Kik lesznek idén a Szigeten?
  • artschi
    #56
    Illés a Szigeten - (2005.02.10) -

    A szervezők már korábban emlegették, hogy a nulladik napra meglepetés programmal készülnek. Ma bejelentették: augusztus 9-én az Illés zenekar egy jubileumi koncerttel szórakoztatja majd a korán érkező hetijegyes látogatókat. A nulladik napi Nagyszínpad fellépéssel, fennállásának 40. évét ünnepli a legendás hazai rockzenekar.

    A hazai rock-, és kultúrtörténet egyik legnagyobb legendája, az Illés zenekar valamint Európa egyik legismertebb multikulturális rendezvényének szervezői idén augusztusban egyszeri és megismételhetetlen programot kínálnak a zenerajongóknak. A Sziget Fesztivál nulladik napján, augusztus 9-én, a Nagyszínpadon jubileumi koncerttel ünnepli 40. születésnapját a zenekar.

    Idén augusztus 10-17-között immár tizenharmadik alkalommal hívja látogatóit a Sziget Fesztivál, kínálatában a már megszokott változatos programokkal, hazai és nemzetközi sztárokkal a kulturális paletta majd’ minden területéről.
    A 2005-ös év azonban egy rendkívüli program lehetőségét is kínálja: klasszikus felállásában idén ünnepli negyvenedik születésnapját a hazai rock-történet zászlóshajója, az Illés zenekar. Ennek apropóján keresték fel a Fesztivál szervezői a zenekart: a legenda, ha csak egy koncert erejéig is, a Nagyszínpadon éledjen újra.

    Az Illés zenekar a hatvanas évek közepén zenéjével, gondolataival egy új életérzést jelentett. Megtestesítette és kifejezte egy nemzedék álmait.
    A közel harminc évvel később, a kilencvenes évek elején indult Sziget Fesztivál nagy érdeme, hogy teret adott egy generáció álmainak, és megvalósította a „virágok közt veled lenni” vágyát.
    A „nagy” generáció egyik emblematikus zenekarának fellépésével az „Y” generáció Szigetén talán megtapasztalhatja minden nemzedék, hogy vannak olyan életérzések, vágyak és gondolatok, amelyek törvényszerűen megjelennek egy-egy adott korban, függetlenül a társadalmi környezettől, és ezek azok az érzések, gondolatok, amelyek hidat képeznek a - talán túl hangsúlyozott - generációs szakadékon.

    Augusztus 9-én, tehát a Sziget Fesztivál előestéjén a „nagy csapat”, Illés Lajos, Szörényi Levente, Bródy János, Szörényi Szabolcs és Pásztory Zoltán a Nagyszínpadon ünnepli a zenekar születésnapját, melyre „nulladik napi” napijegy váltásával lehet majd bejutni.
    A hetijegyesek számára az Illés koncerttel nyolcnaposra bővül a Sziget Fesztivál, hiszen a hetijegy erre a koncertre is érvényes lesz.

    diaksziget.com