BiroAndras#246
"Persze gondolom nem tetszett a "szakbarbár" kifejezés, de azt hiszem, ez le se lehetne tagadni."
Naná hogy nem tetszett. Gondoltad, hogy bevizelek örömömben, hogy eme kitüntető címmel illettél? De már szóltam nem is egyszer, hogy a "materialista" kifejezés legalább olyan félrevezető sztereotípia, mint amin az előbb úgy felháborodtál.
Meg aztán ugye ott van az illem is. Azért nekem kicsit ellentmondásosnak tűnik, hogy én, a materialista, szakbarbár, hideg gép (meg még sok egyéb), illemre oktatok egy érzékeny lelkű, nyitott gondolkodású, stb. embert...
Vagy csak én értettem félre valamit ?
"A másik, hogy vélhetően mindenáron meg akarod akadányozni, hogy ilyen feltételezések üssék fel a fejüket."
Látom, nyom nélkül lepereg rólad, amit mondunk. Ezerszer leírtuk már, hogy nem a feltételezések létezése zavar minket, sőt nagyonis támogatjuk az új gondolatokat, hiszen nélkülük nincs fejlődés. Csak az zavar minket, ha egy-egy feltételezést érdemein felül komolyan vesznek, és védelmében nagyvonalúan hülyeségnek titulálnak elméletileg erősen megalapozott, kísérletileg sokszor igazolt, és a gyakorlatban is kiválóan helytálló veterán elméleteket.
"Tudom, hogy (a fizikusok nevében is) szeretnéd védeni az atomipart."
Nem védek én senkit, csak felhívom a figyelmet a tényekre.
"Nem olvassák ezt a fórumot annyian, hogy neki kelljen állni itt beszámíthatatlannak feltünteni a másikat."
Én senkit semminek se tüntetek fel. Nem én materialistázok, meg szakbarbározok. Én igyekszem objektív lenni, és állításaimat kellően alátámasztani.
Ha ennek fényében hülyének érzed magad ... hát a következtetést a fantáziádra bízom. :)
"És a végső szót úgyis az orvosok fogják kimondani, nem te. (Itt persze nem egyes orvosokra gondolok, akik nekiállnak bizonygatni, hogy a dolognak tuti semmi hatása nem volt csernó közvetlen határain kívül.)"
Értem. Tehát definíció szerint azoknak van igazuk, akik veled értenek egyet.
Nekem valahogy az az érzésem, hogy egyikünk nem szereti az objektivitást, nem veszi figyelembe a tényeket, és eléggé egysíkúan gondolkodik. Gondold át alaposan a fenti kijelentésedet, és próbáld meg elképzelni, hogy milyen véleményed lenne valakiről, aki ilyen kijelentéseket tesz.