• dez
    "Az igaz, hogy a világnézetből következhetnek érvek, de az nem lehet érv, hogy kinek mi a világnézete."

De bizony adott esetben nagyon is lehet. Ha pl. az egyikből más következik, mint a másikból, mert máshogy közelítik meg a dolgokat. Ha nem csak egy gondolkodásmódot ismernél, tudnád.

"Mikor állítottam, hogy mindent tudok?"

Ezt így nem állítottad, csak néha úgy mondasz véleményt (vagy vonsz kétségbe dolgokat), mintha annak a területnek is szakértője lennél. Mondjuk én csinálok ilyet, de általában valamilyen tény vagy tapasztalat okán, de nem mint szakértő.

"Esetleg egy konkrét idézet segíthetne, hogy képbe kerüljek."

Mint pl. amikor kétségbe vontad az agyféltekék eltérő "munkamenetét". De nem csak rólad van szó. Olyan dolgok ismeretlenek sok a saját tudásában erősen bízó személy előtt, mint pl. a stresszelmélet, pszichoszomatika, vagy pl. az csak összeesküvéselmélet, hogy a mai orvosi gyógyászat nagy része tüneti kezelés, stb.

"Egyébként többre mennénk, ha nem az én pszichoanalizálásommal foglalkoznál, hanem érveket írnál."

Itt elsősorban nem rólad van szó, hanem a gondolkodásmódok különbözőségeiről, mondjuk csak dióhéjban, mert ez egy komoly téma. (Mellesleg az én személyem is analízis alá került.)

"Rendben. Akkor úgy fogalmazok, hogy legtöbbször külön kérésre se adsz linket."

Lehet, de leírtam, hogy miért.