Elméletek, felfogások, filozófia
  • hiper fizikus
    #268
    Szia!
    Szép a hozzáállásod a lélekhez! - persze hozzá-leírom neked az egzakt kiegészítéseimet, és remélem, hogy majd szívesen olvasod.

    A tudomány által a psziché van bizonyítva, hiszen a pszichológiának a psziché a tárgya; elméletileg a psziché=lélek egy olyan szoftver, amit az agy hardver futat; a tranzisztoroknak meg az agyi idegsejtek felelnek meg.

    Hogy mi a lélek?: konkrétan, ill. gyakorlatilag a lélek az, amit az analitikus filozófusok furton-furt már régen pszichoterápiáznak!

    Hát épen ez az, a lélek is az evolúció folyamán alakult ki, kezdve a giliszta idegrendszerétől, a gerincesek idegrendszerén át, egészen az ember főemlős idegrendszeréig. Az evolúció során létkérdése volt az egyedeknak a minnél hatékonyabb agy és lélek együttes; tehát éppen ennek a nyomására alakult ki. Mivel az emberi lélek "bele van égetve" az agy idegsejtjeibe, ezért onnan nem mozdítható el, és ebből ered minden korlátozottsága! - ennek okán sajnos bizony simán kámforrá válik a lélek az ember halála után, de transzformálódni azért képes :: a DNS-ben rögzítve vannak az ösztöneink, ez az anya és az apa által öröklődik; a szerzet tudást a gyerek-lélek újra megtanulja, ami a lélek kihelyezett részének tekinthető, a civilizáció akultúrája szintén támogatja a szellemiség megőrzését, főleg az irodalom és a média által.

    Dehogynem, a lélek megnyilvánulásairól a pszichológia egészen sokmindent tud már, és a neurológia a lélek elhelyezkedésének a agyi térképét is gombostűfejnyi pontossággal kikutatta már. Azt, hogy te ezeket nem ismered annak tudom be, hogy nem vagy e téren elégé olvasot, vagy nem a tiszta forrásból válogattad meg az olvasnivalóidat hozzá.

    Ja, még ajánlom a mémek megismerését neked, mert ezek a tudományosan megalapozott mémek fantasztikusak!

    Azt a "később + mihamarább" linkajánlatomat a filozófiáról átolvastad-e már? - ha nem, akkor még máma tedd meg!