99
  • Yv@n
    Nemtudom, én eddig csak ilyen mmorpg-t játszottam.
  • unknown nick
    "Btw nem érné meg mert használhatatlan lenne, játszhatod tört szerveren vele, vagy lan módban, ami által a játék mindőssze egy dolgot veszít el: az értelmét."

Szerintem, akkor vesztette el az értelmét, amikor kiderült, hogy egy régión belül több szerver van. Ez egy modern MMORPG-nél vicc.
  • Zedas
    A boldog WoW tulajok közül van akinek hozzám hasonlóan nem sikerül regisztrálnia? Kissé hanyattdobta magát a regserver :)
  • Zombye
    Tegnap híttak fel a CD-Galaxisból, hogy valsz. pénteken mehetek az előrendelt példányomért. Vérző szívvel bár, de lemondtam. Mondtam, hogy adják oda olyannak, aki jelenleg jobb paszban van anyagilag, én jelenleg nem tudom megengedni ezt a havidíjat, ráadásul időm se lenne rá mostanában túl sok, így nem túl sok értelme lenne havi 3000 HUFFOT lepengetnem 5-6 órai játékért. Természetesen nem mondtam le a dologról, de sajnos most nem aktuális.
  • Sound
    jajjistenkém SWG, én még open-el nyomtam egy ideig, de elég hamar meguntam a portengert, jah és tényleg 512vel SWG játszhatatlan, az hogy milyen lenne WoW grafikája, nekem tetszik, megszokás kérdése, ellenben amiokr mondjuk 80fős raid van, akkor ez a "szar" grafika is kikészíti a gépem.
  • Yv@n
    Nos igen én is töprengtem már, hogy honnan lesz a nightsaber-re pénzem amit kemény 1000aranyért árulnak, de ilyen apróságok felett inkább elsiklottam a rövid ob alatt :)
  • RangeR
    60.szint ami kb. 1 hónap volt nekem meg sokan másoknak is, utána lesz a játék teljesen nehéz, gyakorlatilag a 60-ra tervezett helyeket szólózni lehetetlen, cuccokat megszerezni szólóban úgyszintén nem lehetséges.Stratholme, stb...bossok, na hatvanon lett olyan nehéz az egész, mint előtte összehasonlíthatatlanul sem volt soha
  • RangeR
    majd nem lesz elég a 900 gold-os epic mountra:))
    meg a 200goldos fegyverekre AH-ban :)
  • RangeR
    csak hajrá!!!
    mi meg addig jót játszunk, vagyis a legjobbat. Utoljára Diabloval volt hasonló érzés
  • RangeR
    ez a legjobb amit ez ír:))))
    120 level alatt még nem tűnt fel, hogy nem szép:)) pedig a szemem eléggé ott van a top-on:)
  • RangeR
    1sec-re is megáll a kép hardvertől függetlenül""
    LoL!!! hOL? A terhelőtesztes beta-ban??? Mert az USA fullban utóljára tavaly decemberben volt ilyen:)))
    Szerintem elég neked az ez hét is és inkább maradj tisztellettel nyugodtan...
  • Dredd
    Azt azért hozzá kell tennem, hogy szvsz a játékélményhez egy DX9-es videokártya és leglább egy giga RAM szükségeltetik.
  • Dredd
    A WoW a non plus ultra jelenleg, mind grafikában, mind egyébként. Amíg játszottam a final bétán, végig az az érzésem volt, hogy egy nagyon sok órás Disney animációs (rajz) filmben vagyok, enyire hangulatos, kidolgozott játékot még nem láttam (metró, és a repülés griffháton, fantasztikus). A grafika szerintem is 5 csillag, a screenshotok a felét sem adják vissza a vizuális élménynek. Gyönyörű textúrák, a mozgásokban semmi szögletesség, mint pl. a Lineage2-ben, az pedig, hogy a karakterek tudnak táncolni, iszonyatosan feldobja az egészet :D Viszonylag kis poligonszámból építik a karaktereket, de abszolút nem zavaró, mivel egy meséről van szó, nem a való világról (lol). Már nagyon várom a holnap reggelt :D
  • pafi
    SWG: Iszonyat fíling gém, nagyon nagy élmény volt játszani vele. De az egészet a STAR WARS világ adja el. Mivel itt is muszály küldizned, (akár vérpisti vagy akár nem) iszonyat lehangoló, hogy a küldik abból állnak, hogy felbuffolva odamentek egy zászlóhoz, ami a csupasz dombok között áll, és addig lövitek, amíg elfogynak kürülötte az ellenfelek (aztán a zászlót is szét kell lőni). Ráadásul még az animáció sem akkor zajlik, mikor a sebzés. (Kiadod az attack-ot, és elkezdi mutatni, hogy sebzed, aztán 10 mp-múlva tényleg lőni kezd a karid.) A wow-ban tényleg akkor sebez, amikor látod. Sok ilyen apróság van, ami együtt sokat dob a wow javára.
    Vagy bemész az épületekbe, amik tök üresek, pár széket leszámítva, illetve egymás klónjai, ugyanazokat az épületeket találod más textúrákkal. Sőt az egész olyan, mintha telelenne titkos járatokkal, mert a falak 10-15 méter vastagok. A lényeg az, hogy nem életszerű. Kira gém, tényleg, de nem életszerű, oda kell képzelni sok mindent mellé, hogy hihetőnek tűnjön. Ráadásul a fejlesztése sem jó irányba zajlik, azzal hogy maketteket tudsz loot-olni nem leszel előlrébb.
    A WOW, viszont részletesen kidolgozott, az egész világban bárhova mész, a legapróbb részletekig megvan csinálva minden. Ekkora "ottvagyok" élményt még játékban eddig sohasem éreztem.
    Az hogy minden szögletes szerintem nem ANNYIRA zavaró, mint a másik alternatíva az SWG-ben, hogy nincs ott szinte semmi. A karakterek pedig azért nem annyira testreszabhatóak, hogy 512 rammal is játszható lehessen. (Nem úgy mint az SWG, ami 512 rammal egyszerűen játszhatatlan, még egy gigával is majdnem az.)
    A wow-ban egy pillanatra sem tűnik el a kari, folyton te irányítod. Én szálltam be a metróba, végig látom az alagutat, és a tengert közben, és a végén én szálltam ki. Az SWG-ben eltűnik a kari a Shuttle előtt, aztán egy másik városban a semmiből feltűnik egy másik előtt.
    Nem szar az SWG, de annyira azért nem is jó.
    A wow-ban például élmény volt új helyeket, városokat felfedezni, az SWG-ben nincs akkora különbség a városok között. (Mindegyik a nagy semmi közepén van.) Vagy mikor először voltam a Ironforge-ban. Iszolyat jól kidolgozott.
    A wow-ban viszont az is élmény volt, mikor először láttunk gnómot. (Elfekkel voltunk, és kiabáltunk egymásnak, hogy nini, egy gnóm, és de kira tűzgolyókat lő.)
    Hogy hátrányokat is íjak:
    Jó lenne, ha lehetne saját házakat építeni, mint az SWG-ban.
  • Bith
    Bár, most látom, hogy a kiadója is a Blizzard. Nemtom miért rémlik nekem a vivendi, de mind1 is, a lényegen nem változtat, akkor sem lehet kapni :/.
  • Bith
    Egyébként hiába akar szinte mindenki játszani vele, aki látta bétát, sajna nem fog nagyrésze, mert a játékból olyan keveset szállít a vivendi, hogy még az előrendeléseket se tudják kielégíteni a shop-ok....
  • Bith
    És mivan, ha te vagy elfogult? :))
  • Yv@n
    Milyen haver az aki pénzért ír warezt? :P

Btw nem érné meg mert használhatatlan lenne, játszhatod tört szerveren vele, vagy lan módban, ami által a játék mindőssze egy dolgot veszít el: az értelmét.
  • NEOreg3
    varezossal soha a büdös életben nem fogsz tudni neten játszani, pláne ha erre van kiélezve a játék:P SZVSZ
  • atwe
    hé fiuk a haverom azt monta hogy a warezon már rég fenn vann és ingyen lehet játszani
    szerintetek ez igaz
    azt monta 5cd-s 3000 ft oda agya szerimtetek megérné
  • AnuluWork #39
    Nagyon nem ua a grafikai színvonal. A többi még igaz is lehet, bár mondjuk nem tudom hol jártál, ahol nem volt elég player.
  • Huvarg
    Az SWG a latott kepek alapjan nekem sivarnak tunt. Nem igazan ereztem hogy elne a vilag es jatekost is keveset lattam a kepeken. Lehet ay a gond hogy hozzaszoktam a WOWbeta tomegjeleneteihez, es azok hianyoztak.
    A grafikai szinvolnal szerintem kozel azonos, csipan mas vilagban jatszodik a ketto. Az SWG egy sci-fi a WOW fantasy. Senki ne varjon elethu kinezetet akarmitol is a WOWban mivel nem arrol szol. errol meg lehetett gyozodni az elozo 3 Warcraft jatek alapjan is. Az SWG is talan tetszene de a WOW vilaga intenzivebb szamomra, szinesebb, es nem annyira elcsepelt mint a StarWars. Ettol persze meg lehet jo, de a betajarol sajnos lemaradtam.
  • Yv@n
    Nem tudom több helyen is láttam már a siránkozást, a finálé miatt. Miért emberek? Egyértelműen a játék végét jelentette, az adott világ pusztulását ugyebár. Eleve nem arra tervezték ezeket a szarokat, hogy leverjük. Mit vártatok, lvl 1 es nyulacskák spawnolnak, és ellepik a pályát?
  • Aquli
    egyértelműen meg kell venni, kurva jó volt, ezzel a d-dayel viszont elvetették a sulykot, csak annyi tortént, hgoy sehova se tudtam bemenni, és mindenki ideges volt :/
  • irkab1rka
    Megvenném, de nem adják. A tények:

- 11900 huf a game +1 hónap "ingyenes" elérés DE ezt már nem tudod megrendelni és bár feb11 a kezdés, feb14 előtt nem szállítják.
    - ha nincs dombornyomott bank kártyád, akkor csak márciustól játszhatsz, mert különben gamecard kell (6700huf, 2 hónap elérés), amit márciustól szállítanak kis hazánkban (különben net tudod elkezdeni az "ingyenes" periódust SEM)
    - a grafika szép, a helyszínek tényleg mesések (különösen az instance-ok), a nehézségi fok nagyon be van lőve
    - néha rettenetes a lag, akár 1 sec-re is megáll a kép, hardware-től függetlenül.
    - azon a HW specen amit minimumnak megadtak tényleg elfut, bár pixelshader 3.0 és TTL nagyon megdobja
    - kevés hülyegyerek, sok segítőkész emberke játsza
    - csak egy url: www.games.ruinedmylife.com :)
    - veszélyes, mert ha munkaidőben játszod kirúghatnak (bár a kari gyorsabban fejlődik ;)
    - a beta óriási élmény volt, főleg a tömeg és a jól szervezett raid-ek miatt (amolyan assault)
    - a Blizzard srácok meg forduljanak fel a Judgement Day lvl500-as ellenfelei miatt, egy csepp esélyünk sem volt :(((((

Én csak egy hétre szálltam be és NEM vettem ki szabit :) így maradok 10telettel:

minimano (lvl21 gnome (arcane-fire) mage)

[minimano welcomes everyone]
    [minimano says good bye]
    /w Blizzard I'll have my revenge in retail.
  • Diocles
    Hát én részt vettem a final beta-n és a grafikára egy rossz szava nem lehet senkinek. Ahogy említették többen is a screenshotok félrevezetőek. De amikor pl. megláttam Ironforge-ot és barangoltam benne és egyébb helyeken majd lehidaltam. Ilyen kidolgozott (grafikailag is!!!) játékkal még nem találkoztam. A mozgások pedig hatalmasat dobnak az egészen, vajsima, élethű mozdulatok mindenhol!
    Részemről 5 pont.
  • Yv@n
    Márpedig szép :D,lehet mondjuk swg ezerszer jobban néz ki(spec életben nem láttam), de én nem wow-al szemben vagyok elfogult, sokkal inkább az a helyzet, hogy felplem az swg lehetne a világ legszebb legszagosabb dolga, akkor sem érdekellne egy cseppet sem, mert már réges rég meguntam az adott világot.

Btw. mi köze itt most bármihez az oktatásnak?
  • a.carkey
    Elvakultság Rulez!
    (http://www.sg.hu/cikk.php?cid=35467&lap=2)

Mondom én, hogy a liberalizált oktatás csodákra képes. A WOW meg nem szép, mégha Romolus és Rémusz mellett Románusz nem apja dákóján nő fel akkor sem ...
  • Cicero
    Áhh! Nem is kell válaszolni! Most olvasom! Nekem csak 1 dolog lesz az oka, amimiatt kimaradok belőle... A havidíj..
  • Cicero
    Egyet kérdeznék... Tudom hogy sokszor átrágott téma, de most ha megveszem a World of Warcraftot, akkor majd minden hónapban fizethetek? Mert sokan mondták hogy talán, de biztos választ senki se tudott mondani.
  • Yv@n
    Sorry, de akkor mégiscsak csökkentlátó vagy.

Grafika nem 4 csillag, hanem leginkább 5, mégpedig az összhatás miatt. Az hogy elveszel a részletekben a te problémád. Nagyon sokmindent elmondhatunk, de azt nem hogy a wow fullosra kimaxolt grafikával nem néz ki rohadtjól.
  • AnuluWork #28
    Mivel nem vagyok csökkentlátó, és láttam a játékot, nem csalókák a screenshotok. Ez a játék 2005-ben is sokkal csúnyább, mint pl. a 2003-as SWG. Szóval minden a grafika, csak nem 4 csillag, max. ha tényleg elfogult az ember és nem nézi az évszámot. (Szvsz)

"SWG: legtöbben a bétát is unták" Aha. Azért rendelte meg durván 500000 ember 2003. júniusa előtt és később játszott vele úgy 800000 vagy több ...

Hozzáteszem mindehhez: volt három trial, és aki nyomta, az nem unatkozott. + most kezd egyre jobb lenni a játék, különösen annak aki kitartott és már elért valamit. Elég erősre sikeredik úgy néz ki a PvP és combat update rész is, szóval nem lesz ott sem gond. (Különösen, hogy az SWgben mászkáló összes "Vérpistike" át fog húzni a WOWba, hogy titeket "boldogítson". :) A Battlegroundsot + majd meglátjuk mit fog tudni ...
  • 3P
    Először is gratulálok tényleg nagyon jó a cikk (apró elirástól eltekintve a városok terén... :) ).
    A hangulata biztos óriási lehet a játéknak, s most érzem csak igazán fájdalmasnak, hogy ki fogok belőle maradni. Sajnos a kimaradásnak részemről 2 oka van:
    1. havi díj
    2. Angol nyelv szerény ismerete

A havidíjat még nehezen le tudnám küzdeni, de félek, hogy úgy is túl kevés időm lenne rá Hétköznep max 1-2 óra, hétvégéken is max napi 5-6 óra (ez is csak rövid ideig).
    Az angol nyelv szerény ismerete viszont per pillanat áthidalhatatlan szakadék számomra, mert gyenge alapfokú ismeret úgy vélem egy MMORG-hoz már túl kevés volna :(.
    Ezt mérlegre téve bár fájó szívvel, de azt hiszem, hogy kimarad valóban WoW... :( :( :(
  • aDannyBoy
    Csalókák a screenshootok...

Én is fanyalogtam a képek láttán, de mikor kipróbáltam, akkor egészen másképp láttam a dolgot. Azon kívűl, hogy sok a sarok, tökéletes. A mozgásokat is figyelembe kell venni, illetve az összetettséget is.

SWG: legtöbben a bétát is unták
    WoW: a béta végekor mindenki bent búcsúzott az utolsó percekben, illetve 9 óra után mindenki azon törte a fejét, hogy mi legyen a final karaktere + minden lehető helyről elfogyott a program sima és kiegészítő változata is.

ui.: elfogultság tuti, de mindenkinél aki kipróbálja, ráadásul eredetileg is Warcraft fan voltam :)
  • AnuluWork #25
    Azért közben még lesz egy SWG Combat Update is ...
  • AnuluWork #24
    Azért 4 csillagot adni erre a grafikára kicsit elfogultságra vall, különösen, hogy megnéztem a többi csillagot is.
  • aDannyBoy
    Ezt már írtam korábban... épp akkor kezdtem egy ork karit, amikor írtam és még újraolvasáskor sem tűnt fel
  • Sound
    Jó lett a cikk, bár azért kicsit érződik rajta, hogy final bétás voltál. Pár korrekció, a maximálisan elérhető szint a 60, és tényleg, emelni fogják, talán. A másik "Jómagam a Szövetség oldalát erősítettem, s Elf vadászként az első város Durotaar volt, ami a hosszúfülűek fővárosa." - elég unalmasan telhetett az életed, ugyanis folyton leütöttek az 55ös őrök. Ezt csak azért mondom, mert Durotaar az horda zóna, ott kezdesz ork és troll ként, te gondolom Darnassusra gondoltál. :) Legvégül, az tényleg igaz hogy raidbe a küldik kevés xp-t adnak, de én még olyat nem láttam, hogy valaki raidbe csinált volna egy küldit is ( ezalol lvl60as mókák kivételek ) :)

Kip: figy, ezekszerint te még nem játszottál eleget WoW-al ahoz, hogy ne tűnjön olyan soknak az a 3k ft :))
  • Spenser
    Hali
    Jaja sajan ma vége a bétának de nagyon kafa a gém én is meg veszem!
    Ma nagy buli lessz:)....
  • KIP
    Jó lett a cikk grat:)
    A játékkal kapcsolatban annyit, hogy az EU final bétát kipróbáltam és nagyon bejött, kár hogy sok időt és pénzt rabol L az Mber fiától:(
    Hacsak nem apuci gazdag fiacskája vagy, akkor bizony csak azok engedhetik meg maguknak akik fix jövedelemmel rendelkeznek. Szerintem havi 3000 irreális mondjuk 1500ben még talán benne is lennék:)
    Nagy kár hogy ma véga a Béta tesztnek:(