat dob a wow javára.
    Vagy bemész az épületekbe, amik tök üresek, pár széket leszámítva, illetve egymás klónjai, ugyanazokat az épületeket találod más textúrákkal. Sőt az egész olyan, mintha telelenne titkos járatokkal, mert a falak 10-15 méter vastagok. A lényeg az, hogy nem életszerű. Kira gém, tényleg, de nem életszerű, oda kell képzelni sok mindent mellé, hogy hihetőnek tűnjön. Ráadásul a fejlesztése sem jó irányba zajlik, azzal hogy maketteket tudsz loot-olni nem leszel előlrébb.
    A WOW, viszont részletesen kidolgozott, az egész világban bárhova mész, a legapróbb részletekig megvan csinálva minden. Ekkora "ottvagyok" élményt még játékban eddig sohasem éreztem.
    Az hogy minden szögletes szerintem nem ANNYIRA zavaró, mint a másik alternatíva az SWG-ben, hogy nincs ott szinte semmi. A karakterek pedig azért nem annyira testreszabhatóak, hogy 512 rammal is játszható lehessen. (Nem úgy mint az SWG, ami 512 rammal egyszerűen játszhatatlan, még egy gigával is majdnem az.)
    A wow-ban egy pillanatra sem tűnik el a kari, folyton te irányítod. Én szálltam be a metróba, végig látom az alagutat, és a tengert közben, és a végén én szálltam ki. Az SWG-ben eltűnik a kari a Shuttle előtt, aztán egy másik városban a semmiből feltűnik egy másik előtt.
    Nem szar az SWG, de annyira azért nem is jó.
    A wow-ban például élmény volt új helyeket, városokat felfedezni, az SWG-ben nincs akkora különbség a városok között. (Mindegyik a nagy semmi közepén van.) Vagy mikor először voltam a Ironforge-ban. Iszolyat jól kidolgozott.
    A wow-ban viszont az is élmény volt, mikor először láttunk gnómot. (Elfekkel voltunk, és kiabáltunk egymásnak, hogy nini, egy gnóm, és de kira tűzgolyókat lő.)
    Hogy hátrányokat is íjak:
    Jó lenne, ha lehetne saját házakat építeni, mint az SWG-ban.