KAL Online Enciklopédia :
Magyar nyelvű segítség :
Hivatalos oldal :
Angol fórum
<\\br>
HungarianARMY - Hanin :
TurulBird - Naraeha
Regisztrálás leírása a #7422 hozzászólásban!
-
"hogyha netalántán te akarsz talizni egy fegyvert, akkor mire kell kurvára odafigyelni, hogy ne törjön?"
akkor most bevagom ide amit a talizasrol irtam :)
Na ezek a kardom tulajdonságai hogy semmi ne maradjon ki, mindenről sorról sorra.
+10 : a név elött ez a szám azt mutatja meg mennyi Talisman of Attack (varázs fegyvereknél Tlisman of Magic) van a fegyverben. Ez határozza meg hogy a minimal maximal attack után a zárójelben mennyi a szám tehát, hogy mennyi plussz támadás pontot kapsz a kardodhoz, valamint ez határozza meg hogy mennyi Explosive Blow (robbanás) lehet a kardodban.
Igen a robbanás az a zöld füstszerűség amit már láthattál a egyeseknél mikor harcoltak. StrengthenedInvincible White Hwandoo Big Swrd : Az első név a talizmán neve ami a kardomban van ez egy olyan talizmán amit nem lehet NPC-től venni csak szörnyek dobhatják ettől lesz a kard neve meg a plusszok színe kék, ez adja a "Strenght 10"-et ebből egyszerre csak 1 lehet a fegyverben ha én most beleraknék egy másikat mondjuk olyat ami ad 3 Healt-ot akkor az felülírná azt ami most benne van tehát elveszne a 10 erő. White Hwandoo Big Swrd : ez a kard neve szerintem ez a legjobb G40-es kard.
[5] : Ez azt jelzi hogy hány Explosive Blow van a fegyverben. Limitation: Knight Level 1 : csak 1 es szintü lovag használhatja a kardot a G45 fegyvereknek már van értelmes szintkorlátja.
[Grade 40+1] : A fegyver szintje + a talizmán szintje ami benne van. Endurance 28/28 : A fegyver állaga ha leesik 0-ra akkor eltört a kardod. Physical Attack 98~139 (+30) : A kard alap min max támadása valamint a Talizman of Attack-ok által hozzáadott plussz.
Effective Range 30 : a hatótáv (egy kardnál ? és milyen mértékegység 30 centi ezt én se értem de nem is lényeges csak varázsbotoknál meg az íjaknál)
On Target Point 67 (+1) : Ez már lényegesebb ez határozza meg hogy egy adott támadásod egyáltalán betalál-e vagy nem. Nyílván minél magasabb annál jobb az Accuracy Tali-val lehet növelni azt nemtudom hogy lehet-e több talit is belerakni de láttam már +3-as kardot is.
Strenght 10 : ez a 10 Strenght amit a StrengthenedInvincible nevü tali adott a kardomhoz egyébként a félreértések elkerülése végett a talinak nem ez a neve hanem Talisman of Intensification csak ha sikeresen feltaliztad a kardot utána lesz ez a kard neve.
A piros rész ez az egész az Explosive Blow-ra vonatkozik.
Explosive Blow of Weapon [5] : Ilyen szintü robbanás van a fegyverben, a kard neve elött található szám határozza meg a robbanás max szintjét.
Percentage of Occurrence 12% : Előfordulási gyakoriság ez alig nő a szint növekedésével asszem a 10-es szinten 15% vagy mennyi.
Damage 212~288 : min max sebzés ez jobban nő valami 350-400 körül van 10-es szinten. Successful Percentage of Next Level
5>6 : 30 % : az 5.-ről a 5. szintre történő talizás esálye ennyi ezt lehet növelni a Stone of Revision-nal.
Végül egy jótanács, ne talizd a fegyvereidet! nem éri meg eltörik aztán szevasz drága fegyver, inkább vedd meg valakinek a droppolt fegyverét alkudj ha drágának tartod a cuccot.
NPC tali belerakása a fegyverbe
Az egész az NPC talikkal kezdődik, ezeket minden városban a kereskedőtől (Merchant) lehet megvenni.
A kardba és az íjba attack tali kell a botba magical tali ez úgy működik hogy megveszed kb. 4500 az ára aztán dragg and dropp (balklikk nyomvatartod a balgombot és ráhúzod a fegyverre).
4-et garantáltan rá lehet húzni a fegyverekre az ötödiknél kezdődik a móka itt már nem garantált a siker ami történhet :
simán eltörik a kardod volt nincs, nem sikerül a talizás és csökken az Endurance ilyenkor veszel olyan üllő kinézetü Fixing Tool nevü izét a kereskedőtől ráhúzod a fegyvert és kész, simán nem sikerül vagy sikerül és örülsz a szerencsédnek.
Ha nem akarod hogy eltörjön a kardod akkor érdemes egy Polishing Stone nevü eszközt beszerezned és ráhúzni a kardra ettől fel lesz polírozva és 1 tali erejéig garantáltan nem fog eltörni a fegyver a következőhöz megint kell a Polírkő.
Explosive Blow (robbanás) belerakása a fegyverbe
Az egész az NPC talikkal kezdődik, ezeket minden városban a kereskedőtől (Merchant) lehet megvenni.
A kardba és az íjba attack tali kell a botba magical tali ez úgy működik hogy megveszed kb. 4500 az ára aztán dragg and dropp (balklikk nyomvatartod a balgombot és ráhúzod a fegyverre).
4-et garantáltan rá lehet húzni a fegyverekre az ötödiknél kezdődik a móka itt már nem garantált a siker ami történhet :
simán eltörik a kardod volt nincs,
nem sikerül a talizás és csökken az Endurance ilyenkor veszel olyan üllő kinézetü Fixing Tool nevü izét a kereskedőtől ráhúzod a fegyvert és kész, simán nem sikerül vagy sikerül és örülsz a szerencsédnek.
Ha nem akarod hogy eltörjön a kardod akkor érdemes egy Polishing Stone nevü eszközt beszerezned és ráhúzni a kardra ettől fel lesz polírozva és 1 tali erejéig garantáltan nem fog eltörni a fegyver a következőhöz megint kell a Polírkő.
Hurrá már van NPC tali a fegyveredben de még nem robban csak szép sárga és vannak plusszok a min max támadáson.
Most jön a második fázis "ez teljesen külön áll az elsőtől semmi hatása nincs itt a polirkőnek" megkeresed a kovácsot a Temp Fortbanráklikkelsz és kapsz egy ilyen ablakot :
Destroy Item : betöri neked a feles tárgyaidat (gyűrű,G40 feletti fegyverek ilyesmi) és Revision Stone-ot csinál belőle,
Revise the Percentage... :
itt tudod megnézi hogy a következő szinthez milyen esélyeid vannak(siker,törés hasonlók) valamint a Revision Stoneot is itt lehet belerakni a fegyverbe ez is elég érdekes mulatság kell egy Revision Stone ez emeli meg a siker százalékát (érdemes mindig felnyomni 100%-ra) ha van köved akkor miután inputtal beraktad a fegyvert klikk a Start Revising Percentage gombra és láss csodát kő eltünt a Succesfull Percentage meg nőtt hurrá,
Applying Explosive Blow :
itt tudod magát a robbanást belerakatni a fegyverbe mint az elöbb fegyver inputtal befelé klikk az alatta látható gombra és ha szerencséd van meg felnyomtad a valósyínűséget 100%-ra akkor remélhetőleg belement a Blow a fegyverbe.
Droppolt tali berakása a fegyverbe
Ez egy elég sarkalatos pont, nem vagyok benne biztos hogy ennél használ a Polishing Stone, de biztos ami biztos tegyetek bele egyet a talizás elött ártani nem fog.
Ez is a jó öreg dragg and dropp tecnikával működik (balklikk nyomvatartod a balgombot és ráhúzod a fegyverre) elötte ugye Polishing Stone itt a siker valószínűségét a Talizmán határozza meg a fegyverre hatásos talik általában a Talisman of Intensification nevüek van belőlük kismillió fajta mindenféle plusszokat adnak.
Miután ezt a talit sikeresen ráhúztad a fegyverre elkékül a neve és kap valami szép előtagot mint például Strenghtened vagy Veteran vagy valami hasonlót.
Ebből a talibó egyszerre csak egy lehet a fegyverben ha másikat akarsz belerakni akkor az éppen aktuális felülíródik eltünik a kardból.
Ilyen talit lehet rakni páncélba, vagy Accesory-ba (gyűrű, nyaklánc, öv=Protection Talisman) érdemes mindig elolvasni mit ír a talizmán leírása Effective on ...
Weapon=fegyveren,
Armour=páncélon,
Accesory=felszerelés
az utolsó kettő ritka tehát nagyon sokat ér.
Itt említeném meg hogy van még Accuracy Talisman is ez az OTP-t (On Target Point) emeli, ez minél magasabb annál sürübben tudod az ellent eltalálni.
Nem vagyokbenne biztos de asszem ezeket lehet egymásra rakni, és összedadódik a hatásuk legalább is már láttam +3-as kardokat.
szerintem ez azert valasz a kerdesre nem ?
"Hogy a bánatba lehetnek+13-as fegyverek, 14-15 -ös explosive-vel ellátva?"
nemtudom en meg nem lattam olyat de lehet hogy nem kell az attack/magickal tali a robbanashoz ??? azert en megneznek egy shotot egy ilyen fegyverrol
"Egyáltalán ez az egész valyon mennyibe is kerülhet?"
ebben benne van hogy a magic talik mennyibe kerulnek ott van a szukseges rev. stone-ok db. szama is most nem tom mennyibe kerul de nezz utana es ha kell osszeszorzom neked :) + a polirkovek de azt nem lehet igy kiszamolni viszont eleg kozel lehet kerulni a valos osszeghez :) ha elerted a 16-ot szolj es folytatom a tablazatot :)
"abból nemsok minden derül ki. A leírás nem teljes, s gondolom ezzel te is tisztában vagy."
szerintem pedig a leiras teljes (2005 ev vegeig)
"Ugyanis ennél a fórumnál statisztikai adat, hogy 5 ből 1 hozzászólás valakinek a fikázásáról, anyázásáról szól. Egyed kultúra:)!"
na igen ez szomoru hogy igy van :(