Elméletek, felfogások, filozófia
  • xelag
    #234
    "Szerintem a múvészet és a filozófia, nem egyeznek meg egymással"

    Én úgy gondolom, hogy minden egyezik mindennel, csak meg kell találni a közös pontot.
    Az már más kérdés, hogy pl : te nem szereted a "világoskéket" a "fosbarnával" és a "rózsaszínnel" keverve, de attól függetlenül egyezik és létezhet. (lehet, hogy rossz példát hoztam fel, mert nem tudhatom, hogy mit szeretsz, de remélem érted amit próbálok mondani).
    Ugyan ez a példa arra, hogy ha valaki elénekel valamit "hamisan".... ki szerint hamisan?! Minden hang egyezik egymással, sőt egymás után, vagy egyszerre meg is szólaltható.Legyen az akármennyire két külömböző hangszín, a közös vonásuk az, hogy léteznek.

    Amúgy belegondoltatok már abba, hogy a hangok ,színek és a szagok/illatok , esetleg az ízek kombinációival,külömböző történeteket is meglehet jeleníteni? Arra gondolok, hogy például van 2-3 szín absztrakt módra lefestve valamire és amikor ránézel a :
    kékre (pl tenger)
    vörösre ( pl tűz)
    barnára ( pl egy fa kérge) jut eszetekbe és ezt a 3 dolgot egybemosva elképzeltek egy tengerpartot ahol egy partrasodort fakéreg meggyulladt.
    Ezt lehet ám kombinálni nagyon durván is, de ahhoz már képzelőerő is kell. Szóval nincs olyan , hogy valami nem illik ide, vagy oda, maximum nekünk nem illik bele az elképzelésünkbe.