• NEXUS6
    Atomenergia, űripar és egyéb setét összesküvések:

Az első polgári célú erőmű az után épült, hogy már majd 10 éve hatalmas költségek árán megteremtették az atomipar hátterét dúsítók miegymás. De nem jószolgálati célból, hanem hogy fegyvereket gyártsanak belőle!!!!!!!!
    Így is, hossza fejlődés után átlagban talán ha 10%-át adják a teljes energiának az atomerőművek.
    Ha száz százalékát adnák az ugye azt jelentené 10X ennyi erőmű lenne, legalább 10X ennyi kockázattal! Az atom energia 50 éve alatt 2-3 komoly baleset volt (egy ilyesztős: Long Island, meg egy komolyabb Csernobil) Mit szolnátok ugyan ennyi idő alatt 20-30 komoly balesethez?
    Szerintem az atomerőmű manapság sokkal inkább katonai, és píár jelentőséggel bír, és csak másodsorban hoz gyakorlati hasznot.

Elhangzott itt az is, hogy namár milyen hüle is vagyok mert lám mennyien képesek trükkös kis rakétákat az űrbe lövöldözni, szal ne mondjak hüleségeket összeesküvésekről, hogy miért nincsen Alfahódbázis a Holdon.
    De én nem erről beszélek, az űrbejutás és az a képesség hogy egy ország megteremtse az űripart, űrgazdaságot (az űrben történő ipari méretű termelést és fogyasztást) az két különböző dolog.
    Ez utóbbit jelenleg talán csak az USA lenne képes megteremteni!

De nem teszi.
    Mert, és itt jön be a végtelen lehetőségeknek egy furcsa aspektusa: az űr csak az űrben levők számára jelent végtelen lehetőséget!
    A Föld korlátozott és a kapcsolat a Föld és az űr között a jelenlegi eszközeinkkel is szükségsuzerűen korlátozott.
    Magyarul ha az USA vagy akármelyik hatalom elveti egy gigantikus bolygóközi társadalom csíráját, abból neki itt a földön nem feltétlenül lesz közvetlen haszna. Mert az USA mint közösség egy jellemzően "Földhöz kötött" politikai erő, az őt fenttartó eszközeivel csak a Föld közvetlen környezetét képes ellenőrizni, politikailag, katonailag és gazdaságilag.
    Ennyi.