Kik lesznek idén a Szigeten?
  • artschiatwork
    #105
    Sziget: hivatalos infók - (2005.05.18) -

    1. Tényleg jön a Korn!

    2. ...és Natalie Imbruglia is jön! :)

    3. Nagyobb lesz a nagyszínpad nézőtere

    4. Tízszeresére növelt ventillátor-kapacitás a sátrakban.

    5. Elővételben elfogyhatnak a hetijegyek.

    Talán ez volt az öt legfontosabb információ a ma délelőtti Sziget-sajtótájékoztatóm elhangzottak közül.

    Most pedig lássuk a részleteket..

    Idén a szokásosnál későbbre csúszott a Sziget, augusztus 10-17. között zajlik majd, ill. - a nulladik nappal - már 9-én kezdetét veszi az egy hét együttlét. Az időpontmódosítás legfőbb oka, hogy így a szervezők erősebb zenekari felhozatalt hozhatnak össze, hiszen a korábbi Szigetek időpontja alatt, vagyis augusztus elején a zenekarok többsége általában "szabadságon van".

    Egyszer s mindenkorra szeretnénk kiirtani a Sziget megszűntéről, ill. elköltözéséről szóló pletykákat, ezért külön kiemeljük: a helyszín továbbra is a Hajógyári-sziget, és - ahogy azt külön megemlítették - ez az elkövetkezendő években is így marad.

    A látogatottság folyamatos növekedésének köszönhetően a helyszín lassan eléri befogadókapacitásának maximumát, éppen ezért az idén limitálják a hetijegyek számát: az idén összesen 25 000 ezer darab kerül majd eladásra. Jóllehet, ez ugyan több, mint a tavaly elfogyott 21 000 darab, viszont nem árt tudni, hogy az elővételi adatok alapján idén eddig háromszor annyi jegy fogyott már el, mnt tavaly ilyenkor, ezért aki hetijegyet akar, mindenképpen próbálja meg elővételben beszerezni. Ezt az ország 3700 pontján teheti meg, többek között a lottózókban, a Tesco áruházakban, vagy akár itt a diaksziget.comon, hiszen nálunk akár postai utánvéttel is megrendelheted a hetijegyed: a postás házhoz viszi, és akkor fizetsz neki (erről részletesebben itt.)

    Az egyre növekvő érdekődésre tekintettel a szervezők számos kapacitábővítő változtatást eszközöltek: a Nagyszínpad "hátrébb tolásával" a színpad előtti nézőtér befogadóképessége 40-ről 50 ezerre nő, a többi zenei színpad sátraiban pedig megkétszerezték a szellőzőrendszer kapacitását... talán nem kell ecsetelnem mennyire jó hír ez...:)

    És végül arról, ami a legjobban érdekel mindenkit: íme a Sziget hivatalos fellépőlistája, színpadonkénti bontásban.
    Pár nappal ezelőtti tippünk, a KoRn bejött: az amerikaiak tényleg jönnek. Abszolút új info viszont - az anno a Torn című dallal közismertté vált - Natalie Imbruglia fellépése.
    Fontos információ, hogy a fellépők szervezése 90 %-ban zárult le, vagyis egy-két névvel még kiegészülhet a lista a későbbiekben

    diaksziget.com