nekem meg egyhetes természetföldrajz terepgyakorlat után elegem lett a napból, mert eleget voltam kinn :)
szerencsére július elején volt egy többnyire felhős időszak de a nap is sütött, miközbe ált. a nagy semmi közepén mentünk vagy máshol. hétfőn meg sajna leégtem hiába kentem magam, aztán jó volt felvenni a hátizsákot a leégett vállamra, a hét vége felé már nemis volt olyan rossz :) a héten minden nap általában 20km-nél többet gyalogoltunk :) A Maros mellékágai közepén hosszában mentünk végig a vízben egyik tanárral és néztük a képződményeket, másik tanárral ki kellett feszíteni kötelet a folyó felett és amentén mérni a mélységet, meg keresztmetszetet készíteni a folyóról (a vízhozamot nem tudtuk mérni, mert befuccsolt az orosz vízsebességmérő :D) , megint más tanárral különböző helyeken kézi spirálfúróval lefúrtunk max 100 cm mélységig amíg homokot nem találtunk, vagyis mélységekben néztük az üledéket, megint másik tanárral meg GPS-el határoltunk be erdőséget, szántót, gyümölcsöst és a térképen ki kellett színezni a koordinátáknak megfelelően... kicsit megfáradtunk, kár hogy nem túl sok időnk volt fürödni :)
És még csak a hétfő volt! A többi napon (2.) GPS-el kellett megtenni egy jó nagy kört a természetben koordináták segítségével, (3.) felszínborítási térképet készítettünk csoportokban, mindenki különböző helyen Szegedről (itt néhányan kijöttek mert azt hitték ellenőrök vagyunk ahogy jegyzettömbbel a kezünkben kellett nézni a kertes házak lefedettségét (milyen piros tetőcserép van a házakon, mik vannak a kertben, stb.)), aztán számítógépen meg poligonokkal megcsináltuk színek szerint a felszínborítást, (4.) kirándultunk s Duna-Tisza közén és végül (5.) a Talajtani napon fúrtunk spirálfúróval és a talajt néztük, 2 m2-eres 1 méterig kiásott szelvényt néztünk és gyorsvizsgálati módszereket csináltunk:)