• h4x0r
  #101
  Huh, jó hosszú válasz. Én a beavatkozást kétféle csoportba sorolom: van a kostruktív (ilyen lett volna az, ha megpróbál az EU egy olyan vetélytársat támogatni, aki alternatívát nyújt) és destruktív (jelenlegi döntés). Pl. a lovaskocsiknál maradva: egyáltalán nem maradtak abba a lovaskocsi gyártások, csak piacot váltottak, lásd turizmus címszó alatt. Tehát az ilyen dolgok nem biztos, hogy kimaradnak, csak lehet, hogy a piacuk változik meg.

  Másik: az, hogy valami jót tesz a vásárlóknak (pl. az egységes dokumentumformátum), az nem biztos, hogy a piacnak is jó, és így könnyen negatív visszacsatolás jöhet létre.

  Amúgy az MS helyzete egy kicsit más: ők a monopóliumot nem építik már, hanem fenntartják. Mint minden monopólium, nincs akkora hajtóerő, hogy fejlesszenek (illetve van, tekintve hogy az MSnek van néhány, még jelentéktelen, de egyre feljebb törő ellenfele, mint pl. a Linux, BSD és esetleg a MAC), így nehéz gyors innovációt elvárni tőlük. Ellenben a Linux kódjába a Changelogok alapján egyre inkább kerülnek hatásos dolgok.

  Satöbbi. De szerintem fölösleges vitázni, mert nagyjából ugyanazt mondjuk másfelől nézve.

  Köszönöm a vitát :-)