• Aquir
    okk

múlt héten nekem a kőolajipari vizsgálatok voltak soron a laboron. lobbanás és gyulladáspontot mértem, felhevítettem, aztán lángot mozgattam felette, és 345 és 360 °C-on lobbant és gyulladt meg az olaj, aztán még egyik műszerrel viszkozitást, másik műszerrel viszkozitási indexet mértem, meghatároztam a sűrűségét, és még jódbrómszám-vizsgálatot is csináltam

Most csütörtökön meg vízminőség-vizsgálatokat és ioncserés vízlágyítást csináltam keményített vízzel ioncserélő oszlopban, ami megkötötte a Mg és Ca ionokat. + még mértem egy külön vizsgálandó vízmintával klórtartalmat, és a víz szabad széndioxid-tartalmát.

volt amikor golyósmalomban őröltem 1,25-1,6 szemcseátmérőjű frakciót változó golyószámmal változó ideig, majd egy 6 szitából álló szitasorozaton szitarázógéppel frakciókra szedtem :) táblázatokban és hisztogrammal kellett kiértékelni

meg volt amikor jelzőanyag (NH4Cl) tartózkodási idejét kellett mérnem sima és töltetes csőreaktorban, valamint tankreaktorban és reaktorkaszkádban

meg még ilyesféle technológiai laborgyakorlatok..