• BiroAndras
    "Az meg egy dolog, hogy nem vállalod fel a materializmust"
    A sztereotípiát nem fogadom el. Az igaz, hogy ha be kell határolni a világképemet, akkor a materializmushoz közelebb áll, minta valláshoz vagy az ezoterikához, de egyenlőségjelet semmiképp se lehet közé tenni. Ezenkívül a vita szempontjából tökéletesen lényegtelen, hogy kit hova lehetne besorolni. Egy normális vitában az érvek számítanak, nem pedig a világnézet. Persze lehet, hogy ez az utóbbi gondolat is csak materialistákra jellemző...

"Az is látszik, sőt szinte még büszke is vagy rá, hogy nem vagy valami jól informált a fizikán, és még néhány területen kívül."
    Nekem nem rémlik, hogy büszke lettem volna erre valaha is. Legfeljebb arra vagyok büszke, hogy a természettudományokban eléggé jól informált vagyok. A kettő nem ugyanaz.

"Különben nem követelnél állandóan linkeket amúgy alapvető ismeretekről, információkról."
    Az, hogy mi az alapvető nézőpont kérdése. Egyébként meg, ha annyira alapvető információkról van szó, akkor miért nem sikerült egyszer se összekaparnod egy linket?