Elméletek, felfogások, filozófia
  • hiper fizikus
    #262
    Szia!
    Én még nem tudom, hogy milyen hibáid lehetnek, de ezt az Isten elképzelésedet helyre kell rakni, mert egész életedbe keringhetsz az Isten vélekedésed és a tudományos vélekedésed keveréke körül, ami nem más mint chiméra{ rosszul sikerült hibrid}, és soha el nem éred a bölcseség magaslatait. Megjegyzem, hogy a bölcselkedéshez tiszta fej kell, mindenféle narkotikumot mellőzni kell, legjobb a teljes absztinencia.

    " ... , ami úgy szól: ahová a tudomány és az emberi ész nem ér el, ott van Isten. "
    Egy frászt ... Épen ez a nagy félrevezetés a modern vallásokban. Ugyanis ahová a tudomány és az emberi ész nem ér el, ott van a naturalista transzcendencia, és természetfeleti - ami tulajdonképen az idealista transzcendencia - vékép nincsen, mert teljesen értelmetlenség; a filozófusok úgy mondják, hogy fikció.

    Szerencséd van, mert találtam egy rövid fájlt ami épen a filozófiai teológia és a természettudományos filozófia elkülönüléséről szól; ez kell neked. Ha ezt a fájlt megszívleled, akkor te is a fejedben elkülönítheted a vallást a tudománytól; vagy legalábbis remélem. Ugye elolvasod?!

    Az áltudományról elolvastad a wikipédia linkajánlómat? - mert abból tanulhatnál!

    "... regressziós hipnózist ..."
    A regresziós hipnózis márcsak azért sem igaz, mert a nagyon mély hipnózisból nem lehet felébreszteni a médiumot, voltak rá haláleset példák, ami okán szigorú törvényeket hoztak a hipnózisra.

    A mesterséges lélek (ML) olyan mesterséges intelligencia (MI), aminek fejlet érzelem, éntudat - meg mi? - szimulációja van. Képes önnállóan kezedeményezni, akarata és szándéka van. Vagyis nagyon hasonlít az Isaac Asimov sci-fi univerzumának a robatjaihoz. Eredetileg japán képregényben jelent meg, csak ők egy kicsit másképen vettek a figuráját. Aztán én ráhajtottam, majd mások is kezdték sutyomban emlegetni. Csak kérdés, hogy ki akar magának olyan robotot, ami parancsolgat neki ahelyet, hogy rendre fordítva lenne.