Elméletek, felfogások, filozófia
  • Zephyr Retiring
    #259
    Halika.

    Akkor a lényegre is térnék röviden

    Köszönöm a Descartes-i infót, majd utána nézek
    Úgy látom, a chemoton is ugyanarra a sorsra jut: azt is átnyálazom majd. Ami a sci-fit érinti, sok fantázia egy nap valósággá alakul.

    Örülök, hogy törvényhozó lettél....de azért még fuss neki párszor mielőtt döntesz. Ha jól értelmeztem: a lélek nem létezhet test nélkül. Vagyis a halál után a lélek a törvényeid szerint megsemmisül.

    És akkor mi a magyarázat a regressziós hipnózis alatt előkerülő előző élet emlékekkel? Feljegyzések, hang és videofelvételek tanúsítják, hogy milyen új információk kerülnek napvilágra. Olyan eset is ismert, hogy egy a hipnotizált személy által sosem tanult idegen nyelven szólal meg az alany hibátlan beszéddel anyanyelvi szinten. Meg olyan is, hogy leír sajátjaként egy régebben élt, önmagától teljesen eltérő fajú és nemű személyt, a születésétől a haláláig is akár, minden apró részlettel a lakóhelyétől a baráti és családi környezetéig. Mindezt első szám első személyben.
    Az esemény rögzítése miatt könnyen visszaellenőrizhető minden egyes elhangzott információ. Nem egy ilyen megmagyarázhatatlan eset létezik. Még dokumentalista könyvet is adtak már ki ilyen és hasonló furcsa esetekről. Filozófiai szemlélettel tekintve, amíg a tudomány választ nem talál ezekre a rejtélyekre, én nem zárnám ki véglegesen az újjászületés lehetőségét...
    Szóval ennyivel még nem lettem meggyőzve, hogy te nem hiszel benne. De persze azt elfogadom, hogy te így gondolod.

    Én viszont Istenre más szemmel tekintek. Számomra Isten nem egy vallási alak, hanem olyan mint az idő: nincs kezdete sem vége,
    örökkön volt és mindig is lesz míg a Föld forog. Utána meg már úgysem lesz semmi jelentősége

    A multiverzum jelző nekem is szimpatikusabb. De ez is számomra pont olyan, mint Isten és az idő: nincs kezdete, sem vége, így szuperinterakcióval sem kezdődhetett. A multiverzum nem fizikai dolog, hanem inkább szellemi ami az időben és a térben is egyszerre létezik. És ha alaposan szemügyre vesszük, telis-tele van élettel, már ha csak a Földet is nézzük, ami szintén a része.

    Az áltudományt szerintem félreértelmezted. Nem csak a hazugságok gyűjtőfogalma. Annál azért kicsit több...
    Minden olyan gondolat vagy eszme is áltudomány, amit nem igazol az empirikus tudomány. Mint Isten létezése (vagy nem létezése)..amit továbbra sem az fog eldönteni, hogy te vagy én mit gondolunk róla..

    Drukkolok neked, hogy találj sok olyan filozófiai témakört, amin szívesen elgondolkodsz. Az sosem árt..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.01.05. 20:04:04