Elméletek, felfogások, filozófia
-
PaI2tizán #62 Érdekes dolog hogy ha két ember(vagy akár több) elkezd beszélgetni és mondjuk hzamosabb ideig teszik ezt, akkor előbb utóbb mindig filozofálásra és az élet nagy igaszságaira terelődik a téma, hiszen az minden ebből indul ki és ettől függ a dolgok nagy része. Sok dolgot olvastam a fillozofiával és az értelmezésekkel kapcsolatban de minden meg lehetett valahogy cáfolni én már eljutottam odáig hogy nincs igaz vagy hamis nem létezik lehetettlen az van amit gondolunk és amit elhiszünk. Ez sok dolgot jelenthet vagy azt hogy minden ember egy külön világ és mindegyiknek igaza van vagy azt hogy nézőpont nélkül nem lehet semmit meghatározni a világegyetemben és az ember nem elég fejlett ahoz hogy globálisan nézőpont nélkül tudja látni a világot.
És ha eljutunk az alapigazságokik pl semmi sem lehetetlen ez pont saját magát zárja ki de semmi más nem lesz ez által igaz vagy hamis és pont az ilyen állításokat nem lehet megcáfolni. Ezek lehetnek egy fajta kiinduló vagy nézőpontok de ha magát is kizárja akkor dönteni kell épp ebből gondoltam elöször arra hogy az emberek puszta fantáziával gondolatokal megtudják határozni mi igaz vagy nem igaz. De lehet hogy ez inkább test kontra lélek próbléma (fizika vs lélek) hát ezek után már fogalmam sincs mit gondoljak :(