• BiroAndras
    "Akkor én is visszakérdezek, miért gondolod, hogy a jelenlegi környezetszennyező technológiával szemben alternatíva a jelenlegi környezetszennyező technológia részét képező atomenergia?"

Az atomenergia mitől környezetszennyező? Maga az erőmű semmiféle környezetszennyezést nem csinál. A radioaktív hulladék az persze probléma, de igazából nem látom, hogy miért akkora probléma az elhelyezése. Szerintem összehasonlíthatatlanul egyszerűbb az egy helyen keletkező pár tonna hulladék kezelése, mint a környezetbe szanaszét kijutó több milliárd tonna CO2 és egyéb kellemes anyagé.
    Különösen, hogy az elhasznált üzemanyag biztonságosan újrahasznosítható (lásd: régebbi link), és így csak a lényegesen kevésbbé veszélyes egyéb hulladék elhelyezését kell megoldani.

"Onnan indultunk, hogy B.A. irta:
    "És még egy észrevétel: Az urán tartalmú lövedékek a többivel együtt arra végülis lettek kitalálva, hogy megöljék az embereket..."

Én meg erre kezdtem el fejtegetni "röviden" a fegyverek más, elrettentő funkcióját;)))"

A fegyverek elrettentő ereje abból adódik, hogy emberek ölésére alkalmasak. Ugyanigy az esetleges kellemetlen mellékhatásuk is növeli az elrettentő erőt.
    Sőt, az se lehetetlen, hogy az USA szándékosan kavar a plutoniummal, hogy a fegyvereinek sokkal rosszabb legyen a híre, mint amennyi a tényleges hatásuk. Nyílván egy ország se szeretné, ha a területén esetlegesen radioaktiv lőszerrel lövöldözzenek az amcsik.