Elméletek, felfogások, filozófia
  • hiper fizikus
    #266
    Szia!
    Gondoltam, hogy majd kihámozod belőlük azt, hogy az (ML) egyik alternatívája a "számítógép program alapúság", de a Japán képregényes alternatívában is van valamenyi filozófia, csak meg kell érteni őket! Valóban kell egy kiindulási modell a (ML) programjához, amit auztán menet közben tetszés szerint mindig módosíthatunk!
    " Csak hát ezt tudományosan eddig még senki sem támasztotta alá. "
    A lélek úgy van tudományosan alátámasztva, hogy a lelket azonosnak vesszük a pszichével, a papi halandzsát a lélekről meg semmisnek vesszük. A (ML) tudományosan alátámasztása majd akkor lesz, ha kész lesz egy primitiv (ML), de gondolom, hogy te is el tudsz képzelni egy olyan társalgó vagy chatoló programot, ami többre képes, mint a kognitivitás utánzása; vagyis érzelmekre, énképre, ...stb. is képes. Persze filozóhálhatunk róle, de csak a racionalizmus és a empirizmus keretében!

    Szerintem se lehetséges az emberi tudat direkt átmásolása valami másba, de az emberi tudat utánzása primitív szinvonalon miért ne?! - aztán a (ML) megvalósítására nem találó az átültetés szó, mert azt sugalja, hogy lélekvándorlás, és az ilyen sugalat is már kerülendő, ill. nem szerencsés.

    Az extradimenziókkal - mint hiper fizikus - szívesen foglalkozok, de előre bocsátom, hogy materiális bizonyítékaim nekem sincsennek, csak elképzeléseim, viszont szerintem a misztika és a fizika kevergetése színvonal alatti okoskodás.