• NEXUS6
    Cifu!

Látom vagy nem akarod érteni, vagy tényleg nem érted.

Had kérdezzem meg, mennyire vagy benne biztos, hogy ahhoz, hogy az atomot (vagy akármit) a maga teljességében megítéld tényleg tisztában vagy az összes tényezővel?

Mert ha nem vagy, és asszem ez a valószínűbb, akkor mivel gondolom te is csak egy ember vagy, a hiányzó tényeket/lukakat a vágyaiddal/értékekkel/jelképekkel töltöd ki, akárcsak én.

"Pakisztán, India és Izrael is szuperhatalom?"
    Nem arról beszéltem, hogy melyik ország valóban szuperhatalom (szerintem már az USA is kezd lecsúszni arról a szintről), hanem arról, hogy az amerikai politikusok mit gondolnak/gondolhatnak magukról és az atomról. Ha megtehették volna az általad felsorolt államok mindegyikét megakadályozták volna az atomfegyver megszerzésében, de mivel nem tehették meg ezért úgy tesznek mintha a jóváhagyásukkal történt volna, és látványosan nem vesznek tudomást róla.
    Pakisztán a fél világnak exportálta az atommal kapcsolatos ismereteit, köztük É-Korreának és talán Iránnak is.
    Most akkor támadjon meg egy 200 milkó lakosú atommal felszerelt országot, ami ráadásul az egyetlen viszonylag biztos pont a számukra a térségben?
    Ha persze így nézzük a dolgokat, akkor a válaszom igen!
    Az atomfegyver birtoklása bebiztosítja az adott országnak, hogy az USA kesztyűs kézzel bánjon velük és ne úgy mint Irakkal. Ezzel pedig politikailag a saját szintjére emeli őket.

Igen a ballisztikus rakétahordozó atomtengeralattjáróra gondoltam, de már lusta voltam leírni, ezért rövidítettem;)

Minden fegyver elrettentő fegyver, különben másból sem állna a világ csak szűntelen lövöldözésből!
    Ha egy fazon egy egyenruhában valamilyen vassal az oldalán kimegy az utcára figyeld meg hogy az emberek összekapják magukat. Erre alapul a világunk, a jelképekre: egyenruha, címer, fegyver, ezek a hatalom jelképei. Már oviban megtanítják, hogy ha meglátod őket akkor viselkedjél, különben baj lesz! Másképp megfogalmazva tisztelni kell őket.