Elméletek, felfogások, filozófia
  • hiper fizikus
    #256
    Szia!
    Az analitikus filozófia a különféle filozófiákat a szövegük analízisén keresztül tanulmányozza, ami abból áll, hogy menyire nyelvhelyes a szöveg, miből áll a fogalomrendszere, az egyes releváns kijelentései milyen funktort képeznek, mi az alapelve(arkhé) és az őstörvénye(logosz) meg a vezérfonala a mondanivalónak, hogy egyáltalán mit közvetít a szöveg előadása. Megjegyzem, hogy az arkhé és a logosz együtt a mondanivaló alapvetése, és hogy az alapvetés és a vezérfonál együtt a mondanivaló irányelve.

    A kontinentális filozófia görcsösen ragaszkodik a könnyő leíró hagyományaihoz, azt nem akarja megpiszkálni valami modern szintézissel, ami nehéz.

    A racionalizmus idegenszó ésszerűséget jelent, az empirizmus a tapasztalhatóságot jelenti. Sajnos ennek a két irányzatnak akadémikusai mereven elzárkóznak egymástól, pedig szerintem hasznosan kiegészíthetnék egymást !

    Az univerzum azt jelenti, hogy a világban lévő dolgok és jelenségek nem elszigeteltek egymástól, hanem egy közösséget alkotnak. A kozmosz világrendet jelent, ellenben a káosz világfelfordulást. Igen, idegen élet lehetséges, de csak a chemoton alapján, amihez a mélytengeralati lúgos hőforrások kellenek.

    Reinkernáció nem létezik, csakis a Descartesi naturalista dualizmus létezik, ami szerint a világban testes és szellemes dolgok léteznek, a többi fikció, de a szelles dolgok csak kötöttek lehetnek.

    Isten nincs, de azért nem azt csinálsz, amit csak akarsz, mert van etika is.

    Igen, ilyesmiebe bele tudom ásni magamat a kedvedért, de arra ne is számíts, hogy támogatni fogom bármelyik áltudományos irányzatot !