• strogg
    #95
    Mice nem mondtam ellent:)
    Pontosan úgy gondolom, ahoyg leírtam.
    A melóhelyeken is a gépek többsége linuxos lesz, és ezáltal (mese nincs, ez tény és gyakorlat) hozza magával azt, hogy a linux home gépre is felkerül nagy százalékban. (a lehetö legjobb kompatibilitás végett).
    De azt nem akarom látni, és ezt jelöltem meg a "népOS" jelzövel, hogy minden pistike gépén is tomboljon a linux láz.:)
    Ez ugyanis megköveteli a "varázslók" létét, amitöl winben pl szabályos dührohamot kapok, ha találkozom eggyel. (bár a linuxos gondolkodást ismerve kikapcsolható lesz remélem:)Megmondom frappánsan, és férfiasan. Én lusta vagyok varázslózni, meg várni progik betöltödésére, meg mittomén. (konzolból 1 sor a Cd írás, és már ír is, mire a néro egyáltalán elindult)És nagyon idegel a kiskutya effekt, a buzikék ablakkeret (luna felület) és atöbbi.:) (ne vitázzunk ezen, engem idegesit, és ez szubjektum, tudom. De engem idegel.)
    Mindenki kiröhögött itt, amikor leírtam, hogy szerintem a világ gépeinek min. 20%-án (1/5-n) biztosan volt/van telepítve linux, mégha csak dualboot szinten is. Pedig ha belegonodoltok még óvatos is voltam.kiindulási alapom egyszerü, még nem láttam linuxost, aki a friss disztribjét 2-3 példányban ne írta volna fel ismerösöknek, haveroknak. És rengeteg az érdeklödö 1 bites user is, aki felteszi, max nem tetszik neki. És a p2p-röl ne is beszéljünk. (sznevdtem már DC-n, hogy suse CD isok 1K-val jöttek, annyian húzták:)
    Szóval ha nem is az 50-50%, de a 30-40% vs. 50-60% biztosan befigyel.
    Bár ha nekem azt mondják, hogy a linux 305-os elterjedtségnek örvend, én nagyon nagyon boldog leszek, és biztosítva látom mindkét platform fejlödését. És pont. akkor azon sokat már nincs bezsélni. Elindult valami egészséges folyamat, és rendben is vagyunk. hozzáteszem akkro a winért kell majd harcolni (szerintem) mert ilyen kis ismertség, és m$ FUD ellenére a linux terjed mint a pestis. 30%-os elterjedtség már pusztító lavina. Szóval csak óvatosan.