• BiroAndras
    "Felrobbanó rakéták, ufók és mikulás:"

Akkor most miröl is beszélgetünk tulajdonképpen?
    A fotonrakéta, itt úgy lett beállítva, mint egy olyan dolog aminek a tudományos, meg technológiai hátterét már mind ismerjük, csak meg kéne már építeni."

Én a mikulást a ZPE-re és társaira írtam. A fontonrakéta elméletileg lehetséges, csak pénz és technológia kérdése a megvalósítás. Viszont mindkettőből jó sok kell, tehát nem a közeljövőben fog megvalósulni.

"Szerintem simán kiegyezhetünk döntetlenben, mert mire lesznek 40-50 év élettartamot biztosító intelligens önjavító berendezéseink, amik egy fotonrakétás missziót biztosítani tudnak, addigra a ZPE meg az antigrav is mindennaposak lesznek;))))"

Igen, mire a fotonrakéta prototípusa repülni fog, addigra LEHET, hogy az antigravitáció és a ZPE ELMÉLETILEG megvalósítható lesz. A különbség az, hogy a fotonrakéta elméletileg lehetséges, a többi viszont ma még legalábbis tudománytalan.

"Amúgy minek fotonrakétával száguldozni a naprendszeren belül, amikor viszonylag minimális energiával meg nem túl sok idő alatt a bolygók között bárhova el tudunk jutni?"

Hát, ha neked nem túl sok idő egy (csak oda) 6 hónapos Mars utazás...
    (És a Mars még itt van a szomszédban.)

"Tudtommal meg van. A sötét erőt azért találták ki, mert úgy tűnik, hogy annak ellenére, hogy már egy pár milliárd év eltellt a NAGYBUMM óta, az univerzum egyszercsak elkezdett gyorsulva tágulni. Hát ezt csak kivételesen nagy fantáziával lehetne valami vonzó hatással megmagyarázni!"

Most látom csak, hogy "sötét erőt" írtál (elsőre sötét anyagnak olvastam valamiért...). Ilyen fogalom nincs. Van sötét anyag, és sötét energia. A sötét energia függ(het) össze az univerzum gyorsulva tágulásával. De ez sem antigravitáció, és nem is egészen biztos még hogy van. És csak sok százmillió fényév távolságon mérhető a hatása. Nem semmi mérnöki teljesítmény lenne ezt kilométeres távolságokra csökkenteni.

"Amúgy a kvazárok tulajdonságainak általam felvázolt magyarázata egy hangyányival természsettudományosabb, mint a fotonrakétával randalírozó alienes változat"

Azért vannak ennél jóval valószínűbb elméletek is.
    http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20041124csillagbolcso.html

Ez pedig szerintem eléggé egyértelműen bizonyítja, hogy a kvazárok nem a mi galaxisunkban vannak:
    http://www.gothard.hu/astronomy/astronews/html/2003/20030716-Quadruply-lensed-quasar-with-Einstein-ring.html