Na most akkor nekem is lenne egy pár észrevételem:
Mr Cifu megmagyarázta, hogy nincs itt semmi lobbizás, amikor az ilyen jellegű kutatásokat befékezik, erre felhozza példának, az x-33-at.
De kérem mi is a lobbizás egyáltalán?
Politikai döntés kikuncsorgása.
Volt politikai döntés? Volt!
Csak éppen nem ismerjük ki volt a háttérben. Valakinek érdekében állt a leállítás és ezt valahogy megsúgta Bushnak, mi ez ha nem lobbizás?
Amúgy kíváncsi lennék 2003-ban a NASA-nál miért hagyták abba az új meghajtási technológiák vizsgálatát? Szerintem, nem csak megúnták, gondolom nem kaptak több pénzt rá!
Szóba került itten az Ion meg plazmahajtómű, hogy az milyen szar, meg kiforratlan!
40 éve ismert a technológia, legalább 40 éve foglalkoznak komolyan egy ilyen hajtóművet tápláló űrben is működő atomreaktorral!!!
Egy gondja van, hogy igazán jól télleg csak az űrben tudna teljesíteni, csak éppen ugye nincsen különösebb létesítményeink ott kint. Nincsenek több ezer tonnát fuvarozó űrszállítóink, amihez ez kellene.
Pedig technikailag akár lehetnének.
Csak éppen nem erre jelölték ki a fejlődés irányát, hanem semerre!!!!
És kb ua ez a helyzet egy más szektorban is. Asszem cifu írta azt is, hogy hú van itt előre lépés, mert akár tudnánk 3M sebességű utasszálítót is építeni csak nincs rá igény.
De miért is nincsen?
Mert drága az olaj, és ez megdrágtítaná a jegyárakat!!
Nahát ez érdekes kis ördögi kör;)
Hát nem erről is ugatunk itt egy páran!!!!
Na itt Csababá, megmondta az őszintét az ántianyagról (meg az áltudokosokról). Mindenki rendesen le is esett a székről. Lehet egy-két kérdésem, mester!
- Akkor most ugye ez egyfajta rakétahajtás, nem? Mert akkor mint írtam az elvet kb 1000 éve ismerjük!
- Mit is szándékozunk csinálni a szétrepülő röntgensugarakkal? Ciki lenne, ha egy ilyen rakéta Floridából történő indításánál fél Miami kipusztúlna!
Akkor gondolom csak fönn az űrben használnák.De akkor meg hogy is jut föl oda?
- Kúrva jó ez az ántianyag csak éppen a fekete piacon is nehéz hozzá jutni, mer olyan kevés van belőle. Ergó elő kéne állítani, jórészt fosszilis energiahordozót égető erőművek segítségével.
NO COMMENT.