• strogg
    #53
    echo
    Nagyon relatív amit kérdeztél.
    Én ugyanis szeretek buherálni. (mobiltelefon mountolása linuxra, palm baxtatás, és sok forrást fordítok a speckó driverek miatt. (mobil driver pl.)).
    Egy két példát tudnék említeni. Disztribbel persze.
    Pl: a menyasszonyom ujságíró. Neki UHU van fennt, semmit nem heggezstettem rajta. Install->ok->ok fentvan. Najó kicsot design.:) Témák az ablakkezelőre. Na meg a beállítások (net,email account,stb...)
    Ha ismered a disztribet az UHU pl fenntvan 1 óra alatt egyéni csicsával, beállításokkal. De én pl számtalanszor csináltam, hogy lemáoltam pár konfigot a home mappából, azt átmásoltam a másik gépre, és még a parancsikonok is rögtön a helyükön voltak. Szóval nagyon békésen meg lehet oldani. És minden rögtön kéz alatt van. (default telepedik a mozilla, openoffice, cd-iró progik, ésatöbbi. )pl a KDE teljes rendszer. Csicsás ablakkezelő kismillió segéd utilityvel. Elég sok mindenre alapból ott a megoldás, csak katt a menüben.
    Átállóknak pedig tudom javasolni az UHu mellett a SuSE-t. 9.2 prof letölthetö DVD .iso-ban. Installkor már eldöntheted, hogy a 2000 progi közül mi telepedjen. Akkor dobtam egy hátast, amikor a mobilos szívást ki tudtam vele kerülni, mert alapból választható a gnokii util nokia telókhoz. Palm kezelésre meg alapból 3 progit is találtam.:) Érdemes elszemezgetni a yast2 -ben.:)
    Én amondó vagyok egy paricióra tedd fel, és sasold meg. Nagyon szolgálatkész egy komplett jól összerakott disztrib.
    Jah ATI kártyákkal szívás a linux, mert az ATI nagyon lexarja a linuxosokat. Ha NVidia a kártyád akkor viszont nvidia.com, és már töltheted is a drivert. Telejesn kultúr telepítövel IA32-64 -re is, és tényleg nem büvészet felrakni, mert kiszolgál. Nvidia linuxos támogatása igen kellemes. És utánna már mehet a game isntall, ha játszani akarsz. Sok wines játék linuxos installja van itt: ftp.linuxforum.hu
    Vagy liflg.org (com?)