• pemga
    #7
    Blackeagle: Pedighogy épp országok mennek oda most sírni az MS-hez: vedd ki a media-playert, vedd ki az explorert, ne köss törvényellenes szerződést vendorokkal stb.

    Közigazgatásnál már voltak próbafutamok, amikor egész hivatalok áltak át (pl. magyar bíróságok, pár német város), de eredményeket nem nagyon olvastam. Mármint hogy meg is maradtak-e náluk, mennyibe került, mi változott hosszútávon. Az tény, hogy ECTL-t (v. hogy hívják), csak MS eszközökön lehet tenni, ez innentől már öngerjesztő kör: azért használsz MS-t, mert mindenki más, és csak ezt is lehet tanfolyáson tanulni; és azért tanítják a tanfolyáson ezt, mert erre van igény, mert ez az elterjedt.

    De pl. egy Kína mondhatja azt, hogy NEM, nálunk NEM, csinálunk RedFlag Linuxot (sors fura fintora, kicsit ellentmond a Linux "mindig van alternatíva" filozófiájának). De pl. az Intel féle NetCafe cuccos, valami dózer-jellegű thin-client, nem? (Márcsak azért is, mert Kínában minden szám olyan bődült nagy, hogy egy ilyen kis változás is annyit jelent, mintha egy átlagos ország teljes közigazgatása hirtelen váltana.)