Elméletek, felfogások, filozófia
  • hiper fizikus
    #258
    Szia!
    Jó pofa vagy, tetszik a hozzáállásod! No vegyük sorra a felvetéseidet:
    Ha nem is ártó, de bántó lenne, ha sokat kerternél mellé, és nem térnél mihamarább a lényegre.

    Az analitikus filozófia lényegében egzakt szigorúságot visz a modern filozófiába. A kontinentális akadémikusi filozófusokra az jellemző, hogy arról szaporítják a betűket, hogy mit gondolhatot az az egy-pár kiemelkedő filozófus a megjelentetett műveiről, és ezt is úgy, hogy hol ettől idéznek - hol meg attól idéznek egy fogalmazásban. Vagyis ők kitalálni valami újat nem szoktak, és ha egy újonc valami önnáló újítással áll elő a filozófiában, akkor az lehurogják, ignorálják, csakis laikus lehet, aki nem ismeri a dörgést köztük. Tehát tisztelet a kivételnek, de nem vagyok oda értük.

    Arra az egy napra, amikor a racionalizmus és az empirizmus egyesül nem is kell már várnod, mert az úgynevezet gyakorlati filozófia vagy a hozzá hasonló bölcsész végzetség ennek az egyesítésnek felel meg. Megjegyzem neked, hogy a materializmus és az idealizmus a filozófus Descartes naturalista dualizmusában egyesült már a felvilágosodás korában.

    A chemoton tulajdonképen sziklaszilárd tény, mert DNS-RNS nélküli chemotonokat már előálítottak a biokémikusok üvegedényekben. Csak a hosszú DNS-RNS evolválása várat még magára. Én mindig is azt állítottam, hogy Földönkívüli élet lehetséges, de ezt tudományosan egyelőre csak chemoton alapon lehet elképzelni, a többi csak fantáziálás és sci-fi.

    A számítástechnika világában minden intelligens ember számára nyilvánvalónak kell lennie, hogy az emberi testben, konkrétan az agyban, lélek foglal helyet. Az agy olyan mint egy hardver, a lélek olyan mint egy szoftver. És a psziché és a lélek ugyan az. Megjegyzem neked, hogy a lélek igazi tudói nem a papok, sámánok meg ilyesmik, hanem a pszichológusok, pszichiáterek és a neurológusok. Óvakodj mindenféle vallástól !!! Van egy törvény, amit én fedeztem fel: § a szellemi dolgok, köztük a lélek is mint szoftver nem létezhet hardveri kötötség nélkül; a tévelygőknek épen ez a bajuk, hogy nem ismerik, nem veszik figyelembe ezt a törvényemet! Tehát ez alapján spiritizmus, reinkernáció meg ilyesmi nincs!

    Isten azért nincs, mert nem elöször az isten volt és aztán az ember, hanem fordítva: először az ember volt aztán a népesség butább többségben lévő része kitalálta magának az istent és mindenhez hozzákeveri amit nem ért, és sokmindent nem ért; a népesség okosabb kisebbségben lévő része pedig beletörődik ebbe a kényszerűségbe. az atomista filozófusokkal kapot erőre az ateizmus. Én az ateizmus felet állok, mert nem törődök se a vallással se az ateizmussal, hanem csak a tiszta racionalizmussal és az empirizmussal; időm sincs rájuk.

    A semmi és a valami egy filozófiai alapkérdés, amin érdemes elmélkedni! A legújabb elméletem szerint az ősrobbanás egy szuperinterakcióval kezdődött, és azt a világot ahol szuperinerakciók lehetnek elneveztem szupertérnek. A kortársak multiverzumként emlegetik.

    Hogy mi az áltudomány? Az ami szándékosan híján van az ésszerűségnek és a tapasztalhatóságnak, sőt egyszerűen csak ámítanak, hazudoznak, és még élvezik is!

    Igazad van, ezt valóban tapasztaltam, hogy kezdek kifogyni azokból a témákból, amiről filozófálhatnák.